Prima pagină » Actualitate » Unde pui ventilatorul pentru a răcori întreaga casă: Mulți români nu știu acest truc!
Unde pui ventilatorul pentru a răcori întreaga casă: Mulți români nu știu acest truc!

Unde pui ventilatorul pentru a răcori întreaga casă: Mulți români nu știu acest truc!

18 iul. 2024, 12:04,
BZI.ro, în Actualitate

Canicula ce a lovit România în ultimele zile i-a determinat pe mulți români să meargă și să își cumpere ventilatoare. Puțini știu însă unde pui ventilatorul pentru a răcori întreaga casă și pentru a maximiza efectul de răcorire.

Unde trebuie să pui ventilatorul pentru a răcori întreaga casă

Temperaturile ridicate nu sunt confortabile pentru nimeni, ba din contră. Nu doar pe stradă te poate afecta căldura, ci și în casă. Mai jos, îți prezentăm câteva trucuri care îți vor face locuința mai răcoroasă. Plasează ventilatorul lângă o fereastră deschisă, astfel încât să atragă aerul rece de afară și să îl distribuie în întreaga încăpere.

Dacă aerul de afară este mai cald decât cel din interior, întoarce ventilatorul spre fereastră pentru a scoate aerul cald din casă. Pentru un efect maxim, folosește mai multe ventilatoare simultan. Plasează unul lângă fereastra deschisă, pentru a introduce aer rece în casă, și altul în partea opusă a camerei, pentru a evacua aerul cald. Această tehnică creează un flux constant de aer care ajută la răcirea rapidă a încăperii.

Un truc simplu, dar eficient, este să plasezi un bol cu cuburi de gheață în fața ventilatorului. Pe măsură ce ventilatorul suflă aerul, acesta va trece peste cuburile de gheață și va răspândi aer rece în întreaga cameră, oferindu-ți o răcorire instantanee.

Noaptea, temperaturile sunt adesea mai scăzute decât pe timpul zilei. Folosește această oportunitate pentru a răcori casa. Plasează ventilatorul lângă o fereastră deschisă pentru a atrage aerul rece de noapte în interior și menține ferestrele închise pe timpul zilei pentru a păstra răcoarea.

Folosește un dezumidificator împreună cu ventilatorul pentru a obține un efect maxim de răcorire, mai ales în zilele cu umiditate ridicată.

Nu uita că poziționarea corectă și utilizarea inteligentă a ventilatorului pot face o mare diferență în confortul tău termic.

Alte variante pentru o ventilare eficace

O variantă ar fi să folosești o sticlă de plastic cu apă înghețată, să o așezi pe o tavă și să o acoperi cu o cârpă umedă. Poziționează gheața în fața ventilatorului astfel încât briza să fie răcită din sticla cu gheață, iar camera să beneficieze de un aer mai rece.

Plasarea unei sticle cu gheață (sau orice alt produs înghețat) în fața unui ventilator ca o unitate de aer condiționat este la fel de eficientă. Pe măsură ce aerul trece peste gheață, va circula aer răcoritor prin încăpere.

Dacă vrei ca ventilatorul să meargă și pe timpul zilei, poziționează în zona cea mai umbrită a casei, de obicei în partea de nord, acolo unde temperatura este mai scăzută decât în restul casei.

O modalitate de a menține o mișcare mai constantă a aerului este să combinați un aparat de aer condiționat și un ventilator. Dacă aveți un aparat de aer condiționat într-o cameră (cum ar fi camera dvs. de zi) și încercați să-l faceți circulație în alta (cum ar fi dormitorul dvs.), în mod ideal ați pune un ventilator între cele două camere, cu aerul suflând în cea mai caldă

Ventilatoarele vă pot spori capacitatea AC de a vă răci casa. De fapt, un ventilator de tavan vă permite să ridicați termostatul AC cu 4 °F și să mențineți în continuare același nivel de confort. Ventilatoarele cu casete, oscilante sau pe piedestal poziționate lângă registrele de aer AC ajută la difuzarea aerului rece pe o distanță mai mare.

Așadar, este foarte important unde pui ventilatorul pentru a răcori întreaga casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
18 iulie 2024
18 iulie 2024