Prima pagină » Local » Un taximetrist din Iași și-a bătut joc de o clientă! O italiancă a fost stoarsă de bani pentru o cursă care făcea de trei ori mai puțin!

Un taximetrist din Iași și-a bătut joc de o clientă! O italiancă a fost stoarsă de bani pentru o cursă care făcea de trei ori mai puțin!

18 iul. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI, în Local

Unii taximetriști continuă să dea țepe, profitând de naivitatea oamenilor și de faptul că nu cunosc zona. O italiancă venită la prietena ei din Iași, Paula Culiță, a fost stoarsă de bani pentru o cursă care trebuia să valoreze mult mai puțin. Conform spuselor ieșencei, șoferul de taxi a pus costul mare al cursei pe seama tarifului de noapte

Recent, o femeie din Italia, venită în vizită la Iași, și-a făcut o primă impresie proastă, după ce a fost stoarsă de bani de un taximentrist. Acesta ar fi mers pe tot timpul cursei fără taximetru, încercând să o țină pe femeie de vorbă, iar la sfârșit nu i-a oferit bon clientei. Cu toate acestea, suma pe care italianca i-ar fi datorat-o șoferului pentru trasport depășea dublul unei curse normale. Prietena sa ieșeancă a rămas contrariată de prețul colosal pe care l-a cerut taximetristul.

Aeroportul International Iasi

Femeia a ajuns și a comandat un taxi la Aeroportul din Iași

O italiancă venită în vacanță la Iași, stoarsă de bani de un taximetrist

Ieșeanca spune că taximetristul nu a folosit taximetrul în timpul cursei

Ieșeanca spune că taximetristul nu a folosit taximetrul în timpul cursei

O femeie din Iași, Paula Culiță, povestește despre cum prietena ei venită în vizită din Italia a fost păcălită de un șofer de taxi. Pe 12 iulie 2022, în jurul orei 01:45 noaptea, Iulia își aștepta oaspetele la poartă. Mare i-a fost mirarea când a aflat cât o costă pe italiancă o cursă de la aeroport până la ea acasă.

„A venit prietena mea din Italia la mine. E prima dată când vine în România. Îi place să călătorească, de fiecare dată într-un loc nou. I-am trimis pe Whatsapp numărul de telefon de la taxi, în caz că nu găsea transport în fața aeroportului. Am luat și noi taxi noaptea, dar nu am avut probleme. I-am scris să o întreb dacă a aterizat și mi-a zis că e deja în taxi. Am întrebat-o dacă e totul bine, cam ce vârstă are taximetristul, dacă are aparatul cu tariful pornit. Mi-a răspuns că nu îl are pornit și că în mașină cu ei mai este și nepotul taximetristului, care a venit tot din Italia. Prietena mea mi-a zis că o ține mult de vorbă și că îi povestește ce a făcut în Italia. Între timp, eu o așteptam la poartă. După ce a coborât și i-a dat valiza, l-am întrebat cât costă. Mi-a răspuns: 100 lei”, povestește ieșeanca.

Mirată de prețul impus de șofer, Paula Culiță i-a cerut explicații în legătură cu motivul pentru care este așa de scumpă cursa.

un bagaj pe trotuar

Ajunsă la destinație, femeia a aflat că trebuie să plătească în jur de 20 de euro pentru transport

Cursă de 30 de lei, taxată cu 100 de lei!

 o persoana la volan

Ieșeanca nu a reclamat șoferul de taxi, însă a rămas dezamăgită de prima experiență a prietenei sale la Iași

Taximetristul a dat din umeri și a spus că așa este tariful de noapte, însă nu i-a oferit nici măcar un bon clientei.

„M-am mirat și l-am întrebat cum de așa de mult. Mi-a răspuns că e tarif de noapte. Am insistat, întrebându-l dacă e sigur, și a ținut-o pe a lui. Amica mea a plătit și am văzut că dă să se urce în mașină. I-am cerut bonul, dar a răspuns că nu are. L-am întrebat dacă e normal așa ceva și a zis că da”, relatează femeia.

Ieșeanca a mai circulat cu taxiul și cunoștea care ar fi prețul unei curse, iar suma cerută de șofer întrecea chiar dublul tarifului normal.

„Traseul a fost de la Aeroportul Internațional Iași până în sat Cârlig, comuna Popricani. În mod normal, cursa era de 30 de lei cu aparatul, poate maximum 50 de lei cu tariful de noapte. Mă aștepta copilul mic în casă și nu am stat să complic mai mult situația. Mi-am cerut scuze față de prietena mea. Mă puneam la chemat Poliția, dar mă aștepta copilul de 1 an și jumătate, iar ei erau doi. Eram și obosite amândouă. Am cedat. Frumoasă primă impresie și-a făcut”, povestește supărată Paula Culiță.

Femeia spune că este dezamăgită de prima impresie pe care și-a făcut-o amica ei din Italia despre România, respectiv despre Iași. Cu toate acestea, italianca stoarsă de bani de șoferul de taxi nu este singurul caz de acest gen.

Comentarii
  • Nu ai ce sa le ceri,o mana de fomisti care se UMILESC cersind bani in fata aeroportului .Nu toti sunt asa .Majoritatea asteapta la rand .Unde Mai pui ca O parte din ei au Mai fost si pe “afara” Si tot TARANI au ramas..

  • In Romania esti ars din momentul in care pui piciorul pe pamant romanesc, toti vor numai bani indiferent de mijloace !

  • De la aeroport până în popricani sunt 20 de km!Așa că atât valorează cursa…..

  • Unde e Popricani și unde e Cârlig, inteligentule?

  • Florin Calin

    Esti destept ..citeste articolul si vezi ca pana la carlig a fost cursa , nu la popricani :))

  • De la aeroport pana la Carlig nu ai mai mult de 6-7km, inteligentule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *