Prima pagină » National » Una dintre cele mai importante conducte de petrol din SUA a fost atacată hackeri
Una dintre cele mai importante conducte de petrol din SUA a fost atacată hackeri

Una dintre cele mai importante conducte de petrol din SUA a fost atacată hackeri

14 mai 2021, 15:48,
Alexandru Ifrim în National

Colonial Pipeline este una dintre cele mai mari conducte de petrol din SUA. În urmă cu o săptămână ar fi plătit o grupare de hackeri, DarkSide, cu 5 milioane de dolari după ce au fost victimele unui atac cibernetic conform presei din America.

Compania a fost supusă unui atac de tip ransomware în weekend. Activitatea campaniei a fost oprită timp de 5 zile, reuşind să perturbe alimentarea cu carburanţi din SUA. Mai multe ziare din America au scris despre faptul că cei de la Colonial Pipeline au plătit o sumă uriaşă de bani hacker-ilor.

În urmă cu o săptămână un gigant a tehnologiei japoneze, Toshiba, care are sediul în Franţa a anunţat că au fost şi ei atacaţi de către această grupare de hacckeri.

Când îşi vor relua activitatea cei de la Colonial Pipeline

Compania, Colonial Pipeline, a anunţat că îşi vor relua activitatea începând cu ziua de miercuri, 12 mai 2021, iar alimentarea că dura câteva zile până va reveni la normal.

În urma atacului hackerilor de săptămâna trecută, pe tot teritoriul Statelor Unite ale Americii alimentarea cu carburant a avut de suferit, iar în mai mai multe state s-a declarat stare de urgenţă. Zilnic conducta care are o lungime de 8.900 de kilometrii transportă 2,5 milioane de barili, acest număr însemnând 45% din necesarul de benzină motorină şi kerosen de pe Coasta de Est.

În urmă cu 2 zile, în cea de a şasea zi de la atacul cibernetic, preţurile carburanţilor au crescut pe tot teritoriul Americii, iar şoferii s-au aşezat la cozi pentru a reuşi să mai prindă câţiva litri de carburant. Preţul mediu pentru un galon de benzină (3,78) s-a scumpit până la 3 dolari, cel mai mare preţ din octombrie 2014.

Un hacker a spart baza de dată a NASA

În urmă cu 5 ani baza de date a celor de la NASA, una dintre cele mai importante organizaţii din lume, a fost spartă de către un hacker. Nu a fost prima dată când baza de date a NASA a fost spartă de către hackeri, aceştia fiind cei mai mari duşmani a inginerilor de la agenţia spaţială.

Mai multe site-uri din SUA au publicat, recent, fotografii despre care un hacker susţine că le-a luat din baza de dată a NASA. Fişierele erau, desigur, ţinute la secret.

Hacker-ul care a spart baza de date a NASA, a făcut publice câteva fotografii care ar fi trebuit să ştie de existenţa lor doar inginerii angajaţi la agenţia spaţială. Pozele au fost preluate de mai multe site-uri din Statele Unite ale Americii.

1. Fotografia a ceea ce pare un OZN. Poate o farfurie zburătoare.

2. Un meteorit pe cale să lovească Pământul.

3. Imaginea ar surprinde o navă în formă de piramidă.

4. Scheletul a ceea ce pare a fi un om uriaş.

5. Lingouri din aur cu înscrisuri într-o limbă necunoscută pe Terra.

Un cântăreţ din România victima hackerilor

Un celebru cântăreţ din România a căzut pradă hackerilor. Este vorba despre Gabriel Dorobanțu, care pe data de 4 mai 2021, a fost audiat de către procurorii DIICOT în calitate de victimă. Cântăreţul susţine că a fost victima a mai multori hackeri care i-au spart contul bancar şi şi-ar fi achiziţionat mai multe produse în numele acestuia.

„Am făcut o cerere către bancă și banca mi-a restituit banii. Nu cred că sunt singurul care a pățit acest lucru. Am primit un semnal de la Vodafone că am făcut comandă pentru un telefon foarte scump. Am insistat că nu e comanda mea”, a declarat Gabriel Dorobanțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`