Prima pagină » Titlurile zilei » Un viitor IT-ist rupe topurile celor mai importante competiții de culturism la juniori și seniori. Alexandru Iordan vrea să ajungă pe cea mai mare scenă Mr. Olympia. Ar putea fi cel mai sexy programator

Un viitor IT-ist rupe topurile celor mai importante competiții de culturism la juniori și seniori. Alexandru Iordan vrea să ajungă pe cea mai mare scenă Mr. Olympia. Ar putea fi cel mai sexy programator

15 mart. 2021, 02:00,
Alexandru Ifrim, în Titlurile zilei

Alexandru Iordan este un tânăr în vârstă de 23 de ani care impresionează la competițiile de culturism si fitness. S-a apucat de sală în urmă cu 8 ani pentru că băieții din clasă râdeau de el din cauză că era prea slab. Cel mai mare vis este să ajungă să lucreze în IT și să participe la Mr. Olympia

Un tânăr din Iași a reușit să cucerească cele mai importante campionate de culturism la seniori. Alexandru Iordan, în vârstă de 23 de ani, practică culturismul din plăcere și are realizări impresionante. Cea mai importantă reușită a tânărului sportiv este câștigarea Campionatului Mondial de Culturism și Fitness, ediția 2020. Tânărul sportiv vrea să devină IT-ist și să ajungă pe cele mai mari scene ale culturismului.

Începutul carierei în fitness a tânărului ieșean

Ieșeanul Alexandru Iordan, în vârstă de 23 de ani, a intrat prima dată într-o sală de forță în urmă cu 8 ani. Motivul pentru care și-a făcut un abonament la sală a fost complexul său legat de modul cum arăta corpul său. Prin multă muncă și cu o alimentație strictă, Alexandru a reușit să crească în greutate. Tânărul sportiv a pus foarte multe kilograme de mușchi pe el, iar acum participă la diferite campionate de culturism și fitness. În sala de forță, tânărul ieșean petrece minimum o oră jumătate. Unele antrenamente pot dura chiar și trei ore jumătate. Cele mai grele antrenamente sunt susținute înainte de campionatele de culturism și fitness.

„M-am apucat de sală în urmă cu 8 ani, eram foarte slab și orice alte alternative găsite de părinții mei pentru a lua în greutate nu funcționau. Atunci m-am gândit că ar fi mai bine să pun masă musculară și cu ajutorul suplimentelor potrivite și a antrenamentelor am reușit să cresc. Când eram mic am fost bătaia de joc a unor colegi care erau mai zdraveni decât mine. Astea ar fi motivele pentru care m-am apucat de sală. Alimentația este foarte importantă, la început mi-a fost foarte greu când mi-am schimbat modul de a mânca. Acum depinde și cum începi și la ce trebuie să renunți, dacă mănânci timp de luni de zile doar fast-food și după să începi un regim care se bazează pe 50 la sută proteine, 30 la sută carbohidrați și 20 la sută grăsimi, este destul de greu”, a declarat Alexandru Iordan, practicant de culturism.

La ce vârstă s-a apucat să facă performanță și care este cel mai mare vis

Primul concurs la care a participat Alexandru Iordan a fost un concurs zonal, unde a reușit să câștige fără să depună prea mult efort. Legitimat la clubul CSM Iași, tânărul sportiv a participat în martie 2019 la primul concurs european, unde s-a clasat pe locul al doilea. În același an, Alexandru a reușit să câștige Campionatul Balcanic la juniori și un titlu de vicecampion mondial. Însă, cea mai mare realizare este locul întâi la Campionatul Mondial de Seniori, tânărul sportiv fiind încă la stadiul de junior. Alexandru Iordan practică culturismul și fitness-ul din plăcere. Visul său cel mare este să devină IT-ist. Tânărul ieșean, absolvent al facultății de Automatică și Calculatoare Iași, parcurge în Germania cursurile de master. Cel mai important obiectiv sportiv este de a ajunge la celebrul concurs Mr.Olympia.

„La primul concurs la care am participat a venit totul foarte spontan. Aveau loc zonalele și, cu o săptămână înainte, urma să mă decid dacă vreau să participi sau nu. Nu m-am pregătit absolut deloc pentru acel concurs, eu mi-am făcut antrenamentele mele de zi cu zi. M-am dus la clubul CSM Iași, m-am legitimat și în câteva zile am plecat la Focșani. Am reușit să iau primul loc, fără niciun sfat cum să pozez, fără să știu ce să fac. M-am dus la concursul ăla parcă m-aș fi dus la shopping. Culturismul este la nivel de hobby, eu merg la sală să mă simt bine, să mă detașez de probleme. Îmi doresc o carieră în IT, am terminat o facultate în domeniu și acum sunt în Germania, unde fac masterul”, a mai declarat Alexandru Iordan, practicant de culturism.

Ce spune Alexandru Iordan despre o posibilă carieră ca antrenor de fitness și ce sportiv apreciază cel mai mult

Tânărul ieșean nu s-a gândit să facă o carieră din antrenoriat. Alexandru nu are un idol, dar îi place să-i urmărească pe culturiștii profesioniști. Cel care l-a impresionat cel mai mult este Ronnie Coleman. Americanul este un culturist profesionist care a reușit performanța de a cuceri de opt ori consecutiv titlul de Mr. Olympia.

„Cel puțin deocamdată nu m-am gândit să antrenez alte persoane, pentru că nu-mi permite timpul. Dar după ce îmi voi găsi un job stabil, mă voi concentra mai mult pe mine și pe turneele la care vreau să particip și abia după, poate, pe alte persoane. Dacă chiar am să ajung să fiu antrenor am să o fac mai mult din pasiune, nu ca să-mi câștig traiul. Am multe persoane care mă inspiră din culturism și n-aș putea zice că am un idol. Dar una dintre persoanele care mă motivează cel mai mult este Ronnie Coleman, cel mai mult apreciez că-și ducea antrenamentele până la epuizare maximă”, povestește Alexandru Iordan.

La Campionatele Naționale, Alexandru a obținut un titlu de vicecampion la juniori și două titluri de campion la seniori. La competițiile Balcanice are cele mai multe realizări, unde bifează două titluri de campion la juniori și două titluri de campion la seniori. Tânărul sportiv nu și-a putut trece în palmares niciun titlu de campion european, ocupând de două ori locul doi, o dată la juniori și o dată la seniori. Are la activ un titlul de campion mondial la ediția din 2020, Spania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *