Prima pagină » Titlurile zilei » Un tratament în valoare de 50.000 de euro i-ar putea salva viața! O tânără basarabeancă, ce învață în Iași, are nevoie de ajutor pentru a câştiga lupta cu o boală nemiloasă

Un tratament în valoare de 50.000 de euro i-ar putea salva viața! O tânără basarabeancă, ce învață în Iași, are nevoie de ajutor pentru a câştiga lupta cu o boală nemiloasă

30 mai 2022, 02:08, 3 ,
BZI.ro, în Titlurile zilei

Ana Cozma este o tânără basarabeancă, în vârstă de 21 de ani, originară dintr-un sat din raionul Șoldănești, Republica Moldova. La vârsta de 16 ani, Ana a decis să-și continue studiile la Iași, în cadrul Colegiului Naţional „Emil Racoviţă”. În prezent Ana este studentă în anul 2 la Facultatea de Biologie, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În urmă cu aproximativ o lună, tânăra a fost diagnosticată cu tumoră cu evoluţie imprevizibilă şi necunoscută

Ana a trecut printr-o intervenție chirurgicală, însă rezultatul nu a fost cel scontat, boala având o evoluție nefavorabilă. Astfel, viața tinerei studente poate fi salvată doar printr-un tratament costisitor într-o clinică din Viena. Familia și prietenii Anei sunt disperați, deoarece nu-și pot permite costurile acestui tratament. Intervenţia medicală salvatoare costă în jur de 50.000 de euro, astfel că fiecare bănuţ contează şi o poate ajuta pe Ana să treacă cu bine peste această grea încercare din viaţa sa.

Loredana Miron: „Familia Anei trebuie să facă rost de suma enormă de 50.000 de euro”

În urmă cu aproximativ o lună, Ana a fost diagnosticată cu tumoră cu evoluţie imprevizibilă şi necunoscută (Rabdomiosarcom muşchi mare, fesier drept/Sacrococcigian dezvoltat în clepsidra peritoneală și fesa dreaptă).

Au urmat o serie de consultaţii atât în Iaşi, cât şi în Chişinău. În data de 6 mai 2022, a fost internată la Institutul de Oncologie din Iaşi, urmând ca în data de 11 mai să fie operată, boala nu a avut însă o evoluţie favorabilă, motiv pentru care tânăra basarabeancă trebuie să urmeze un tratament în cadrul unei clinici din Viena.

„A fost internată în data de 6 mai la Institutul de Oncologie din Iaşi, iar în data de 11 mai a fost operată. O săptămână mai târziu i s-a pus diagnosticul final, constatându-se că operația nu a avut efectul așteptat. În ceea ce privește internarea la Viena, nici noi nu cunoaștem ce presupune acest tratament, știm doar că familia Anei trebuie să facă rost de suma enormă de 50.000 de euro. Mama Anei ne-a spus că zborul la Viena urmează să aibă loc săptămâna viitoare”, a declarat Loredana Miron, prietena Anei.

Loredana Miron o cunoaşte pe Ana din perioada liceului, în timp cele două tinere devenind prietene apropiate.

„Am fost colegă de clasă cu Ana, ambele am învăţat la «Racoviţă». Ceea ce ne-a apropiat a fost faptul că am venit din Republica Moldova într-o țară străină, printre oameni necunoscuți. Deși după absolvirea liceului am decis să mergem pe căi separate, am păstrat legătura și mereu am încercat să menținem prietenia”, a adăugat tânăra.

O tânără basarabeancă are un singur vis: să ajungă cercetător

Boala Anei s-a abătut ca un blestem asupra familiei și prietenilor, cu toții făcând tot posibilul să strângă cei 50.000 de euro de care tânăra are nevoie pentru a fi salvată. Ana are planuri mari de viitor, dorindu-și să facă o carieră în cercetare, dar pentru ca acest lucru să fie posibil, tânăra trebuie, mai întâi, să iasă învingătoare din lupta cu această boală grea.

„Boala Anei ne-a luat prin surprindere pe toți, apărând ca din senin, Ana fiind o persoană cu un stil de viață sănătos, care nu a fost supusă niciunui factor de risc. Ana are o soră mai mare şi un frate mai mic decât ea, iar părinţii săi sunt profesori în Republica Moldova. Familia, dar şi noi, prietenii, am rămas şocaţi la auzul acestei veşti. Cel mai mare chin, desigur, îl are mama ei, ştiind că fiica sa se luptă cu dureri groaznice, iar ea nu poate face absolut nimic să-i aline suferinţa. Momentan, ne-am mobilizat să o ajutăm pe Ana și să strângem suma de bani de care are nevoie. În acest sens, am desfășurat campanii în cadrul facultății, pe Facebook și pe Instagram. Ne rugăm și sperăm că Ana se va face bine cât mai curând și să revină din nou pe băncile facultății. Ana este o tânără extrem de înțeleaptă și pozitivă, mereu o vedeam citind, de fiecare dată când avea câteva minute libere, era cu o carte în mână. Are planuri grandioase de viitor, își dorește o carieră în cercetare,  este o persoană extraordinară și nu merită deloc aceste impediment care i-a răsărit în față”, a menţionat prietena Anei.

În lupta cu această boală, orice ajutor financiar este neprețuit. Persoanele care doresc să o ajute pe Ana să învingă această boală pot dona în următoarele conturi:

IBAN RO: RO34 RZBR 0000 0600 2217 5824

Beneficiar: ANA COZMA

Sau

IBAN MD EURO: MD69AG000000022594860598

IBAN MD USD: MD36AG000000022594860610

IBAN MD MDL: MD08AG000000022594856749

Beneficiar: GRAJDARI LIUDA

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *