Prima pagină » Local » Un traficant din Iași s-a plâns furnizorului că, în loc de droguri, a primit fulgi de porumb. Ieșeanul, trimis la pușcărie pentru următorii 8 ani
Un traficant din Iași s-a plâns furnizorului că, în loc de droguri, a primit fulgi de porumb. Ieșeanul, trimis la pușcărie pentru următorii 8 ani

Un traficant din Iași s-a plâns furnizorului că, în loc de droguri, a primit fulgi de porumb. Ieșeanul, trimis la pușcărie pentru următorii 8 ani

04 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un traficant de droguri din Iași a fost trimis la pușcărie pentru următorii 8 ani. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Andrei Mădălin Aneculăesei. Totul a ieșit la iveală după interceptările efectuate în dosar, în cadrul cărora ieșeanul s-a plâns furnizorului că, în loc de droguri, a primit fulgi de porumb

Un traficant din Iași s-a plâns furnizorului că, în loc de droguri, a primit fulgi de porumb. Ieșeanul a fost trimis la pușcărie. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Andrei Mădălin Aneculăesei la 8 ani de temniță, pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie, în formă continuată, și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

De asemenea, magistrații ieșeni au dispus confiscarea de la acesta a unor cantități de canabis, de pulbere care conţine alpha-PHP, care conţine 4-cyano-Cumyl-Butinaca, fragmente vegetale pe care s-a pus în evidenţă THC, 4F- MDMB-Binaca şi 5F-MDMB-Pinaca. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Traficant de droguri din Iași, în fața magistraților

Procesul ieșeanului Andrei Mădălin Aneculăesei (28 de ani) a început în urmă cu aproximativ un an. Anchetatorii ieșeni l-au trimis în judecată sub acuzațiile amintite. Asta, după ce individul a fost reținut și, mai apoi, a fost arestat preventiv de pe 2 iulie 2020. La finele anului 2019, anchetatorii au primit un denunț, cum că un cetățean vinde droguri (canabis) în municipiul Iași. În urma sesizării, anchetatorii au demarat cercetările și au ajuns la Iustin Zamfirache și Andrei Mădălin Aneculăesei. Oamenii legii au susținut că cei doi au fost prinși în flagrant cu droguri de risc și sume mari de bani. După audieri, anchetatorii au decis trimiterea în judecată a acestora.

Oamenii legii au precizat că etnobotanicele erau comandate din Olanda.

„Inculpatul comanda din Olanda cantități importante de substanță psihoactivă pură, sub formă de pulbere, pe care o prepara prin dizolvarea ei în alcool și amestecarea cu un produs vegetal (de regulă, ceai sau condimente, sub formă vegetală), obținând astfel circa 1-2 kg de produs psihoactiv finit din 100 grame de substanță psihoactivă pură. Pe 1 iulie 2020, cei doi inculpați (Iustin Zamfirache și Andrei Mădălin Aneculăesei) au fost prinși în flagrant, imediat după ce încheiaseră o tranzacție având ca obiect droguri de risc, primul cumpărând de la cel de-al doilea cantitatea de 19,82 grame de canabis, contra sumei de 900 de lei”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Andrei Mădălin Aneculăesei i s-a plâns furnizorului că, în loc de droguri, a primit fulgi de porumb

După interceptarea comunicațiilor, anchetatorii au constatat că Andrei Mădălin Aneculăesei a purtat mai multe conversații online cu furnizorii de substanțe cu efecte psihoactive, din Olanda. Aceștia au mai afirmat că ieșeanul lua marfă de pe diverse site-uri, fiind achitată în monedă Bitcoin. Totuși, la un moment dat, ieșeanul li s-a plâns pe e-mail furnizorilor că a primit fulgi de porumb în loc de etnobotanice.

„În perioada 15-22 aprilie 2020, inculpatul discută cu o persoană cu adresa de e-mail probabil de la compania The Real RC și, în esență, este indignat de faptul că i-au trimis fulgi de porumb (folosește cuvântul «cornflakes» în e-mail). I se solicită fotografii cu produsul primit, însă inculpatul le spune că pachetul era ca întotdeauna, pe pachet scria «Cosmetics», dar l-a aruncat deoarece a crezut că a fost interceptat. I se răspunde că pachetul a fost trimis corespunzător, inculpatul spune că produsul nu avea niciun fel de miros, nu scria numele substanței, arăta ca făina de porumb și va posta peste tot pe Internet cum a fost păcălit”, au spus anchetatorii.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024