Prima pagină » Titlurile zilei » Un tânăr model s-a urcat beat criță la volan și a făcut accident în Iași! Bărbatul nu și-a amintit nimic din cele întâmplate

Un tânăr model s-a urcat beat criță la volan și a făcut accident în Iași! Bărbatul nu și-a amintit nimic din cele întâmplate

01 sept. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI, în Titlurile zilei

Un tânăr exemplar din Iași s-a trezit cercetat de polițiști după ce ar fi condus băut în timpul nopții și ar fi produs un accident. Adrian Niță, în vârstă de 25 ani, nu și-a amintit nimic din noaptea accidentului, însă ar fi condus extrem de băut și ar fi intrat în coliziune cu două mașini pe un drum din municipiul Iași. Recent, a fost condamnat definitiv pentru conducere sub influența alcoolului

Un ieșean a fost condamnat definitiv la 1 an și 3 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere sub influența alcoolului, faptă în legătură cu care acesta nu și-a amintit nimic. Adrian Niță, cunoscut pentru aptitudinile sale impresionante la volan, a rămas și fără carnet până la finalizarea procesului. Judecătorii au fost mirați când l-au văzut în banca acuzaților, fiind un tânăr exemplar, independent și responsabil, cu un viitor luminos în față.

 un pahar de alcool si o sticla

Deși nu consuma alcool în mod frecvent, Adrian Niță a condus băut în seara cu pricina

Adrian Niță nu și-a amintit nimic după ce ar fi consumat alcool

un agent de politie in dreptul unei masini

Ieșeanul nu a acordat prioritate și a intrat în coliziune cu două autovehicule, rănindu-se

În noaptea de 21 septembrie 2020, Adrian Niță se plimba cu mașina prin municipiul Iași, amețit de băutură. Într-o intersecție, acesta nu ar fi oprit la indicatorul „Stop”, a mers înainte și a intrat în coliziune cu un autoturism, ulterior ambele lovind o mașină parcată.

„Inculpatul nu a oprit, încălcând semnificaţia indicatorului «Oprire», motiv pentru care a intrat în coliziune cu autoturismul marca Alfa Romeo ce se deplasa pe un drum prioritar, ambele autoturisme intrând apoi în coliziune cu autoturismul marca Hyundai, parcat pe partea dreaptă. Imediat după producerea accidentului, martorul ce conducea un alt autoturism pe șos. Iaşi – Voineşti a apelat numărul de urgenţă 112 şi a anunţat accidentul rutier. După impact, autoturismul condus de inculpat a rămas răsturnat pe capotă. Adrian Niță a fost în stare de inconştienţă aproximativ 8 minute, după care şi-a revenit şi a coborât singur din autoturism”, au relatat judecătorii.

În urma analizelor, medicii legiști au stabilit că ieșeanul ar fi avut o alcoolemie teoretică de 1,90-1,95 g/l alcool pur în sânge. A doua zi, Adrian Niță s-a trezit cu polițiștii pe capul lui, nefiind conștient de ce s-a întâmplat.

un politist care verifica alcoolemia

Tânărul avea alcoolemie mare în momentul accidentului

Ieșeanul și-a recăpătat dreptul de a conduce

Curtea de Apel Iasi

Judecătorii de la Curtea de Apel Iași au decis să mențină soluția din prima instanță

Judecătorii s-au mirat când au citit date despre ieșean, nefiind un caz tipic de șofer băut, cu tendințe infracționale. Acesta este văzut ca o persoană demnă de luat ca model, responsabilă, care nu bea, de obicei, alcool, darmite să urce la volan sub influența acestei substanțe.

„Nu există nici o probă din care să rezulte motivul pentru care inculpatul a ales să conducă autoturismul în cauză pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. Dimpotrivă, acesta, în mod responsabil, nu a condus de la petrecerea cu ocazia căreia a consumat băuturi alcoolice spre casă. Nici un alt martor nu a putut preciza care a fost motivul care l-a animat pe inculpat să părăsească locuinţa sa la miezul nopţii. Aceasta pentru că nici însuşi inculpatul nu-şi aminteşte motivele. Inculpatul s-a trezit, literalmente, în mijlocul unui proces penal, aflând ulterior, la spital, faptul că a condus în timpul nopţii şi că a fost implicat într-un accident rutier”, explică magistrații Curții de Apel Iași.

Judecătorii l-au condamnat la 1 an și 3 luni de închisoare, cu suspendare. În plus, aceștia i-au interzis tânărului să mai conducă pentru o perioadă de doi ani, lucru care l-a revoltat pe ieșean, fiind un șofer pasionat de această îndeletnicire. Astfel, acesta a făcut apel și a cerut dispunerea amânării aplicării pedepsei, fiind o soluție mai blândă în acest caz. Instanța de la Curtea de Apel Iași nu i-a dat dreptate, menținând pedeapsa inițială, însă i-a redat ieșeanului dreptul de a conduce. Deși acesta spune că nu și-a amintit nimic din cele întâmplate, și-a recunoscut fapta.

Comentarii
  • Foarte frumos.

  • Halal justiție, i-au redat dreptul de a conduce. Cică ”un tânăr exemplar, independent și responsabil” dar care ”nu își aduce aminte nimic”. Putea omorî oameni, chiar nu luați în calcul pericolul social al faptei?

  • Cetateanu furat

    Pile si relatii peste tot… Se mai merita de trait in tara asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *