Unde poți planta copaci în Iași? Direcția Silvică organizează o nouă campanie de împăduriri în weekend

Unde poți planta copaci în Iași? Direcția Silvică organizează o nouă campanie de împăduriri în weekend

16 mart. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Cei care vor să participe la campania de împăduriri în Iași au la dispoziție diverse locații în acest weekend. Direcția Silvică sărbătorește, în perioada 15 martie-15 aprilie 2024, „Luna plantării arborilor”

Ocolul Silvic Hârlău organizează o acțiune de plantat pe 16 martie, începând cu ora 10:00, în locația Humosu. Suprafața este de 2,2 hectare și vor fi plantați puieți de gorun, paltin și frasin. Astfel, cei care vor să participe la campania de împăduriri trebuie să știe că locația este la ieșirea din Hârlău, drumul spre Pârcovaci, din capăt Pârcovaci spre cantonul silvic Vama cu Tabla, drumul forestier Pârcovaci mal stâng, aproximativ 4 kilometri.

Din apropierea cantonului silvic Vama cu Tabla, deplasarea se face pe jos, 2 kilometri, până la locul de plantat. Participă instituții de învățământ din zonă și membrii comunității locale Hârlău. Ocolul Silvic Iași organizează o acțiune tot pe 16 martie, începând cu ora 9:30, pe amplasamentul C.A. Rosetti, care se află la ieșirea din Iași, spre drumul European E58, spre localitatea Popricani, aproximativ 3 kilometri, pe partea dreaptă.

Voluntarii și angajații din instituțiile publice plantează copaci în mai multe zone din Iași

Ocolul Silvic Pașcani organizează o acțiune de plantat tot pe 16 martie 2024, ora 10:00, în Zăvoaiele Siretului. Suprafața este de 0,63 hectare, specia de puieți fiind plop alb. Locația este la 72 de kilometri de Iași, pe drumurile DN28, DN28A, Iași-suburbia Blăgești-Pașcani.

În aceeași zi, 16 martie 2024, Ocolul Silvic Pădureni organizează acțiunea de împădurit în Bârnova, începând cu ora 9:00. Suprafața este de 0,85 hectare, cu specia de puieți gorun. Locația este la 15 kilometri de Iași, capăt CUG, pe drumul Iași-Dumbrava-Curături, înainte de Bordea, din intersecția spre Poiana cu Cetate, încă 1,4 kilometri. Din Iași se poate ajunge și cu trenul până în gara Bârnova, apoi drumul spre Grajduri și la intersecție stânga spre Poiana cu Cetate (1,4 kilometri din gara Bârnova). Direcția Silvică Iași va derula, în perioada 15 martie – 15 aprilie 2024, o campanie de împăduriri care să marcheze „Luna pădurii”, eveniment sărbătorit la nivel național. Regenerarea pădurilor, conservarea și protecția acestora în scopul dezvoltării lor durabile constituie activitățile principale ale silvicultorilor ieșeni.

Puieții provin din pepinierele Direcției Silvice Iași

În această primăvară, se vor efectua lucrări de regenerare pe o suprafață de 346 de hectare, aflată în administrarea Direcției Silvice Iași din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Dintre acestea, 251 de hectare sunt regenerări naturale, 44 – regenerări artificiale, 3 – refaceri, la care se adaugă 48 de hectare de completări curente. Pentru lucrările de împăduriri se vor folosi peste 434.000 de puieți forestieri (stejar, gorun, paltin, frasin, cireș, salcâm, plop alb etc.), asigurați, în cea mai mare parte, de pepinierele proprii. În Iași, sunt 7 pepiniere unde se produc puieți, cea mai veche fiind cea din Galata.

Astfel, cei care vor să participe la campania de împăduriri din Iași au la dispoziție diverse locații în acest weekend.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *