Prima pagină » National » Unde se plătesc amenzile de circulație: Asta trebuie să știe orice șofer care a greșit

Unde se plătesc amenzile de circulație: Asta trebuie să știe orice șofer care a greșit

11 oct. 2021, 14:47,
BZI.ro, în National

În fiecare zi, polițiștii de la Rutieră amendează mulți șoferi care încalcă legislația rutieră. Șoferii care au fpcut asemenea greșeli trebuie să știe unde se plătesc amenzile de circulație și care este perioada în care trebuie să se încadreze cu plata.

Dacă până în urmă cu trei ani amenzile putea fi plătite doar la ghișeu, acum este posibilă și plata online a amenzilor. Astfel, șoferii care încalcă regulile de circulație sunt scutiți de cozile interminabile de la ghișeu și timpul pierdut inutil.

amenda data de politist

Unde se plătesc amenzile de circulație

Până în 2018, legea prevedea ca amenzile să fie plătite în cel mult 48 de ore, acum acestea pot fi achitate în cel mult 15 zile din momentul în care a fost dată amenda.

Mai mult, și locurile unde se pot plăti amenzile rutiere au fost schimbate. Astfel, în urma modificării Legii 203 din 2018, privind măsurile de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, una dintre modalitățile de plată este la caseria unei trezorerii sau la casieriile administrațiilor locale. Amenzile se pot plăti, de asemenea, și la oficiul postal.

„Achitarea în numerar a amenzilor contravenționale se poate face la orice unitate a Trezoreriei Statului, la casieriile unităților / subdiviziunilor administrativ-teritoriale sau la alte entități care se stabilesc prin normele de aplicare a prezentei legi, indiferent de domiciliul persoanei fizice”, se arată în Legea 203 din 2018.

Modificarea legii permite acum și folosirea unei platforme online pentru plata de taxe și impozite, dar și a amnezilor. De asemenea, poate fi folosită pentru toate celelalte obligații de plată către bugetul general consolidat.

amenda data de politist

Unde se plătește amenda de circulație

Amenzile de circulație pot fi plătite în două conturi, unul pentru cei care au domiciliu în România și unul pentru cei din afara țării.

Contul unic aferent amenzilor contravenționale aplicate persoanelor fizice cu domiciliu în România este 50.09.01), în timp ce contul unic aferent amenzilor contravenționale aplicate persoanelor fizice fără domiciliu în România este 50.09.02.

amenda data de politist

Unde se platesc amenzile: Varianta ghișeul.ro

Amenzile de circulație se pot achita și pe platforma online ghiseul.ro. Apariția acestei modialități de plată a presupus crearea unui nou flux, în colaborare cu Agenția Națională pentru Administrare Fiscală (ANAF), deoarece sumele provenite din amenzile aplicate pentru acest tip de contravenții devin venit integral la bugetul de stat.

Prin intermediul ghișeului de virtual de plăți se permite și persoanelor juridice să achite obligațiilor de plată către bugetul general consolidat. Astfel, prin intermdiul ghișeulu ivirtual toate persoanele pot achita orice obligație de plată către o autoritate/instituție publică, fie că este vorba despre (taxe, impozite, tarife, amenzi și alte asemenea, atâta timp cât respectiva entitate este înrolată în SNEP.

Prin introducerea acestei variante de plată, șoferii sunt scutiți de drumuri și aglomerație.

amenda data de politist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *