Prima pagină » Titlurile zilei » Un tânăr inginer din Iași a creat cele mai mari proiecte imobiliare din Iași. Proprietarii ansamblurilor rezidențiale l-au plătit cu sume importante

Un tânăr inginer din Iași a creat cele mai mari proiecte imobiliare din Iași. Proprietarii ansamblurilor rezidențiale l-au plătit cu sume importante

05 mai 2020, 04:00,
Raluca Costin în Titlurile zilei

Tânărul inginer a înființat un start-up în Iași și realizează proiecte 3D pentru dezvoltatorii imobiliari. Afacerea de succes a fost demarată cu fonduri în valoare de 37.000 de euro prin intermediul programului „Trei, doi, unu- START Nord-Est”. Cererile pentru realizarea machetelor au venit rapid din partea mai multor clienți din Iași. Tânărul antreprenor a realizat deja machete 3D arhitecturale pentru marile proiecte imobiliare ce vor fi dezvoltate în Iași.

Industria imprimării 3D valorează miliarde de dolari la nivel mondial și este încă la început de drum. De aceea tot mai mulți antreprenori înființează start-up-uri cu care își doresc să inoveze acest domeniu. Un tânăr inginer din Iași a fondat o astfel de afacere de succes în urmă cu doi ani, iar în prezent produce machete 3D arhitecturale. Imprimantele 3D pot imprima de la case și părți de mașini la proteze pentru oameni și obiecte decorative.

„Îți oferă o anumită flexibilitate. Zilele trecute printam lizierele pentru medici. Sunt persoane care își toarnă structura casei, strat peste strat”, explică Constantin Isăchioaea.

Investiție de 37.000 de euro

Tânărul inginer pasionat de inovație și dezvoltare a înființat afacerea cu banii obținuți în cadrul programului „Trei, doi, unu- START Nord-Est”, finanțat de Corona. A investit 178,216 lei, aproximativ 37.000 de euro într-un start-up care creează machete 3D.

„Totul a plecat de la un hobby. Am achiziționat o imprimantă 3D și odată cu explorarea acestui domeniu am găsit oportunitatea de a crea machete arhitecturale. Pentru că erau necesare o serie de elemente precum firma, un spațiu de producție, angajați, imprimante 3D profesionale, materie primă, programul inițiat de către fundația Corona a fost exact ceea ce aveam nevoie”, povestește antreprenorul.

Proiecte 3D pentru dezvoltatorii imobiliari, afacere de succes

După obținerea sumei necesare dezvoltării afacerii a achiziționat echipamentele moderne, a creat două locuri de muncă și a realizat primele machete 3D arhitecturale.

„Proiectul ne-a permis să folosim cele mai noi tehnologii de printare. Mai sunt câteva echipamente de achiziționat pentru a întregi tot setul de scule și accesorii, însă în acest moment putem răspunde oricărei provocări. Până în prezent am creat machete 3D arhitecturale pentru proiecte imobiliare de pe Bulevardul Poitiers și din Copou. Clienții sunt dornici să vadă și să poată achiziționa noi produse care să răspundă nevoilor lor. Noi putem crea produse unice în doar câteva ore”, explică antreprenorul.

Afacere de succes extinsă la nivel național și european

Proiectul derulat de Constantin Isăchioaea se numește „Machete 3D” și are scopul de a ajuta clienții să își pună în valoare afacerea.

„Prin prezența la târgurile de specialitate cu machete 3D realizate impecabil, după cele mai mari exigențe, clienții au posibilitatea să își promoveze produsele. Noi putem proiecta orice piesă, de orice formă, culoare sau mărime, iar produsul nostru este o copie fidelă a realității. Noi ne axăm pe segmentul imobiliar, iar în acest moment este un domeniu în plină dezvoltare. Vrem să trecem la crearea de machete 3D și în celelalte orașe din țară, dar și pe piața europeană”, spune antreprenorul.

Program destinat dezvoltării antreprenorilor

Tânărul inginer din Iași recomandă tuturor antreprenorilor la început de drum să depună proiecte în cadrul programului „Trei, doi, unu- START Nord-Est”, finanțat de Corona.

„Sunt foarte mulțumit de modul în care a decurs totul până în acest moment. Totul a fost gândit pas cu pas pentru că cei care sunt la început dau piept cu multe necunoscute și provocări la fiecare etapă. Gradul de profesionalism al echipei de coordonare a proiectului mi-a depășit așteptările, iar suportul oferit a fost mereu prompt și precis. Recomand acest program și îmi doresc să aplice cât mai mulți antreprenori”, spune Constantin Isăchioaea.

Planuri pentru dezvoltare: cifră de afaceri de un milion de euro

Pentru că tânărul inginer din Iași a reușit, împreună cu echipa sa, să dezvolte proiecte 3D pentru marii dezvoltatori imobliari din Iași și are deja o afacere de succes, antreprenorul nu se oprește aici. El are planuri de dezvoltare a acestui business. De asemenea, vrea să ajute tinerii întreprinzători aflați la început de drum.

„În următorii 5 ani sperăm că vom ajunge la o cifră de afaceri de un milion de euro și comenzi în întreaga lume, iar «Microconstrucții 3D Iași SRL» să devină la rândul ei un finanțator al noilor afaceri din domeniul antreprenorial din Iași”, a spus Constantin Isăchioaea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`