Prima pagină » Titlurile zilei » Un taximetrist recalcitrant, acuzat de șicanare în trafic, la Iași! „Tăntălăule, mă filmezi?” – VIDEO

Un taximetrist recalcitrant, acuzat de șicanare în trafic, la Iași! „Tăntălăule, mă filmezi?” – VIDEO

08 iul. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI, în Titlurile zilei

Un ieșean povestește că a trecut printr-o situație neplăcută când se afla la volan și circula în zona podului Cicoarei. După ce ar fi trebuit să suporte o șicanare în trafic, a fost și agresat verbal de un taximetrist

Un șofer din Iași susține că a luat parte la o șicanare în trafic, în care a fost implicat un taximetrist. Bărbatul povestește că, în timp ce se deplasa pe strada Sarmisegetuza, în municipiul Iași, angajatul unei companii de transport ar fi mers foarte aproape de acesta și l-ar fi ținut în claxoane și flash-uri sute de metri. După ce conducătorul auto a frânat, taximetristul, enervat, a fost agresiv verbal cu acesta.

Cazurile de șicanare în trafic, tot mai dese la Iași

Ieșenii nu își mai pot stăpâni ieșirile nervoase când ies cu mașina pe drumurile publice, având de-a face cu alți conducători auto. Recent, un bărbat din Iași s-a plâns, pe rețelele de socializare, despre un incident la care a luat parte. Acesta ar fi fost șicanat, în timp ce se deplasa prin municipiul Iași, de către un șofer de taxi.

„«Regele șoselelor», un taximetrist care împarte dreptatea pe străzile din Iași! A mers în spatele mașinii mele, aproape bară la bară, sute de metri, claxonând și dând flash-uri. La următoarea trecere trebuia să reduc viteza și să frânez. De la acest fapt s-a înfuriat excesiv, aș spune. Taximetristul este «BOSS» în trafic… Restul suntem tăntălăi”, povestește ieșeanul.

În timp ce îl depășea pe șoferul cu pricina, taximetristul, cu geamul coborât, i-a adresat cuvinte urâte pe un ton agresiv, având și un client pe bancheta din spate.

„După ce ieși ca prostu’, mai pui și frână! Tăntălăule, mă filmezi?!”, striga șoferul de taxi.

Mulți dintre ieșenii care au vizionat videoclipul nu au fost de acord cu ieșeanul care îl acuză pe taximetrist, spunând că el este vinovat, deoarece nu ar fi fost vigilent în trafic și ar fi riscat producerea unui accident. Cu toate acestea, condamnă șoferul de taxi pentru comportamentul agresiv, în special în contextul în care, în acel moment, transporta un client la destinație.

Reprezentanții firmei de taxi au răspuns acuzațiilor

Întrebați despre acest incident, reprezentanții Lux Taxi Iași au declarat faptul că, în urma mărturiilor taximetristului acuzat, șoferul respectiv ar fi încălcat regulile de circulație.

„Șoferul Lux Taxi a evitat un posibil accident, având în vedere că se afla în timpul serviciului și avea client în mașină. Totodată, șoferul care a filmat această întâmplare folosea telefonul mobil în timpul conducerii autoturismului, lucru care, potrivit Codului Rutier, este strict interzis. Șoferul Lux Taxi a ținut să ne precizeze că participantul la trafic ce a filmat toată această scenă a ieșit de pe Podul Cicoarei fără să se asigure, ceea ce putea duce la un posibil accident. În ceea ce privește atitudinea șoferului nostru, care nu a fost una potrivită, vom lua măsurile ce se impun, conform normelor Lux Taxi. Șicanările în trafic trebuie raportate către IPJ Iași. Din informațiile pe care le deținem, în acest moment, organele abilitate au fost înștiințate și vor lua cele mai potrivite măsuri”, transmit reprezentanții firmei de transport Lux Taxi.

Reprezentanții IPJ Iași au declarat că se fac cercetări în această situație.

„În acest caz sunt efectuate verificări pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor care se impun”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vîjiac.

Acest caz de șicanare în trafic nu este unul singular, șoferii fiind deseori recalcitranți cu ceilalți conducători auto.

Comentarii
  • Viman Adrian, el e soferul…logan MDG

  • Turcul si pistolul

    Asta nu este sicanare. I s-a adresat, pentru greseli facute in trafic. Neacordarea de prioritate, frana fara motiv sunt cauze ce duc la accidente. Nu l-a sicanat cu nimic, l-a apostrofat. Mai degraba, autorul pare sa-l fi pandit la cotitura pe taximetrist, pregatindu-si telefonul in timp ce conducea.
    Cand conduci nu esti si regizor, mai ales ca se pare ca esti un sofer prost… Taximetristii pot fi nesimtiti, dar in acest caz se pare ca nesimtirea e de alta parte.

  • Ce față de prost are marlanul agresiv

  • Taximetristii sunt tinuti in brate de patronii lor pentru ca ei produc banii si se observa asta din comunicatul lor. Imediat a dat vina pe celalalt sofer. Nu vor lua nici o masura impotriva taximetristului. Au fost si vor mai fi cazuri din acestea cu taximetristi.

  • Niste ratati si frustrati ai strazilor.

  • Giugiumeți proști ! Fără creier. Mai ales proostu care nu a dat prioritate. Dar la câtă minte are, el filmează.

  • Baaaaa toți prosti acum filmează în trafic se simt sicanati cum au unii permis nu știu … politia rutiera nu mai dați permise la toți prosti și scoateți din trafic toate mașinile fără catalizator

  • Camere față, spate și reclamație online cu fișier atașat pentru nepăstrarea distanței (condus agresiv).

    Injuriile și spectacolele sunt bonus.

    Berbecii ăștia omit principiul de bază în trafic, respectarea regulilor de circulație. Nu e circuit, viteza maximă legală trebuie respectată.

  • ce au sarit toaate maimutele taximetriste :))

  • Bolt și Uber ,mu ie taximetriștilor.

  • Cei mai nesimțiți , agresivi fără respect sunt cei de la Euro taxi! Nu e prima data când sar la bătaie nu își respecta clienții le vorbesc în cele mai urate moduri sunt care cer și bani în plus! Sar la bătaie și la femei gravide!

  • Mulți au avut probleme cu respectivul domn.

  • Daca nu esti complet idiot, asa cum a dovedit taximetristul respectiv de mai mule ori, te duci si reclami la politie, nu iti faci singur dreptate

  • Slobolt și Gubar marș la căcat de sclavi😅

  • Alt șofer, la cati prosti sunt ca tine în trafic ar trebui sa stam numai pe la politie, alții mai au treaba…

  • Au apărut în trafic niste gunoaie disperate, care au impresia că merg cu girofar. Nu se vor potoli decât cu reclamații.

  • Auzi la ala cica „reclami la politie”… Care politie, bai nene? Si ce reclami?
    – Nenea politistu m-a sicanat unu in trafic…
    lol 😆

  • Hahaha, au ajuns țereanii online.
    Le pui la dispoziție înregistrarea și reclamația scrisă, dacă stăpânești două-trei litere, și l-ai făcut pe meltean. Menționezi că ești victima agresiunii și ai să multe surprize.

  • Taximetriștii, cea mai scârbă nație..nu semnalizare, nu prioritate, băgare în seamă etc…știu pe unii care nu au terminat liceul..ar trebui niște teste psihologice mai serioase..

  • Noua nație de putori user bolț!..lasă impresia ca sunt cei mai corecți în trafic când de fapt ei ațâță focul . Se vede de la o posta ca taximetristul e cel provocat…dar colegii huberisti sar imediat cu gura!..putori bleah!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *