Prima pagină » National » Una dintre cele mai mari maternități din București se va închide două săptămâni
Una dintre cele mai mari maternități din București se va închide două săptămâni

Una dintre cele mai mari maternități din București se va închide două săptămâni

08 oct. 2021, 12:38,
Roxana Butuc, în National

În București, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Filantropia București, considerată a fi una dintre cele mai mari maternități , urmează să fie închisă pentru o perioadă de 2 săptămâni, începând cu finalul lunii noiembrie și până la începutul lunii decembrie.

În această perioada, se va realiza igienizarea periodică anuală dar se vor realiza și lucrări de renovare și reparații.

Spitalul Filantropica va fi închis pentru două săptămâni

Astăzi, 8 octombrie 2021, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Filantropia București a postat un anunț pe pagina oficială de Facebook, în care anunță faptul că în perioada 22 noiembrie – 6 decembrie 2021, maternitatea va fi închisă. Motivul este realizarea igienizării periodice anuale dar și pentru efectuarea unor lucrări și reparații.

Cu toate astea, ambulatoriul, consultațiile, departamentul de medicină materno-fetală dar și internările în secția Ginecologie vor rămâne deschise, conform declarațiilor oficialilor de la Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie Filantropia București.

Câr despre situația în care gravidelor care vor naște în această perioadă, acestea vor fi redirecționate către celelalte maternități din București.

Mesajul oficial postat pe pagina de Facebook a Spitalului Filantropica

Iată care este mesajul reprezentaților Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Filantropia București.

„Stimate paciente,

Avem un anunț important! Pentru a păstra standardele de calitate superioară necesare îngrijirii dumneavoastră, este necesar să închidem maternitatea Filantropia în perioada 22 noiembrie – 6 decembrie 2021, pentru igienizarea periodică anuală și pentru lucrări și reparații absolut necesare.

Femeile gravide care vor naște în acea perioadă vor fi redirecționate către alte maternități din București, fiind sub atentă îngrijire. Ambulatoriul, consultațiile, departamentul de medicină materno- fetală și internările în secţia Ginecologie rămân deschise.

Secțiile închise în perioadă mai sus menționată sunt secţia de Obstetrica şi cea de Neonatologie.

Ne pare foarte rău pentru disconfortul creat și vă asigurăm că facem tot ce este necesar pentru siguranța dumneavoastră și a nou-născuților. Igienizarea anuală a spațiilor necesită rigurozitate, mai ales în condițiile date de virusul Covid-19. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie Filantropia București pe Facebook.

Secția ATI a unui spital din București a fost evacuată pentru curățenie

Ieri, 7 octombrie 2021, în București, la secția Terapie Intensivă a Spitalului de Ortopedie-Traumatologie Foișor, a interveni asupra secției, cerând evacuarea acesteia, după ce au fost descoperite la mai mulți pacienți germeni multirezistenți, astfel necesitând dezinfectarea.

Autoritățile Spitalului Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” din București nu a dat nicio informație referitoare la numărul persoanelor care erau internate în secția de Terapie Intensivă în momentul în care a început evacuarea acesteia. Pacienții evacuați au fost fie externați fie au primit tratament și îngrijire în altă parte.

„Din motive de suprasolicitare a circuitelor de siguranță în rezolvarea unor pacienți cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multirezistenți – inclusiv pacienți internați sau pozitivați COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale – s-a impus necesitatea (rezolvată în acest moment) evacuării ATI pentru nebulizare virucidă și bactericidă și derulării unor operațiuni specifice – curățenie înaltă și renebulizare de același tip. A fost evacuată de urgență reanimarea – secția ATI pentru aceste intervenții absolut necesare menținerii siguranței actului medical”, precizează reprezentanții spitalului.

Spitalul Foișor a mai trecut printr-un episod asemănător și la începutul anului, pacienții fiind evacuați în toiul nopții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *