Prima pagină » Turism » Info Turism » Una dintre cele mai frumoase cascade din Romania, a ajuns o groapa de gunoi – VIDEO
Una dintre cele mai frumoase cascade din Romania, a ajuns o groapa de gunoi - VIDEO

Una dintre cele mai frumoase cascade din Romania, a ajuns o groapa de gunoi – VIDEO

30 ian. 2018, 14:30,
BZI.ro, în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:72958;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Este considerata cea mai frumoasa cascada din Romania. Clocota, locul unde 16 izvoare termale se unesc pentru a oferi un spectacol unic, arata acum ca o groapa de gunoi. Malurile s-au umplut de deseuri si peturi care ofera o imagine dezolanta pentru turisti. Iar vinovati ar fi chiar localnicii.

Privita de departe, Cascada Clocota e spectaculoasa. Apa cade de la 20 de metri inaltime si, pentru ca izvoarele sunt fierbinti, nici gerul nu o face sa inghete. Aburii ce o invaluie nu ascund, insa, patura de gunoaie, atunci cand te uiti de aproape.

"Sa avem grija de natura, ca e a noastra si ne intoarcem tot aici. Si sa lasam si copiilor nostri o natura curata", spune un locuitor.

E o sarcina care tine mai degraba de localnici, decat de autoritati, spune primarul din Geoagiu, ce are in administrare cascada.

"Acele gunoaie sunt pe proprietatie private ale cetatenilor din statiunea Geoagiu Bai. Ce depinde de noi, de autoritatea publica, facem curatenie", explica primarul Vasile Caragut.

Edilul se plange, insa, ca nu poate intra sa faca ordine pe terenurile private, care sunt atat in amontele, cat si in avalul cascadei. Singura solutie la care poate apela sunt amenzile.

"Avem o hotarare de consiliu prin care amenzile sa fie maxime pentru cei care arunca necontrolat aceste deseuri", spune primarul din Geoagiu.

Malurile s-au umplut de deseuri si peturi care ofera o imagine dezolanta pentru turisti.

Video AICI 

Mormanele de gunoaie din Roma, „arme” politice in campania electorala

Mormanele de gunoi de pe strazile Romei sunt, din nou, subiect de polemici in campania electorala pentru legislativele din 4 martie.

Strazile deplorabil de murdare ale Romei sunt astfel argument major pentru a o critica pe primarita metropolei, Virginia Raggi, din partea Miscarii Populiste 5 Stele, fondata de un comic.

Chiar daca Virginia Raggi nu candideaza personal la scrutinul legislativ, politicienii din partidele rivale speculeaza intens imaginile cu un porc care scormonea prin sacii de gunoi.

Adevarul este insa ca problema gunoiului este una mostenita de la precedentele doua administratii ale Romei, una de stanga si alta de dreapta.

La originea problemei stau refuzul oamenilor de a plati pentru noi pubele, dar si respingerea unor centre de tratare a deseurilor in cartierele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *