Prima pagină » International » Una dintre cele mai cunoscute plaje, închisă de urgență, după ce sute de sfere negre ciudate au eșuat pe țărm
Una dintre cele mai cunoscute plaje, închisă de urgență, după ce sute de sfere negre ciudate au eșuat pe țărm

Una dintre cele mai cunoscute plaje, închisă de urgență, după ce sute de sfere negre ciudate au eșuat pe țărm

16 oct. 2024, 23:00,
Redacția BZI în International

O populara plajă din Sydney a fost închisă până la noi ordine, după ce sute de bile negre ciudate au eșuat pe țărm. Rezidenţii au fost avertizaţi să nu atingă sferele de smoală.

Bilele au fost descoperite marți după-amiază. Autoritatea locală, Randwick City Council, spune că au fost colectate probe pentru testare, iar incidentul a fost raportat Autorității pentru Protecția Mediului și Beachwatch NSW. Un purtător de cuvânt al consiliului a declarat că resturile pot fi „bile de gudron” formate atunci când petrolul intră în contact cu resturile și apa – de obicei rezultatul scurgerilor de petrol sau al infiltrațiilor.

Sunt cercetător științific principal la CSIRO, specializat în toxicitatea mediului. Deși obiectele ar putea fi bile de gudron, în opinia mea, este posibil să fie și altceva. Dar, în orice caz, resturile reprezintă un risc potențial pentru viața marină și pentru public, iar autoritățile au avut dreptate să închidă plaja.

Ce sunt bilele de gudron?

Bilele de gudron sunt de obicei pete întunecate și lipicioase găsite pe plaje după o deversare de petrol. Acestea apar atunci când petrolul intră în contact cu suprafața oceanului și este erodat de vânt și valuri. Acest lucru sparge petele de petrol în bucăți mai mici. Bilele de gudron se formează de obicei într-o varietate de forme și dimensiuni – de la clătite mari și plate la sfere mici.

Bilele ar putea fi resturi de plastic spălate de pe o navă container, cum ar fi mingi de squash sau plastic folosit în producție. Dar, evident, trebuie să așteptăm până când se vor efectua teste asupra obiectelor înainte de a le putea determina originea și compoziția.

În sfârșit, mingile par să fi eșuat doar pe plaja Coogee. Ar fi neobișnuit ca rămășițele unei deversări de petrol să ajungă într-un singur loc, cu excepția cazului în care deversarea s-a produs foarte aproape de țărm.

Indiferent care sunt obiectele, acestea ar putea reprezenta un pericol pentru viața marină.

Dacă obiectele sunt lipicioase sau uleioase, acestea pot acoperi animalele care intră în contact cu ele. Un animal care mănâncă obiectele poate fi, de asemenea, afectat. Bilele ar fi greu de digerat și ar putea rămâne mult timp în stomacul animalului, împiedicându-l să mănânce alte alimente.

Dacă obiectele sunt de fapt bile de gudron, acest lucru este periculos pentru animale, deoarece petrolul poate fi cancerigen.

În acest stadiu, se pare că nicio altă plajă nu este afectată, deci există o mulțime de alte opțiuni în apropiere pentru iubitorii de plajă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`