Prima pagină » Titlurile zilei » Un trotuar din cartierul Galata, pericol pentru pietoni! O femeie a căzut în cap din cauza pavelelor ridicate

Un trotuar din cartierul Galata, pericol pentru pietoni! O femeie a căzut în cap din cauza pavelelor ridicate

11 oct. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Un trotuar din cartierul Galata a devenit un pericol pentru pietoni. În cursul zilei de ieri, 10 octombrie 2024, o femeie a căzut în cap din cauza pavelelor ridicate

Deși ieșenii care locuiesc pe strada Pantelimon Halipa din cartierul Galata au făcut nenumărate sesizări la Primăria Iași, privind pericolele de pe trotuarul din zonă, administrația publică locală nu i-a luat în seamă. În zonă, mai multe persoane s-au accidentat din cauza pavelelor care nu sunt montate corespunzător și creează capcane pentru pietoni.

Un trotuar din cartierul Galata, pericol pentru pietoni! „Aici, un copil și-a rupt mâna, o altă doamnă și-a rupt piciorul”

Trotuarul de pe strada Pantelimon Halipa, numărul 4A, a devenit un real pericol pentru pietonii care trec în zonă. Aceștia se împiedică de pavelele ridicate și cad. În cursul zilei de ieri, 10 octombrie 2024, o femeie a căzut în cap. Ieșenii care locuiesc în zonă susțin că au făcut nenumărate reclamații și sesizări la Primăria Municipiului Iași, însă niciun funcționar al administrației publice locale nu i-a luat în seamă. Mai mult, oamenii susțin că pe același trotuar, recent, o femeie și-a fracturat piciorul, iar un copil, mâna.

„În față la Clinica Sante, în Galata, dalele (pavelele) sunt ridicate iar lumea își rupe gâtul, se împiedică de ele și cade. Ieri (n.r. – joi, 10 octombrie 2024) a căzut o femeie în cap. Am anunțat la Primăria Municipiului Iași, nu am primit niciun răspuns de la ei, nu s-a deplasat nimeni în teren să vadă măcar despre ce este vorba. Nu interesează pe nimeni nimic, nu contează că lumea își rupe gâtul pe aici. Acum am pus o semnalizare, măcar așa, cât de cât, poate nu se mai împiedică lumea, măcar, poate se mai ferește de o dală, dar sunt multe, nu pot să îngrădesc eu zona, nu am voie. Nu mai spun, aici, pe trotuar, din cauza pavelelor ridicate, un copil și-a rupt mâna, o altă doamnă și-a rupt piciorul. Nu există zi în care oamenii să nu se accidenteze, să nu cadă pe trotuarul acesta. Nimeni nu face nimic, nu înțeleg ce așteaptă. Am postat inclusiv pe pagina primăriei de Facebook, am lăsat imagini în comentarii să vadă că sunt probleme. Nu s-a întâmplat nimic, nici nu cred să s-au uitat”, a spus un bărbat care locuiește în zonă.

Amintim că au fost semnalate probleme și pe trotuarul de pe strada Smârdan din Iași, pietonii merg pe mijlocul străzii din cauza vegetației abundente.

Primăria Iași promite doar verificarea situației din teren

Contactați de reporterii BZI, reprezentanții Primăriei Municipiului Iași nu cunoșteau faptul că pe trotuarul din cartierul Galata oamenii își sparg capul, își fracturează mâinile și picioarele din cauza pavelelor ridicate. Însă au transmis sec faptul că vor verifica situația din teren dacă nu sunt lucrări la rețelele de utilități sau avarii. Reporterii BZI le-au transmis că în zonă nu există niciun șantier deschis, situație pe care Primăria Iași ar fi trebuit să o cunoască, pentru că orice lucrare pe domeniul public, de către companiile de utilități, trebuie anunțată și la administrația publică locală.

„În legătură cu dalele ridicate de pe trotuarul străzii Pantelimon Halipa, din zona Clinicii Sante, vom verifica dacă în zona respectivă sunt lucrări la rețele de utilități sau o avarie și vom lua măsurile necesare. Vom verifica situația”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Amintim aici că trotuarele din Iași au devenit periculoase și din cauza oamenilor care se deplasează în viteză cu trotinetele.

Un trotuar din cartierul Galata a devenit un pericol pentru pietoni. În cursul zilei de ieri, 10 octombrie 2024, o femeie a căzut în cap din cauza pavelelor ridicate. În aceeași zonă, recent, un copil și-a fracturat mâna iar o altă femeie, piciorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`