Prima pagină » Titlurile zilei » Un tânăr vasluian care bănuia că are cancer a luat spitalele din Iași la rând! Analizele au arătat că e sănătos, dar el nu-și poate găsi liniștea: „M-am săturat și de viață, și de toate” – FOTO

Un tânăr vasluian care bănuia că are cancer a luat spitalele din Iași la rând! Analizele au arătat că e sănătos, dar el nu-și poate găsi liniștea: „M-am săturat și de viață, și de toate” – FOTO

17 iun. 2023, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Un tânăr vasluian a ajuns la capătul puterilor. De doi ani merge din spital în spital, în speranța că medicii vor descoperi de ce boală suferă. Biopsiile au arătat că nu are cancer, așa cum se temea el, însă asta nu l-a ajutat să-și găsească liniștea

Coșmarul lui Matias Elvir a început acum doi ani, când i s-au inflamat ganglionii limfatici. Tânărul s-a sesizat imediat și a mers la mai multe spitale din Iași, dar și la clinici private, unde i s-au făcut analize și investigații medicale amănunțite. Toate acestea au arătat că nu are niciun motiv de îngrijorare, doar că el se teme în continuare că ganglionii i se vor inflama din nou.

Spitalul Sf. Spiridon

Tânărul s-a sesizat imediat și a mers la mai multe spitale din Iași, dar și la clinici private, unde i s-au făcut analize și investigații medicale amănunțite

Matias Elvir a luat spitalele și cabinetele private la rând, crezând că suferă de cancer

IRO Iasi

Tânărul se teme în continuare să ganglionii i se vor inflama din nou

De doi ani, Matias Elvir se plimbă din spital în spital, în speranța că va afla de ce ganglionii limfatici i se inflamează o dată la câteva luni. Inițial, tânărul credea că suferă de cancer, însă investigațiile făcute au infirmat acest diagnostic. Cu toate acestea, Matias nu poate să se liniștească, ba chiar spune că are dureri atât de mari încât nu poate dormi noaptea.

„M-am săturat și de viață, și de toate. Povestea mea începe în urmă cu  2 ani, când  mi s-a umflat ca o gâlmă la gât, ganglion inflamat. Am fost la urgențe la UPU «Sf. Spiridon», o zi întreagă, nu m-a băgat nimeni în seamă, apoi am plecat la un cabinet, la Clinica de Recuperare, vizavi de Lidl Galata. Acolo, m-au tăiat pentru biopsie și mi-au zis după câteva zile că nu e o tumoră malignă și să mă îngrijesc acasă cu creme și betadină, fără să-mi dea un antibiotic.

La câteva luni, mi s-a umflat din nou mai jos și am mers la IRO Iași. Am stat internat 3 zile, m-au tăiat, după cum se vede în poză. Am făcut două biopsii, CT și ecografie ganglionară. Medicii suspectau că am adenopatie sau actinomicoză. După 10 zile au venit rezultatele și au fost negative. Mi s-a zis să mă bucur, căci nu am cancer și că rezultatele sunt negative. Mi-au zis că ei mai departe nu au ce să mai facă, așa că mi-au dat toate foile și m-au trimis la Spitalul de Boli Infecțioase, cum că aș avea o infecție în corp”, a explicat tânărul.

o imagine cu Matias Elvir

Coșmarul lui Matias Elvir a început acum doi ani în urmă, când i s-au inflamat ganglionii limfatici

De doi ani de zile nu-și poate găsi liniștea

spitalul de boli infectioase Sf. Parascheva din Iasi

Deși apropiații îl sfătuiesc să nu se mai panicheze și să aibă încredere în cele spuse de medicii ieșeni, Matias Elvir simte că a ajuns la capătul puterilor

Deși apropiații îl sfătuiesc să nu se mai panicheze și să aibă încredere în cele spuse de medicii ieșeni, Matias Elvir simte că a ajuns la capătul puterilor. Frica lui cea mai mare este că ganglionii limfatici i se vor inflama din nou.

„Am stat la Spitalul de Boli Infecțioase 3 zile, mi-au făcut la fel, ecografie la gât, biopsie, radiologie și multe analize de sânge. Astăzi (n.r. – 14 iunie 2023), după 15 zile, am așteptat rezultatul, am sunat la Boli Infecțioase pentru rezultatele analizelor. Mi s-a zis că toate rezultatele sunt negative și că o să trebuiască sa mai fac o altă biopsie, dar nu se știe când, probabil după 3-4 săptămâni.

Nu iau niciun tratament, stau cu durere și mi-e frică să nu se umfle din nou ganglionii. Credeți-mă, nu știu ce să mai fac, mă simt atât de trist, căci nu găsesc o rezolvare de 2 ani de zile, vizite la atâția medici, și privați, și de la stat, IRO, UPU «Spiridon», ORL și multe analize, iar ei îmi spun că toate sunt negative. Mi-am pierdut orice speranță”, a declarat Matias Elvir.

Comentarii
  • Ai 2 variante, eroule

    1. Esti sanatos. Roiu inapoi la vaslui, loc de munca, stai acolo.
    2. Te-ai saturat de viata si de tot. Fa o plimbare la padurea Cetatuia. E aer curat, am auzit ca a plouat pe-acolo.

  • O cauti cu lumanarea si o vei gasi pana la urma. Te-ai setat ca ai cancer si il vei face, pentru ca il chemi. Mergi la un cabinet de biorezonanta si vezi incearca sa vezi daca reusesc sa idebtifice cauza. In rest, fii optimist! Altii nu au sansa sa vada pe buletinele de analiza ca sunt negative la existenta tumorilor!

  • Cred ca mai degraba este o problema care are legatura cu partea psihologica a vietii tale, de neacceptare a anumitor situatii. Daca din pdv medical ai constatat ca nu este nimic organic, incearca sa iti muti atentia de pe aceasta problema, pe altceva mai constructiv din viata ta si o sa vezi ca vor disparea de la sine. Acele urme pe care le ai pe suprafata pielii, le poti ingriji, curata, cosmetiza cu solutii dematocosmetice, naturiste, baton corector (crema coloranta) de buna calitate. Traieste-ti viata, nu ramane captiv in cutia propriilor emotii si limitari pe care singur ti le-a impus.

  • La psihiatrie a încercat?

  • Doamna, cancerele nu se trateaza la psihiatrie, ci la IRO. Probabil ca pacientul stie el bine de ce insista pe aceasta varianta, ori e un cancer nedepistabil, ori nu a facut vaccinul anticancer si atunci se asteapta la o declansare tacuta. Sa ii uram sanatate si viata lunga, sa poata aduce un real aport la dezvoltarea zonei in care salasluieste, nu sa fie stresat mereu de concedii medicale.
    P.S. Petele de pe piele se pot acoperi cu tatuaje, e ieftin si eficient. De obicei oamenii isi tatueaza numele orasului / satului de unde au plecat. E o idee buna ca sa nu uiti de unde vii.

  • Sugerez domnului în cauză, pentru liniștea sa, să consulte și medicii din Cluj. Cunoaște toată lumea faptul că sunt medici specialiști în Cluj și îți pot pune ce diagnostic dorești.
    Un alt argument forte pentru această înțeleaptă alegere se referă la starea de tristețe a tânârului: la Cluj poate merge la circ și la patinoar, asta îți risipește tristețea instant. Clownii sunt atât de amuzanți și umblă liber pe străzi !
    Plus că sunt mulți consăteni din Vaslui în Cluj: mai ai cu cine schimba o vorbă, iar dacă îți place orașul rămâi și scapi de Iași.

  • Da-le domnule ceva la medici sa îți scrie că ai boala asta de tot o cauți :)))).Multi nebuni mai sunteți,ganglionii limfatici se inflamează din varii motive virale ,bacteriene,tumorale,expunere la anumite substanțe(medicamente,alcool,tutun etc),ne îngrijorăm daca persista inflamația peste 14 zile.Dute bre la nebuni,găsești acolo liniștea și pofta de viață,îți va reveni pofta de a trai.Toti țăranii și prostovanii vin la Iași,căutate acolo la Vaslui,veniți toti grămadă pe Iasul acesta sufocat deja.

  • Dacă faci atâtea controale,la diferite clinici sau spitale și rezultatele sunt negative…ce mai este de spus?Fără nicio gluma sincer cred ca este o problema pe partea psihologica…de acolo pleacă multe.

  • #tinerete#medici rai

    Nu mai vorbiti de rau tinerii nostri sanatosi. Ei vin din judetele care dau genii, sefi de echipe, directori economici, etc. Acest tanar vlastar, urmas al lui Penes, are o problema care trebuie rezolvata. Unde ? Tocmai in Iasiul asta murdar, aglomerat, inapoiat, unde viniturilor le pute desi se inghesuie fain-gramada cu miile aici. Oare, vorba cuiva, daca ar mere la Cluj sau in Maramu, n-ar fi mai fericit ? Ar sta si politistii nostri linistiti pret de-o sinucidere pe care sa nu o ancheteze ei.

  • @Miha acele pete de care zici dumneata sunt cicatrici de la tăieturi sa vada ce are…si cum se vede n are nica…înseamnă că buba e la mansarda…

  • Ganglionii se pot inflama ,mări,cu simptom dureros chiar si pe motiv de stres prelungit ! Sau alte surse de infectii netratate fără să fie ”cancer” !

  • Asta își cheamă cancerul singur

  • Hipocondru…

  • Hipohondru.

  • Atentie la alimente, e posibil ca sa reactionezi urat la anumite elemente gen, carbo, fructoza, proteina din lapte, ssmd. e pas cu pas si vezi la care se activeaza.

  • Exista o forma mai rara de reumatism Articular cu aceste simptome

  • In germana se numeste Morbus Still,nu stiu cum se numeste in lb romana…

  • N-am înțeles de ce acest tânăr a venit la ziar să-și prezinte așa-zisul ,,necaz”,că nu-i găsesc doctorii vreo boala și analizele sunt bune.Si cine să-i pună diagnosticul,ziariștii,
    comentatorii?Multumeste-i lui Dumnezeu și medicilor că n-ai nimic grav!
    Mergi prin spitale să vezi cum arata suferința…Pacienți cu 20 de diagnostice și analize prăbușite și care tot mai speră să se facă bine.Pacientii din chirurgie,de la ATI,
    cei de la oncologie,cei din secțiile de paleatie…Toți trag speranțe să mai trăiască…Ipohondria se tratează de altă specialitate.Mergi acolo și discuta cu un medic c-o să-ți facă bine.Sanatate!

  • Am trecut prin ceva de genul , alarma pe care mi-a dat-o ganglioni era diferită de ce aveam eu . Depinde : cat dormi, mănânci și de stres . Daca ai un loc de muncă suprasolicitat ganglioni se inflamează fara motiv.Schimba modul de viață. Fa un Ct de torace , poate acolo e problema mai ales daca ești fumător. Sănătate multa !

  • Am trecut prin alarma ganglionilor . Doua locuri de munca , stres oboseala nemâncată. Mergeam la endocrine eco,analize perfecte . M-am trimis la ORL el la CT nimic .Am revenit la odihna ,mese, normale și gimnastica .Acum sunt foarte bine. Sănătate multa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *