Prima pagină » Razboi în Ucraina » Una dintre cele mai noi nave din flota rusă a luat foc. Ucrainenii ar fi lovit în zona Insulei Șerpilor
Una dintre cele mai noi nave din flota rusă a luat foc. Ucrainenii ar fi lovit în zona Insulei Șerpilor

Una dintre cele mai noi nave din flota rusă a luat foc. Ucrainenii ar fi lovit în zona Insulei Șerpilor

12 mai 2022, 21:32, 2 ,
în Razboi în Ucraina

O navă de sprijin rusă, și anume „Vsevolod Bobrov”, a fost remorcată la Sevastopol, din zona Insula Șerpilor, după ce a luat foc.

Anunțul a fost făcut de Serhii Bratchuk, purtătorul de cuvânt al Administrației militare regionale Odesa, după cum transmite agenția Unian.

„Datorită acțiunilor militarilor noștri, nava logistică Vsevolod Bobrov a luat foc. Este una dintre cele mai noi din flota rusă”. a declarat Bratchuk.

Racheta ucraineană Neptune ar fi lovit nava

Anterior, publicația BlackSeaNews a scris despre incendiul de pe nava „Vsevolod Bobrov”. Jurnalistul Serhiy Vysotskyi a precizat că racheta ucraineană Neptune a lovit nava.

„Vsevolod Bobrov” a dus pe Insula Șerpilor întăriri, inclusiv sisteme de rachete antiaeriene. Se remarcă faptul că în Rusia există doar două nave din proiectul 23120.

Ce este nava „Vsevolod Bobrov”

Nava „Vsevolod Bobrov” a fost lansată în 2016, dar apoi construcția navei a fost oprită din cauza lipsei de componente importante.

După finalizarea la 21 august 2021, nava a fost inclusă în Flota Mării Negre. Raportul de dimineață al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei conține informații relevante despre o altă navă pierdută de ruși.

Circumstanțele pierderii nu au fost specificate

Potrivit unui corespondent Unian, rușii au pierdut o altă navă de război în Marea Neagră. Cu toate acestea, circumstanțele pierderii nu au fost specificate.

În aprilie, crucișătorul ucrainean Neptun a distrus crucișătorul Moscova, nava amiral a Flotei rusești din Marea Neagră , care a fost trimis pe Insula Șerpilor de către polițiștii de frontieră din Insula Șerpilor la sfârșitul lunii februarie.

Kievul spune că Moskva a fost punctul central al unui moment de referință de la începutul războiului, când soldații de frontieră ucraineni de pe Insula Șerpilor, o mică proeminență din Marea Neagră, i-au spus navei „du-te dracului” după ce aceasta le-a cerut să se predea.

Deși oficialii ucraineni au declarat inițial că toți cei 13 soldați au murit în atacul rusesc care a urmat, președintele Volodimir Zelenski a anunțat ulterior că unii dintre ei au supraviețuit.

Comentarii
  • Bravo! dar vrem s-o vedem cum arde si cum se scufunda.A ars , s-a scufundat mizeria nava rusilor idioti? Bravo Ucraina!

  • Orcile si-au dat seama ca nu te poti pune cu armamentul modern detinut de NATO,conservele orcilor impreuna cu „bravii” soldati vor putrezi pe plaiurile Ucrainei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *