Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Un virusolog chinez are dovada că noul coronavirus a fost creat în laborator
Un virusolog chinez are dovada că noul coronavirus a fost creat în laborator

Un virusolog chinez are dovada că noul coronavirus a fost creat în laborator

12 sept. 2020, 09:54,
BZI.ro, în Sanatate

Un virusolog care a susținut că guvernul chinez a acoperit adevarul despre coronavirus spune că va face publice dovezi științifice care sa dovedeasca că virusul care declanseara boala Covid-19 a fost creat de om, in laboratorul din Wuhan. Dr. Li-Meng Yan susține că Beijingul știa despre coronavirus cu mult înainte de a începe să apară rapoarte.

Renumitul virusolog chinez Li-Meng Yan, care s-a specializat în virologie și imunologie la Școala de Sănătate Publică din Hong Kong, a susținut că Beijingul știa despre coronavirus cu mult înainte de a începe să apară rapoarte.

De atunci, a fost forțată să fugă din Hong Kong, temându-se că viața ei este în pericol, și a apărut in emisiunea Loose Women, dintr-o locație secretă, dezvăluind că guvernul chinez „a eliminat toate informațiile ei” din bazele de date guvernamentale.

Dr. Li-Meng Yan a susținut că rapoartele potrivit cărora Covid-19 provine de pe o piață umedă din Wuhan sunt un „paravan de fum” și că intenționează să publice un raport despre care susține că are dovezi că virusul este creat de om, in laborator.

„Primul lucru este că piața cărnii din Wuhan este un paravan de fum și acest virus nu provine din natură”, a spus dr. Yan.

Noul coronavirus a fost creat în laboratorul din Wuhan, iar un virusolog chinez sustine ca are dovada

Când a fost întrebat de unde provine virusul, omul de știință a răspuns:

„Provine din laboratorul din Wuhan. Secvența genomului este ca o amprentă umană. Voi folosi dovezile pe care le detin pentru a le spune oamenilor de ce acest lucru a pornit de la laboratorul din China”, a spus ea.

Dr Yan a susținut că, înainte de a fugi din țara ei, informațiile ei au fost șterse din bazele de date guvernamentale și că colegilor li s-a spus „să răspândească zvonuri despre ea”.

„Mi-au șters toate informațiile și, de asemenea, le-au spus oamenilor să răspândească zvonuri despre mine, că sunt o mincinoasa, nu știu nimic. Vor încerca să-mi controleze familia și prietenii și apoi brusc sa nu mai exist”.

Virusolog a lucrat la o prestigioasă universitate din Hong Kong, unul dintre centrele de top din lume pentru cercetarea bolilor infecțioase și o parte cheie a rețelei mondiale de epidemiologie a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Yan spune că a fost unul dintre primii oameni de știință care au studiat coronavirusul care va deveni cunoscut sub numele de Covid-19 și susține că, la sfârșitul lunii decembrie 2019, a fost solicitată de conducătorul ei de la Universitate să analizeze un grup ciudat de cazuri asemănătoare SARS care izbucnise în China continentală, relatează DailyMail.

Beijingul a denaturat deliberat detalii despre originile coronavirusului

Prin contactele sale medicale și științifice, ea susține că a dat peste informatii de proporții epice și susține că Beijingul a denaturat deliberat detalii despre originile coronavirusului, care ar fi fost creat de om, in laborator.

Dr. Yan a simțit că are datoria morală și științifică de a spune adevarul, dar acum se ascunde și se teme că viața ei este în pericol.

„În timpul anchetei mele, ceea ce am găsit, i-am raportat supraveghetorului meu, nu a existat niciun răspuns, pentru că toată lumea era îngrijorată.”

Yan a susținut că a văzut ca nimeni nu răspunde la rapoartele sale deoarece exista teamă în jurul guvernului chinez. Virusolog chinez sutine insa ca are dovada că noul coronavirus a fost creat în laborator si ca va face public acest lucru in curand.

Comisia națională de sănătate chineză a negat mereu focarul declanșat în laborator, spunând că nu există dovezi că noul coronavirus a fost creat într-un laborator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *