Prima pagină » Local » Un zbor anulat le-a adus despăgubiri de 1.600 de euro. Doi ieșeni au vrut să ajungă la Barcelona, dar nu au putut (Exclusiv)
Un zbor anulat le-a adus despăgubiri de 1.600 de euro. Doi ieșeni au vrut să ajungă la Barcelona, dar nu au putut (Exclusiv)

Un zbor anulat le-a adus despăgubiri de 1.600 de euro. Doi ieșeni au vrut să ajungă la Barcelona, dar nu au putut (Exclusiv)

09 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un zbor anulat le-a adus unor ieșeni despăgubiri de 1.600 de euro. Cei doi au vrut să ajungă la Barcelona, dar nu au putut face acest lucru. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis în parte cererea formulată de Aurelian și Eugenia Budurcă în contradictoriu cu SC Blue Air Aviation SA și au obligat compania aeriană să achite despăgubiri în valoare de 1.600 de euro

Un zbor anulat le-a adus unor ieșeni despăgubiri în valoare de 1.600 de euro. Cei doi au vrut să ajungă în Barcelona, dar nu au putut face acest lucru. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis în parte cererea formulată de Aurelian și Eugenia Budurcă în contradictoriu cu SC Blue Air Aviation SA.

”Instanța admite în parte acţiunea având ca obiect pretenţii, astfel cum a fost precizată și formulată de reclamanţii Aurelian Radu Budurcă şi Eugenia Magda Budurcă în contradictoriu cu pârâta Blue Air Aviation SA. Obligă pârâta la plata către reclamanţi a sumei de 1.600 de euro, cu titlu de compensaţie pentru zborul anulat Iaşi-Barcelona şi retur”, au precizat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Un zbor anulate le-au adus despăgubiri de 1.600 de euro

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul dintre Aurelian și Eugenia Budurcă în contradictoriu cu SC Blue Air Aviation SA a început pe data de 28 ianuarie 2021. Reclamanţii au cerut ca, prin hotărârea pe care o va pronunţa, instanța să oblige pârâta la plata sumei de 2.100 de euro, cu titlu de compensaţie.

”Am cumpărat biletele de avion pentru zborul OB6807, pe ruta Iaşi-Barcelona (plecare pe 5 iulie 2020, cu întoarcere pe 14 iulie 2020), la costul de 2.234,96 de lei, zbor anulat ulterior unilateral de pârâtă. De asemenea, am achiziţionat biletele de avion pentru zborul OB6885, pe ruta Iaşi-Munchen (plecare pe 1 octombrie 2020, cu întoarcere pe 4 octombrie 2020), la costul de 876,96 de lei, zbor anulat ulterior unilateral de pârâtă”, au subliniat cei doi ieșeni în fața instanței de judecată.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Aurelian Radu Budurcă: ”Am primit un răspuns standard…”

Reclamanţii au invocat faptul că au solicitat rambursarea banilor.

”Noi am cerut rambursarea banilor, însă nu am primit decât un răspuns standard. Distanţa Iaşi-Barcelona este de 2.126 km, iar distanţa Iaşi-Munchen este de 1.188 km, compensaţiile datorate fiind de 1.600 de euro pentru zborul Iaşi-Barcelona şi 500 de euro pentru zborul Iaşi-Munchen”, a subliniat Aurelian Radu Budurcă în fața magistraților ieșeni.

De cealaltă parte, SC Blue Air Aviation SA nu a depus întâmpinare.

”Instanța reține că pârâta nu a contestat valabilitatea relației contractuale, faptul că ar fi prestat serviciile contractate. Pentru lămurirea situaţiei de fapt şi a poziţiei procesuale a pârâtei, instanţa a încuviinţat pentru reclamanţi proba cu interogatoriul pârâtei. Instanţa a constatat că, deşi i s-a comunicat interogatoriul în formă scrisă, pârâta nu s-a conformat prin depunerea acestuia completat la dosarul cauzei. Când partea, fără motive temeinice, refuză să răspundă la interogatoriu sau nu se înfăţişează, instanţa poate socoti aceste împrejurări ca o mărturisire deplină sau numai ca un început de dovadă”, au subliniat magistrații.

Aceștia au considerat că cei doi ieșeni au demonstrat doar reclamațiile cu privire la zborul Iași-Barcelona, nu și pentru Iași-Munchen. Acum, un zbor anulat le-a adus unor ieșeni despăgubiri de 1.600 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *