Prima pagină » Titlurile zilei » Un vatman din Iași a văzut moartea cu ochii după ce a mirosit sacoșa unei bătrâne care a urcat în tramvai. A ajuns la spital, iar poliția a intrat pe fir – FOTO

Un vatman din Iași a văzut moartea cu ochii după ce a mirosit sacoșa unei bătrâne care a urcat în tramvai. A ajuns la spital, iar poliția a intrat pe fir – FOTO

14 feb. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Caz incredibil într-un tramvai din Iași, un vatman a ajuns la spital după ce a găsit un bagaj suspect. Acesta a verificat o sacoșă uitată în vagon, iar ulterior a simțit un miros înțepător care i-a afectat căile respiratorii

Vatmanul Marius Dascălu era la conducerea unui tramvai model PESA pe traseul 9. După ce a plecat din stația Pod Nicolina, un călător i-a atras atenția că o femeie a stropit mai mulți oameni cu o substanță necunoscută și a murdărit și geamul. Când a oprit la capăt, vatmanul a găsit o sacoșă din care se scurgea un lichid de culoare maronie.

Vatmanul din Iași a ajuns la spital

Imediat după ce a verificat sacoșa, Marius Dascălu a simțit că are probleme respiratorii. A anunțat colegii de la dispeceratul central și a plecat spre depou. Ajuns la gară, a fost nevoie să sune la 112 pentru a cere ajutorul medicilor, având dificultăți respiratorii.

„Incidentul a avut loc la sfârșitul anului trecut. O doamnă a urcat la stația Pod Nicolina, sensul de mers spre C.U.G., cu o sacoșă în mână. La capătul traseului, o altă călătoare l-a atenționat pe vatman că pe geam se scurge o substanță acidă și că o femeie i-a stropit pe ceilalți călători cu ea. Vatmanul a mers, s-a uitat, a anunțat la dispecerat, de unde i s-a spus să vină cu tramvaiul la gară ca să vadă situația. În timp ce se deplasa cu vagonul spre gară, la Podu Roș au venit și colegii de la Siguranța Circulației, au deschis geamurile ca să se aerisească tramvaiul. El a ajuns la depou, după care a sunat la 112 pentru că a simțit că nu putea respira bine, erau afectate căile respiratorii. Vatmanul a ajuns la UPU, a stat o zi internat și a fost tratat, după care a revenit la muncă. Noi am pus la dispoziție filmările din vagon pentru polițiști, care au luat probe și au început o anchetă”, a transmis Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

Angajatul de la CTP a avut nevoie de tratament de specialitate pentru câteva săptămâni după incident.

Polițiștii au făcut anchetă

Polițiștii din Iași au intrat pe fir după cele semnalate de vatman. Oamenii legii s-au gândit că pot avea de-a face cu ceva mult mai serios și au luat probe din vagon. Compania a transmis imaginile din ziua respectivă, după care a fost făcută ancheta.

După ce au analizat imaginile înregistrate, polițiștii au identificat-o pe persoana care a urcat cu pachetul suspect în tramvai. Este vorba despre o femeie de 70 de ani, din Iași. După analize s-a constatat că substanța necunoscută era, de fapt, detartrant. Totul s-a întâmplat din neatenție, deoarece recipientul în care se afla substanța nu avea dopul închis.

Vatmanul din Iași a fost externat a doua zi din spital și a revenit la muncă, acesta nu a fost afectat grav de expunerea la această substanță.

Comentarii
  • Fel de fel de nebune circula libere prin oras, dar locul lor ar fi pe Bucium.

  • Babă sclerozată

  • Asta se întâmplă pentru că sunt acei călători care au impresia că se poate transporta orice cu tramvaiele sau autobuzele, am văzut și cu obiecte grele, și care se pot sparge, și cu brazi,etc. Mai sunt acei călători care se urca cu biciclete sau trotinete in mijloacele de transport,au impresia că le este permis. Mai lipsesc și angajații salubris cu maturi și ghene de gunoi, in rest le-am văzut pe toate!🫣

  • ar fi fost mai putin periculos daca geamurile se puteau deschide de pasageri(sunt in general blocate)si vatmanul ar fi fost anuntat si ar fi inchis ventilatia!(care imprastia substanta ajunsa accidental in tubulatura)

  • După stilul panicard al titlului, mai-mai să cred că baba venea direct de la Wuhan, iar sacoșa-i amenințătoare conținea cine-știe-ce armă chimică ori bacteriologică de distrugere in masă! Când colo, instituțiile de forță ale statului, alertate fiind de ineditul și imprevizibilul situației, după îndelungi analize efectuate prin mijloace specifice și după aplicarea riguroasă a regulilor tacticii și strategiei anti-tero, au stabilit cu maximă competență că… „s-a fâsăit” un recipient prost închis ce conținea banalul detartrant de uz casnic aflat in multe din gospodăriile românilor de rând! Uf! Ce ușurare!!! Si ce… „articol”! Sau… comentarii! 😀

  • or avut toti avut noroc cate flori pe camp! daca tragea baba o basina ii termina pe toti. asta-i treaba cu tramvaiele astea moderne. la alea vechi, deschideai un gemusor si basina iesea afara. la astea moderne, nu poti deschide nimica, iar sistemul de ventilare imprastie basina in loc s-o scoata afara.

  • Anulati transportul gratuit la bosorogime !, astfel reduceti trei sferturi din astfel de incidente si va qvadrublati veniturile

  • Sofer de TAXI

    Apai daca vatmanul mirosea chilotii babei nu mai prindea sfintele Paste. Detratantul era minciuna pe langa bikiny babei

  • bunica bate toba

    Mare catastrofă, s-a desfăcut dopul la o sticlă de detartrant unei bătrâne, substanță pe care toți o folosim. Cam sensibil vatmanul, dar când se urcă cârduri de țiganii nespălați în tramvai nu se mai intoxică?

  • Da femeile care fac curatenie in fiecare saptamana cu detartrant ce ar trebui sa faca??? Sa sune toate la 112? Eu cred ca a avut un atac de panica pt ca nu stia despre ce substanta e vorba sau e alergic.

  • Numai prostii in capul vostru

  • bascalie
    trai pevatrsa

  • Era Anișoara de la Belvedere…!!!

  • Un fatalau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024