Prima pagină » Actualitate » Elena Udrea laudă și crede în justiția din Bulgaria: „Aveți ocazia să arătați că, în justiție, Bulgaria este înaintea României”

Elena Udrea laudă și crede în justiția din Bulgaria: „Aveți ocazia să arătați că, în justiție, Bulgaria este înaintea României”

14 apr. 2022, 18:45, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

După ce Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare, în dosarul ”Gala Bute”, aceasta a încercat să fugă, dar a fost prinsă de autorități la granița dintre Bulgaria și Grecia.

Fostul ministru al Turismului a intrat în custodia autorităților bulgare, în fața cărora s-a prezentat și miercuri, decizia în cazul ei, privind extrădarea, fiind luată pe 19 aprilie. Fostul politician a cerut azil politic în Grecia, însă rămâne în arest în Bulgaria.

Elena Udrea, laudă și crede în justiția din Bulgaria

În Bulgaria, Elena Udrea are parte de mai multe condiții, arestul în care este închisă are celule de două sau trei persoane, cu ferestre mari și o masă cu scaune pentru numărul celor aflați după gratii.

Având în vedere declarațiile fostului politician în sala de judecată, se pare că nu doar condițiile arestului din Bulgaria sunt bune, ci, speră ea, și deciziile luate de magistrații țării vecine.

„Vă mulțumesc pentru ocazia de a spune ceva personal. Aș vrea să spun, în primul rând, că plec de la convingerea că de data aceasta am parte de un proces real, nu procesele care mi s-au întâmplat în România”, a spus Elena Udrea în pledoaria din sala de judecată.

Dacă autoritățile bulgare vor decide să o extrădeze în România, Elena Udrea va ajunge iar la Penitenciarul de Femei Târgșor Nou, unde a mai fost încarcerată, în 2015, tot în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea: „Faptul că era plin de gândaci acolo era mai traumatizant decât faptul că nu aveam ușă la toaletă”

Despre condițiile din închisoarea din România, Elena Udrea spunea că era plin de gândaci și nu aveau ușă la toaletă.

„Mie îmi e foarte frică de insecte. Faptul că era plin de gândaci acolo era mai traumatizant decât faptul că nu aveam ușă la toaletă și oricând se putea întâmpla deschide ușa de la cameră și să fii văzută la toaletă de cei care vizitau celulele. Mai degrabă traumatizant a fost faptul că am fost arestată odată cu Dorin Cocoș, cu Alin Cocoș. Noi am început relația exact cu 18 ani înainte. Deci am serbat 18 ani de relație în același loc, în arestul central, fiind și eu acolo, și el acolo, și Alin Cocoș”, a povestit Elena Udrea în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Elena Udrea a avut un mesaj direct pentru cei în fața cărora s-a prezentat miercuri

Elena Udrea le-a transmis judecătorilor din țara vecină că Bulgaria este mult peste România. Mai exact, omul politic spune că decizia sa de extrădare va putea scrie istorie pentru justiția din Bulgaria, având în vedere că dosarul său nu este doar o luptă cu autoritățile din România, ci este un caz ce privește justiția europeană.

”Aș spune distinsului tribunal că este o ocazie, nu doar de a soluționa o cerere de extrădare, ci de a scrie istorie. Cazul meu nu este doar unul cu justiția din România, este un caz care privește justiția europeană. După 3 ani din nou se cere de către statul român arestarea mea pentru aceeași decizie judecătorească constatată deja ilegală în 2018, de către CCR. Ca fost ministru și ca om politic știu că întotdeauna în clasamentul țărilor europene România și Bulgaria ocupă ultimele două locuri la mai toate capitolele, aveți ocazia ca să arătați că, în justiție, Bulgaria este înaintea României. În speranța că o să analizați curajos cazul meu, vă mulțumesc!”, a adăugat Udrea.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *