Prima pagină » Local » Un tren cu 150 de refugiați se îndreaptă spre Iași – GALERIE FOTO, VIDEO, UPDATE

Un tren cu 150 de refugiați se îndreaptă spre Iași – GALERIE FOTO, VIDEO, UPDATE

26 feb. 2022, 09:00,
în Local

Astăzi, la ora 11:15, la Gara Socola, urmează să sosească un tren care transportă 150 de refugiați sosiți din Ucraina.

UPDATE: 

Printre refugiații veniți la Iași se aflau și cetățeni din Republica Moldova, speriați de războiul din Ucraina. Îngrijoraţi și cu lacrimi în ochi una dintre femeile refugiat din Republica Moldova se teme că situația se va agrava:

Oamenii sunt speriați, sunt foarte triști. Vor să iasă din ţară cât mai repede și copii lor. Ce putem spune în momentul de față? E greu. Pentru toți e greu
Ne am speriat și de aceea am plecat. Eu am venit acasă pentru că era ziua de naștere a tatălui meu în vârstă de 80 de ani. Nu știu, e îngrijorător. Mi-e frică pentru cei care au rămas acasă pentru că nu știu cum va fi situația. Eu sper să mă întorc în Republica Moldova. Îmi era frică să rămân acasă. Eu nu cred că o să se rezolve situația. Spuneau oamenii a într-o săptămână va fi mai bine dar nu cred”, spune una dintre refugiatele din Republica Moldova, cu lacrimi în ochi.

O altă refugiată din Ucraina a făcut o declarație referitoare la situația actuală:

Bună ziua. Suntem din Odessa. Din păcate Rusia ne-a invadat țara. Suntem pe pământul nostru, asta le spun cetatelor ruși. Noi eram la noi acasă, nu am chemat pe nimeni, nu aveam nevoie ca nimeni să ne salveze. Duceți-vă de la noi și Glorie Ucrainei., a declarat una dintre refugiatele din Ucraina.

Știre inițială:

UPDATE: Peste 150 de refugiați din Ucraina au ajuns la gara Socola, din Iaşi.

UPDATE: Cetățenii moldoveni și ucraineni vor fi preluați și aduși la Aeroport, în jurul orei 12, cu ajutorul CTP Iași.

Conform surselor, 50 dintre aceștia merg la aeroport, iar alți aproximativ 50 se vor adăposti la un centru pentru refugiați.

Iașul și-a manifestat solidaritatea față de cetățenii ucraineni care se confruntă cu clipe teribile, din cauza războiului care a izbucnit în urmă cu trei zile, după ce Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina.

În acest sens, Primăria orașului Iași a fost luminată, în urmă cu o seară, în culorile drapelului Ucrainei.

De asemenea, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) își declară solidaritatea față de Ucraina și pune la dispoziție spații de cazare, hrană, consiliere psihologică și facilitarea serviciilor medicale pentru 50 de studenți și cadre didactice din Ucraina, precum și pentru familiile acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *