Prima pagină » Local » Un tânăr s-a urcat beat mangă la volan și s-a luat la întrecere cu mașina de poliție. Până nu a fost blocat în trafic, nu s-a oprit
Un tânăr s-a urcat beat mangă la volan și s-a luat la întrecere cu mașina de poliție. Până nu a fost blocat în trafic, nu s-a oprit

Un tânăr s-a urcat beat mangă la volan și s-a luat la întrecere cu mașina de poliție. Până nu a fost blocat în trafic, nu s-a oprit

19 mai 2021, 02:00,
Dragos Savin, în Local

Un tânăr care s-a urcat băut la volan a încercat să scape de polițiști după ce aceștia au încercat să-l oprească. A băut peste măsură, iar acum ar putea ajunge după gratii. Alcoolemia pe care o avea a fost uriașă, iar acum are de dat explicații în fața legii

Un tânăr s-a urcat băut la volan și a încercat să scape de polițiștii care au vrut să-l oprească. Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în comuna Valea Seacă, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism. Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat, s-a procedat la urmărirea autoturismului, pe o distanță de aproximativ 300 de metri. Ulterior, autoturismul a fost blocat de polițiști, iar conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 30 de ani.

„Întrucât mirosea a alcool, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, iar cercetările continuă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Deocamdată, împotriva tânărului nu a fost luată nicio măsură. Trebuie precizat faptul că, la Pașcani sau Hârlău, șoferii care încalcă legea sunt oarecum tratați altfel. De exemplu, dacă tânărul ar fi fost prins așa în municipiul Iași, cu siguranță ar fi fost reținut pentru 24 de ore.

În ultima perioadă, la Iași, urmăririle în trafic parcă s-au înmulțit

În urmă cu mai bine de o lună, un tânăr a fost urmărit pe străzile din Iași după ce s-a urcat beat la volan și a încercat să scape de polițiștii pe care îi avea pe urme. Era trecut de miezul nopții când Andrei M. a trecut prin fața unui echipaj de poliție. Oamenii legii i-au făcut semn să oprească, însă acesta a călcat pedala de accelerație la fund și nu s-a oprit până când nu a intrat în două autoturisme parcate.

Ulterior, Andrei a coborât din mașina pe care o conducea, un Afla Romeo, și a luat-o la fugă. Polițiștii i-au luat urma și au tras mai multe focuri de armă în aer. Tânărul s-a speriat și s-a oprit, moment în care polițiștii l-au imobilizat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă în astfel de cazuri s-ar putea petrece adevărate tragedii. Acum, tânărul teribilist are de dat explicații în fața legii. Polițiștii au deschis pe numele lui un dosar penal.

„Pe 10 aprilie 2021, în jurul orei 02:00, un conducător auto a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al polițiștilor Secției 6 Poliție, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia. Tânărul de 23 ani a acroșat două auto parcate, iar apoi a coborât din auto și a luat-o la fugă, însă polițiștii l-au prins, imobilizat și condus la sediul poliției pentru verificări. Pentru prinderea tânărului, au fost trase focuri de armă în plan vertical. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe și distrugere”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *