Prima pagină » Local » Un tronson de străzi din comuna Valea Lupului va avea canalizare! Andrei Târnovanu, patronul INBIT, se va ocupa de lucrări
Un tronson de străzi din comuna Valea Lupului va avea canalizare! Andrei Târnovanu, patronul INBIT, se va ocupa de lucrări

Un tronson de străzi din comuna Valea Lupului va avea canalizare! Andrei Târnovanu, patronul INBIT, se va ocupa de lucrări

08 sept. 2022, 02:00, 1 ,
Ciprian Boaru în Local

Canalizarea și rețeaua de apă vor fi extinse în comuna Valea Lupului, județul Iași. Compania ApaVital a finalizat licitația pentru realizarea lucrărilor. Contractul a fost semnat cu o firmă de construcții din municipiul Iași

Compania de apă-canal a județului Iași pregătește noi investiții în comuna Valea Lupului. Recent, ApaVital a finalizat licitația pentru extinderea rețelelor de canalizare și de apă. Valoarea estimată a contractului este de 591.870 de lei, fără TVA, aproape 120.000 de euro. Contractul a fost semnat cu societatea INBIT SRL, din comuna Popricani, care a depus o ofertă de 472.103 lei, fără TVA, aproximativ 100.000 de euro, ce s-a încadrat în estimarea bugetară. Societatea este deținută de Andrei Târnovanu. În 2021, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 10,3 milioane de lei, un profit de 34.866 de lei, datorii de 3,6 milioane de lei și un număr de 32 de angajați.

„Lucrările se vor executa numai în domeniul public, conductele de apă se vor executa în aliniamentul străzilor și colectoarelor de canalizare pe mijlocul străzilor. Realizarea lucrărilor se va face în următoarele condiții: se vor respecta condițiile impuse de certificatul de urbanism și prin avizele de coexistență cu celelalte instalații subterane, s-au prevăzut susțineri pentru cablurile existente pe amplasamentul lucrării, se vor respecta prevederile normelor, normativelor și standardelor în vigoare, orice schimbare de soluție sau modificare față de proiect se va face numai cu acordul proiectantului și al beneficiarului”, se arată în caietul de sarcini.

Afaceristul Andrei Târnovanu a inițiat și un proiect imobiliar, dar a fost respins în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU).

Un tronson de străzi din comun Valea Lupului va intra în etapa de modernizare

Conform contractului, intervențiile de extindere a rețelelor vor fi realizate pe străzile Dimineții, Zmeurei și Unirii. Șantierul va fi extins pe o lungime de 1 kilometru.

„Zonele de carosabil afectate de execuția lucrării vor fi refăcute cu respectarea sistemului rutier corespunzător categoriei de străzi. Desfacerea sistemului rutier se va face mecanizat, materialele rezultate din desfaceri fiind încărcate în auto și evacuate din zonă. Refacerea sistemului rutier se va face cu respectarea structurii inițiale. În zonele unde rețeaua de canalizare va subtraversa rețeaua de apă potabilă se vor respecta prevederile normativelor în vigoare”, se mai arată în documentația procedurii.

În 2021, o firmă din Iași a câștigat contractul cu ApaVital pentru reabilitarea drumurilor afectate de lucrări.

La ApaVital vor ajunge module radio pentru apometre

Totodată, pe data de 15.09.2022, ApaVital organizează altă licitație pentru achiziția mai multor loturi de module de comunicație radio pentru apometre. Valoarea estimată a contractului este de 29.778.600 de lei, fără TVA, aproape 6 milioane de euro. Modulele vor fi montate pe apometrele existente pe branșamentele din zonele Iași, Lețcani, Ciurea, Bârnova, Tomești, Holboca, Aroneanu, Valea Lupului, Rediu, Miroslava și Popricani. Necesarul ApaVital este de maximum 60.000 de module de comunicație radio. Achiziția se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru cu o durată de 36 de luni.

Un tronson de străzi din comuna Valea Lupului va avea canalizare în cadrul programului anual de investiții al companiei ApaVital.

Comentarii
  • Dacă era Conest, ce spuneați, se ocupă Cozma de lucrare? Mai lăsați vrăjeala și nu mai șantajați oamenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
14 august 2024
14 august 2024