Prima pagină » Titlurile zilei » Un tânăr IT-ist din Iași a avut o idee genială care ar putea revoluționa întâlnirile între prieteni în perioada crizei COVID. Aplicația smart care va ține prietenii aproape

Un tânăr IT-ist din Iași a avut o idee genială care ar putea revoluționa întâlnirile între prieteni în perioada crizei COVID. Aplicația smart care va ține prietenii aproape

01 mai 2020, 04:00,
Vlad Alexa în Titlurile zilei

Un tânăr IT-ist din Iași a dezvoltat o aplicație smart prin care a reușit să își țină aproape prietenii în această perioadă de criză. Student la Informatică, tânărul în vârstă de 21 de ani a avut această idee într-un moment total neașteptat. „Totul a început când am fost la iarbă verde cu prietenii și am uitat pachetul de cărți acasă. Atunci mi-a venit ideea că majoritatea oamenilor au un telefon cu acces la internet și nu exista nicio aplicație actuală în care să joci jocurile noastre de cărți”. Lansată deja pe Magazinul Google Play, aplicația are un real succes în această perioadă de carantină, când se evită întâlnirile între grupuri de persoane

Un student din Iași a avut o idee genială, care are tot mai mult succes în această perioadă de criză. Nicu Neculache, în vârstă de 21 de ani, este student la facultatea de Informatică din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași și a pus bazele unei aplicații care se bucură de un real succes în această perioadă de criză. Tânărul originar din Bârlad a dezvoltat o aplicație prin care jocurile tradiționale de cărți românești pot fi jucate de la distanță, fără a mai fi nevoie de cărțile de joc propriu-zise.

„Totul a început când am fost la iarbă verde cu prietenii și am uitat pachetul de cărți acasă. Atunci mi-a venit ideea că majoritatea oamenilor au un telefon cu acces la internet și nu exista nicio aplicație actuală în care să joci jocurile noastre de cărți. După o căutare amănunțită, am găsit câteva jocuri, dar nu erau foarte finisate și erau aplicații diferite pentru diferite jocuri de cărți. Drept urmare, m-am decis să încep dezvoltarea unei aplicații pentru telefoane care să conțină mai multe jocuri de cărți tradiționale românești”, a povestit Nicu Niculache.

Deja și-a lansat aplicația pe Google Play

Proiectul care a luat naștere în urmă cu trei ani și la care tânărul student a lucrat de unul singur timp de un an se numește „One Deck – Macao”.

„Este un joc dezvoltat în Unity și un server PHP. La momentul actual este terminat doar jocul de Macao și lucrăm și la alte jocuri. Ceea ce scoate în evidență această aplicație este faptul că poți să joci cu regulile pe care le știe fiecare, deoarece sunt multe persoane care știu să joace cu reguli diferite (ex. unele persoane pentru «stai o tură» folosesc 4, alții așteaptă). În această perioadă de carantină, One Deck este o modalitate bună de a interacționa cu prietenii și a mai scăpa de plictiseală”, a mai explicat Nicu Niculache.

Marea dorință a tânărului IT-ist din Iași este să-și vadă aplicația folosită la scară largă de toți românii și intenționează să o lanseze și pe AppStore, acolo unde sunt și banii serioși când vine vorba despre aplicații. „Aplicația este publicată doar pentru Android, pe MagazinPlay, momentan, din lipsă de buget, deoarece Apple percepe taxă anuală pentru publicare în AppStore. Pe viitor intenționez și postare pe AppStore, dar totul depinde de popularitatea aplicației”, a mai spus tânărul IT-ist din Iași.
Aplicația poate fi găsită în Magazin Play căutând „One Deck” sau, cel mai sigur, „Dinopy”.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.TechNx.OneDeck

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`