Prima pagină » Local » Un traficant de etnobotanice din Iași a avut o surpriză de proporții când a deschis coletul de la furnizorul din Olanda! Totul a ieșit la iveală pe interceptări! (Exclusiv)
Un traficant de etnobotanice din Iași a avut o surpriză de proporții când a deschis coletul de la furnizorul din Olanda! Totul a ieșit la iveală pe interceptări! (Exclusiv)

Un traficant de etnobotanice din Iași a avut o surpriză de proporții când a deschis coletul de la furnizorul din Olanda! Totul a ieșit la iveală pe interceptări! (Exclusiv)

29 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un ieșean acuzat că trafica etnobotanice s-a plâns furnizorului că, în loc de substanțe cu efecte psihoactive, i-ar fi trimis fulgi de porumb. Scandalul a ieșit la iveală pe interceptările efectuate în dosar. Andrei Mădălin Aneculăesei s-a plâns că a aruncat un pachet primit, pe care scria „Cosmetice”, suspectând că este filat

Caz demn de „Cascadorii râsului”, în instanțele ieșene! Un individ acuzat de trafic de droguri și de etnobotanice i s-a plâns furnizorului că, în loc de substanțe cu efecte psihoactive, i-ar fi trimis fulgi de porumb! Discuția a avut loc pe e-mail, totul ieșind la iveală pe interceptările efectuate de procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Recent, Andrei Mădălin Aneculăesei a cerut să îi fie înlocuită măsura arestării preventive cu una mai blândă, precum controlul judiciar sau arestul la domiciliu. Totuși, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins solicitarea acestuia și au menținut arestul preventiv.

Ieșeanul Andrei Mădălin Aneculăesei, acuzat de trafic de droguri și de substanțe cu efecte psihoactive

Pe 4 noiembrie 2020, ieșeanul Andrei Mădălin Aneculăesei (28 de ani), cu domiciliul în Lunca Cetățuii, a fost trimis în judecată de DIICOT, pentru trafic de droguri de risc și de mare risc, efectuare de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive fără a deține autorizație, în formă continuată (65 de acte materiale) și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (4 acte materiale). Asta, după ce, la finele anului 2019, procurorii DIICOT au primit un denunț, cum că un cetățean vinde droguri (canabis) în municipiul Iași. În urma sesizării, anchetatorii au demarat cercetările și au ajuns la Iustin Zamfirache și Andrei Mădălin Aneculăesei. Procurorii DIICOT au susținut că cei doi au fost prinși în flagrant cu droguri de risc și sume mari de bani. După audieri, anchetatorii au decis trimiterea în judecată a acestora.

Substanțele interzise, aduse de ieșeni din Olanda și plătite în Bitcoin

Procurorii DIICOT au precizat că etnobotanicele erau comandate din Olanda.

„Inculpatul comanda din Olanda cantități importante de substanță psihoactivă pură, sub formă de pulbere, pe care o prepara prin dizolvarea ei în alcool și amestecarea cu un produs vegetal (de regulă, ceai sau condimente, sub formă vegetală), obținând astfel circa 1-2 kg de produs psihoactiv finit din 100 grame de substanță psihoactivă pură. Pe data de 1 iulie 2020, cei doi inculpați (Iustin Zamfirache și Andrei Mădălin Aneculăesei) au fost prinși în flagrant, imediat după ce încheiaseră o tranzacție având ca obiect droguri de risc, primul cumpărând de la cel de-al doilea cantitatea de 19,82 grame de canabis, contra sumei de 900 de lei”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

În urma perchezițiilor efectuate, oamenii legii au constatat că substanțele interzise erau comandate pe Internet și erau plătite în moneda Bitcoin, în așa fel încât să fie păstrat un nivel maxim de discreție.

I-a reproșat furnizorului pe e-mail că a primit fulgi de porumb în loc de etnobotanice

După interceptarea comunicațiilor, anchetatorii au constatat că Andrei Mădălin Aneculăesei a purtat mai multe conversații online cu furnizorii de substanțe cu efecte psihoactive, din Olanda. Aceștia au mai afirmat că ieșeanul lua marfă de pe diverse site-uri, fiind achitată în monedă Bitcoin. Totuși, la un moment dat, ieșeanul li s-a plâns pe e-mail furnizorilor că a primit fulgi de porumb în loc de etnobotanice.

„În perioada 15-22 aprilie 2020, inculpatul discută cu o persoană cu adresa de e-mail probabil de la compania The Real RC și, în esență, este indignat de faptul că i-au trimis fulgi de porumb (folosește cuvântul «cornflakes» în e-mail). I se solicită fotografii cu produsul primit, însă inculpatul le spune că pachetul era ca întotdeauna, pe pachet scria «Cosmetics», însă l-a aruncat deoarece a crezut că a fost interceptat. I se răspunde că pachetul a fost trimis corespunzător, inculpatul spune că produsul nu avea niciun fel de miros, nu scria numele substanței, arăta ca făina de porumb și va posta peste tot pe Internet cum a fost păcălit.

În final, reprezentantul companiei îi spune că fie cineva de la serviciul de curierat a deschis pachetul și a înlocuit produsul, fie mai multe persoane din România au făcut un plan pentru a primi un nou produs gratis, însă, din acel moment, vor trimite coletele doar prin alte firme de curierat”, au afirmat procurorii DIICOT.

Mai mult, anchetatorii au susținut că individul obișnuia să comande marfa pe numele unor cunoscuți, pe care îi ruga mai apoi să ridice coletele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`