Prima pagină » Titlurile zilei » Un VIP din Iași, printre spectatorii de la încoronarea regelui Charles: „Mi-a plăcut foarte mult starea de spirit a celor prezenți” – FOTO/VIDEO

Un VIP din Iași, printre spectatorii de la încoronarea regelui Charles: „Mi-a plăcut foarte mult starea de spirit a celor prezenți” – FOTO/VIDEO

09 mai 2023, 02:00,
Petronel-Vlăduț Ștefan, în Titlurile zilei

Weekendul trecut a avut loc un eveniment istoric pentru poporul englez, la Palatul Buckingham. Încoronarea regelui Charles a atras turiști din întreaga lume, pentru a asista la ceremonia fastuoasă dedicată monarhiei engleze. Printre spectatori s-a numărat și prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași, care printr-o conjunctură favorabilă a putut să asiste la eveniment

În ciuda vremii neprielnice de sâmbătă, 6 mai 2023, lumea s-a adunat în număr foarte mare pentru a-l vedea pe regele Charles. Organizarea a fost bine pusă la punct, fluxurile de oameni au putut înainta ușor, iar, în ceea ce privește siguranța, forțele de ordine au fost pretutindeni pentru a nu se isca incidente printre spectatori. Desigur că încoronarea nu a fost lipsită și de momente controversate, mai multe persoane au fost arestate pentru că voiau să afișeze pancarte antimonarhiste.

Încoronarea regelui Charles, trăită cu patos de spectatori

o poză de la încoronarea regelui Charles

Forțele de ordine au monitorizat încontinuu activitatea spectatorilor

Prof. dr. Diana Cimpoeșu a ajuns la Londra pentru a sărbători aniversarea fiului său care studiază în afara țării. Ținând cont de conjunctura favorabilă, șefa UPU SMURD Iași a decis să profite de ocazie și să meargă împreună cu familia la ceremonia de încoronare.

„Am fost într-o vizită absolut privată, într-adevăr, a fost planificat să mergem la Londra, pentru a sărbători aniversarea fiului nostru, care a fost pe 7 mai. Noi am fost de vineri seara până duminică la Londra și am hotărât că ar trebui să participăm la acest eveniment istoric. Atmosfera era foarte frumoasă, mi-a plăcut foarte mult starea de spirit, majoritatea oamenilor erau entuziaști, am întâlnit totuși două grupări de anti-regalitate, care erau gestionate organizat.

M-am uitat și la forțele de ordine, poliția, armata, m-am uitat și la Serviciul de Ambulanță Saint John, sistemul lor de ambulanță din Londra. Eu m-am uitat prin ochii omului care se ocupă de aceste lucruri, organizarea a fost excepțională, un singur inconvenient a fost la plecare, deoarece au fost prea puține porți deschise și s-a creat aglomerație. Lumea era pregătită de ploaie, însă, per total, oamenii erau fericiți, toți erau cu stegulețe peste tot.

Siguranța a fost la cele mai înalte cote, erau extrem de mulți polițiști, nu cred că s-ar fi putut întâmpla ceva. Până la urmă, noi eram acolo cu un alt scop, nu ne-am dus special pentru încoronare, erau în jurul nostru persoane din toate țările lumii”, povestește prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Evenimentul nu a fost lipsit și de momente nefericite

o poză de la încoronarea regelui Charles

Mii de oameni au participat la evenimentul din Londra

Se pare că un ofițer prezent la ceremonia de încoronare s-ar fi simțit rău în timpul evenimentului, fiind nevoie de intervenția medicilor. Lucru pe care prof. dr. Diana Cimpoeșu nu a putut să nu-l observe.

„Am surprins un singur caz medical, care a fost la plecare, i s-a făcut rău unui polițist. Au intervenit, în primul rând, cei din poliție, l-au pus pe targă, l-au acoperit cu folie de protecție, pentru că era ploaie. M-am uitat un pic la intervenția lor, au venit șase colegi din poliție după care au apărut și cei de la serviciile medicale.

I-au imobilizat capul pentru riscul unei fracturi de coloană cervicală, au procedat exact cum trebuie și urmau probabil să-l transporte cu ambulanța la spital. Alte cazuri medicale nu am mai observat, totul a decurs conform planurilor”, adaugă prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Șefa UPU SMURD Iași a avut ocazia să vizioneze pe viu încoronarea regelui Charles. Atmosfera descrisă a fost una plăcută, majoritatea oamenilor s-au bucurat și au sărbătorit cu fast încoronarea noului monarh al Marii Britanii.

Comentarii
  • De ce VIP? Ce semnifica termenul VIP si de ce ii este atribuit doamnei?

  • Dacă moare Charles ? are 74 de ani și are serviciu pt prima oară, e rege, e greu, deci ne putem aștepta… atunci Camila devine regină ? Sau Wiliam ? Dar dacaă Wiliam devine rege, atunci și Kate devine regină… Propun să ia exemplu familia regală fără regat din România, Camila custode al coroanei și cei doi frați vor fi doi regi ca în cazul regelui tot fără regat Cioabă….
    Cam astea trebuie să fie preocupările noastre vis a vis de mascarada încoronării lui Charles….

  • Iar stramba asta? ….ciorbea 2 ! Alta mai frumoasă si mai desteapta nu e pt functia asta? Pe cine intereseaza ca fiul ,,unei vipe” de la iasi a implinit anii pe 7 mai ! In tara tusea daca invata sau nu da bine la cv? Vine cu cv beton si l face mama si pe el vip , nu i asa ? Si cum a mers ea la Londra sa vada cum politia ii ia capușorul in maiini unui bonlav, a facut ea ievaluări cum ar spune Tudorel! Un vip din iasi ….? Ptiu!

  • inapoiati medievali.

  • inapoiati medievali. ba modernizati va.

  • Panta Lonesco

    VIP-ul paulei.
    Am fost, candva, coleg cu „distinsa” SMURD-ista: o profitoare perfecta, fara charm si glagorie.

  • Vai ….da urâtă-i,, vipa”!!!! Sper sa n-o visez la noapte!

  • Viapiuzda pluii de suflet…. marsh fa la kakat viapizdo!!

  • VIP are cu totul alta conotatie. Altfel,fiecare arata cum l-a lasat Cel de sus,nu comentam.

  • Da „omule”, dar dacă ești urat cu spume, nu te mai baga în seama cu astfel de chestii, ca ultimul cocalar! Dacă ești vip cu, conotatie”dovedeste! …. Dar de urâtă….. tot urâtă rămâne! Era mai ok. cu masca pe botic! 👽

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *