Prima pagină » National » Un timișorean a ajuns la ATI, după ce a refuzat să se vaccineze și a plecat în vacanță în Italia
Un timișorean a ajuns la ATI, după ce a refuzat să se vaccineze și a plecat în vacanță în Italia

Un timișorean a ajuns la ATI, după ce a refuzat să se vaccineze și a plecat în vacanță în Italia

30 aug. 2021, 17:25,
BZI.ro, în National

Un tânăr din Timișoara nevaccinat, a stat 3 săptămâni în spital după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Acesta a făcut o formă gravă a noului coronavirus, fiind necesară internarea la ATI.

”Am crezut că o să mor în fiecare zi”, sunt cuvintele tulburătoare ale tânărului în vârstă de 34 de ani care a stat aproape 3 săptămâni intubat pe Secția de Terapie Intensivă a spitalului Victor Babeș din Timișoara, potrivit Antena 3.

Bărbatul a încercat să trateze infecția Covid-19 cu vitamine

Deși îi era rău, acesta a încercat să amelioreze simptomele bolii administrându-și singur medicamente și vitamine. Abia când starea s-a înrăutățit, acesta a mers într-un final la spital.

Medicii au trebuit să îl intubeze pe tânăr pentru a-l salva, având în vedere că gradul de afectare pulmonară era în procent de 80 la sută.

Tânărul afirmă că motivul pentru care nu s-a vaccinat a fost că nu a crezut că va face vreodată o formă gravă a SARS-CoV-2.

Dacă familia nu insista să meargă la spital medicii nu l-ar fi putut salva

Văzând că se simte din ce în ce mai rău, prietenii și familia l-au îndemnat să meargă la spital. Acesta a refuzat inițial pentru că citise pe internet că oxigenul dăunează plămânilor, însă la insistența acestora a mers, fiind salvat pe ultima sută de metri de către medici.

Echipa medicală condusă de dr. Mirela Porosnicu, a depus un efort enorm timp de 3 săptămâni pentru a-l salva. Cu toate acestea, medicii afirmă că recuperarea va necesita o perioadă îndelungată, de ordinul lunilor de zile.

„Câteva zile și-a administrat singur un tratament cu vitamine, iar când și-a dat seama că nu mai poate respira a venit la spital. Gradul de afectare pulmonară era în acel moment de 80 la sută. A fost necesară intubarea lui pentru a-l putea salva. Timișoreanul spune că nu s-a vaccinat pentru că nu a crezut că ar putea face vreodată o formă severă de COVID 19”, declară medicii.

Secțiile ATI Covid-19 au devenit neîncăpătoare din cauza noilor infectări din ultimele zile

În ultimele zile, în județul Iași au fost confirmate 114 noi cazuri de îmbolnăviri, numărul ieșenilor infectați fiind într-o creștere constantă. Din această cauză, rata internărilor în spitalele suport Covid-19 din Iași este tot mai mare, iar în secțiile ATI din Iași se găsește mai greu un pat libere.

În data de 27 august 2021, în județul Iași mai erau internate 60 de persoane. La Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” toate cele 8 paturi din secția de Terapie Intensivă erau ocupate, iar la Spitalul Municipal Pașcani erau internați alți 4 ieșeni în stare gravă.

Masca de protecție poate fi obligatorie din nou în toate spațiile

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat că restricţiile există şi că nu au fost anulate. Acesta afirmă că în cazul în care va exista o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19, masca de protecție ar putea deveni din nou obligatorie în toate spațiile.

„La acest moment nu s-a discutat, nimeni nu poate să excludă dacă ajungem la rata de infectare foarte mare, acum suntem la doi şi ceva la sută. Dacă vedem că este o creştere semnificativă care arată că există foarte mulţi infectaţi printre noi, este posibil să se ajungă la unele reguli pe partea măştii, unele măcar în spaţiile aglomerate, chiar dacă eşti în spaţul public deschis, să fie purtată masca. Asta nu pot să o exclud, depinde de evoluţie. La acest moment, masca este reglementată foarte clar, în spaţiile închise, şi este recomandată în spaţiile deschise foarte aglomerate. Dar alte măsuri putem lua, dacă vedem că răspândirea e foarte mare”, a subliniat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *