Prima pagină » Stiri si curiozitati » Unde se ține sporul casei: Ce sfaturi ne dau horticultorii

Unde se ține sporul casei: Ce sfaturi ne dau horticultorii

01 oct. 2021, 14:47,
în Stiri si curiozitati

Cei care locuiesc la casă sau cărora le place să aibă multe flori în apartament cu siguranță printre multitudinea de soiuri de flori și sporul casei. Mulți dintre aceștia știu unde se ține sporul casei, dar horticultorii ne dezvăuie mai multe secrete care să ne permită să avem aceste flori cât mai mult timp.

Sporul casei, care are denumire științifică Impatiens sultanii, este o plantă perenă și este foarte ușor de îngrijit iarna, în interior. Experții în peisagistică ne avertizează că această plantă nu rezistă în grădină decât în condiții excepționale. Asta înseamnă că trebuie să fie o iarnă extremd e blândă pentru ca sporul casei să nu moară. Această plantă nu tolerează frigul, dar mai ales înghețul, acesta fiind de altfel și motivul pentru care nu rezistă afară.

flori sporul casei

Ce condiții sunt necesare pentru sporul casei

După cum spune chiar numele, această floare se consideră că aduce belșug. Dacă acest lucru este adevărat sau nu pot spune doar cei care dețin astfel de plante. Important de știut este faptul că sporul casei aduce sigur bogăție în sufletele iubitorilor de frumos. Aceasta este o plantă perenă, cu flori în diferite culori, care poate fi ținută în grădină până toamna târziu.

Sporul casei are nevoie de un sol ușor drenabil, îmbogățit în humus și menținut în permanență umed. Specialiștii recomandă ca atunci când planta dezvoltă tulpini înalte și golașe să le ciupești vârful. Se procedează așa deoarece astfel se încurajează ramificarea și apariția de noi boboci. Cu cât planta are condiții mai proprice să se dezvolte, ea va crește în volum, dar nu va mai da flori.

Horticultorii recoamndă ca pentru o înflorire spectaculoasă să se aplici bilunar, până în septembrie, un fertilizant lichid special pentru plantele cu flori.

Specialiștii spun că din toamnă este bine să reduci udările și să menții aceste plante într-un spațiu cu o temperatură de maxim 18°C.

flori sporul casei

Unde se ține sporul casei: Cum se întreține în apartament

Cei care țin sporul casei în ghivece, în casă, trebuie să țină cont de faptul că această plantă preferă mai degrabă umbra decât soarele. În plus, trebuie udară constant, pământul trebuind să fie mereu umed, dar nu inundat. Vara, când este foarte cald, sporul casei trebuie udată în fiecare zi.

Horticultorii recoamndă ca pământul în care stă sporul casei trebuie să fie un amestec de pământ de grădină, turbă și humus.

În timpul sezonului cald, sporul casei are nevoie și de îngrășământ, mai ales dacă o țineți în ghiveci. Ideal este să folosiți îngrășământul lichid.

flori sporul casei

Iarna trebuie adusă la clad

Îngrijirea peste iarnă a acestei plante este simplă, însă trebuie respectate anumite reguli. Astfel, iarna planta trebuie adusă în solarii, sere sau în apartamente.

În plus, nu se mai udă excesiv așa cum se face vara, având grijă să diminuati nivelul de apă. Farfurioarele în care sunt ținute ghivecele cu sporul casei trebuie golite permanent.

Specialiștii recomandă și aplicarea un tratament fitosanitar pentru fungi și insecte, preventiv, înainte de aducerea în casă.

Pe timpul iernii, nu mai trebuie adaugate îngrășăminte pe timpul iernii. Mai mult, pe timpul iernii, ghivecele trebuie ținute în fața ferestrelor, astfel încât să aibă lumină direct de la soare măcar 4-5 ore pe zi.

Sporul casei are nevoie iarna de cel mult 20-23 grade și este indicat să nu fie ținute aproape de calorifele pentru a n urisca supraîncălzirea. Camerele în care sunt ținute aceste plante trebuie ventilate permanent. Ventilația insuficientă poate aduce boli fungice ucigătoare pentru flori pe timpul iernii.

ghivece cu sporul casei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`