Prima pagină » Actualitate » Un turist german a fost jefuit în munţii Gorjului. Bagajele i-au fost răvăşite şi bicicleta dezasamblată

Un turist german a fost jefuit în munţii Gorjului. Bagajele i-au fost răvăşite şi bicicleta dezasamblată

06 sept. 2022, 11:15,
în Actualitate

Gest reprobabil în România. Un turist german aflat în munţii Gorjului pentru a-şi petrece vacanţă a fost jefuit. Pe timpul nopţii a campat, iar când s-a trezit şi-a văzut hainele răvăşite şi bicicleta dezasamblată.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru furt.

Un turist german a fost jefuit în munţii Gorjului. Autorii nu au fost găsiţi

Un turist străin pasionat de munţi a decis să-şi petreacă câteva zile în România. Venit din Germania, a vrut să viziteze munţii Gorjului cu bicicleta. La lăsarea serii, salvamontistul a campat, însă la răsărit a avut parte de o surpriză: bagajele nu mai erau la locul lor, iar bicicleta nu mai era completă.

Salvamontiștii gorjeni au găsit, inițial, bicicleta acestuia, legată de un indicator, în zona pasul Urdele, din Munții Parâng. Bagajele erau răvășite, iar salvatorii l-au găsit și pe turist.

Culmea este că turistul jefuit este și el salvamontist în Germania și venise să exploreze Transalpina.

În acest caz, polițiștii din Vâlcea au deschis un dosar penal pentru furt și în momentul de fată se încearcă identificarea autorilor.

„În zona Urdele a fost identificată o bicicletă cu bagaje răvășite pe lângă ea ce pare să aparțină unui cetățean de origine străină. Salvamontiștii gorjeni au găsit posesorul bicicletei, un cetățean german care a înnoptat în zona lacurilor din căldarea Gâlcescu și a lăsat bicicleta legată de stâlpul de marcaj. Din nefericire, în timpul nopții, acesta a fost jefuit fiindu-i sustrase mai multe bunuri din bagaje, piese şi accesorii ale bicicletei”, au transmis reprezentanții Salvamont din zona Rânca, cei care au intervenit la acest caz.

Jandarmii montani au păzit lucrurile turistului german până la sosirea poliției, care a deschis un dosar de cercetare penală.

Un turist a ajuns viral, după ce a urcat pe Bucegi

Un alt turist ce a ajuns în atenţia mass-mediei este cel care a urcat la Sfinx în Bucegi, „echipat într-un mare fel”, adică doar cu şlapi. Imaginile au ajuns virale pe reţelele de socializare.

Salvamontiştii atrag atenţia turiştilor şi le recomanda ca în momentul în care decid pentru prima dată să urce pe munte să adopte o ţinută adecvată şi să aibă echipament special. Cetăţenii nu trebuie să vină în ţinute de plajă, cu poşete sau umbrele. Aceştia trebuie să să aibă haine de vânt, pelerine de ploaie, beţe şi bocanci de munte.

”Ei nu înțeleg că condițiile meteo se schimbă de la un minut la altul, vremea este imprevizibilă, nu poți să mergi așa pe munte”, a transmis Sergiu Olteanu, meteorolog și ghid montan.

De asemenea, este indicat să nu plecăm la drum fară nişte produse medicale: antiinflamatoare, plasturi cu rivanol, fașa elastică, folie de supraviețuire, puțin alcool.

Dacă drumeția pe munte durează mai multe zile, ai nevoie de cort, sac de dormit și izopren – saltea, prosop mic, produse de igienă.

Este recomandat să mănânci cu cel puțin o oră înainte de a pleca la drum. Alimentele indicate să fie luate pe munte sunt cele resistente la căldură și dau energie: ciocolată, glucoză, batoane energizante, cereale, făinoase, conserve, fructe uscate, legume etc.

Astfel, salvamontiștii atrag atenția în ceea ce privește securitatea pe munte, atât din partea oamenilor, cât și din partea animalelor, mai ales după ce un turist german a fost jefuit în munţii Gorjului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *