Prima pagină » Local » Un tânăr ieșean prins cu droguri a scăpat de dosarul penal! Totul s-a întâmplat în campusul studențesc! Cum a fost posibil așa ceva? (EXCLUSIV)
Un tânăr ieșean prins cu droguri a scăpat de dosarul penal! Totul s-a întâmplat în campusul studențesc! Cum a fost posibil așa ceva? (EXCLUSIV)

Un tânăr ieșean prins cu droguri a scăpat de dosarul penal! Totul s-a întâmplat în campusul studențesc! Cum a fost posibil așa ceva? (EXCLUSIV)

30 mai 2022, 02:00, 3 ,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un ieșean care a fost prins având droguri asupra sa a scăpat recent de dosarul penal. Magistrații din cadrul Tribunalului Iași au admis cererea anchetatorilor în ceea ce îl privește pe Alin Ștefan Diaconu. Oamenii legii au arătat că nu se impune trimiterea în judecată a tânărului prins cu canabis.

Un ieșean care a fost prins având droguri asupra sa a scăpat recent de dosarul penal. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis cererea anchetatorilor în ceea ce îl privește pe Alin Ștefan Diaconu.

„Instanța admite cererea de confirmare formulată de Ministerul Public. Verifică si constată legalitatea şi temeinicia soluţiei de renunţare la urmărirea penală dispusă prin ordonanţa din data de 14 februarie 2022 emisă de procuror în dosarul de urmărire penală. Confirmă ordonanţa emisă de procuror, prin care s-a dispus renunţarea la urmărirea penală pentru infracţiunea de deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu, faţă de suspectul Alin Ştefan Diaconu. Definitivă”, au afirmat magistrații.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Un ieșean prins cu droguri a scăpat de dosarul penal

Prin sesizarea înregistrată pe rolul instanţei pe data de 17 februarie 2022, anchetatorii au solicitat confirmarea ordonanţei din data de 14 februarie 2022, prin care s-a dispus renunţarea la urmărirea penală având ca obiect infracţiunea de deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu faţă de suspectul Alin Ștefan Diaconu. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Pe 21 iulie 2021, oamenii legii au dispus începerea urmăririi penale „in rem” cu privire la infracţiunea de deţinere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu.

„Pe 30 iunie 2021, agenţii din cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi – Biroul pentru Centrul Universitar, în timp ce efectuau serviciul de patrulare în zona Complexului Studenţesc, au sesizat un grup de 7 persoane care se afla la nivelul întâi al unei clădiri aflată în construcţie. S-a procedat la legitimarea persoanelor. La efectuarea controlului corporal al persoanelor şi a controlului bagajelor acestora, într-un buzunar lateral mic al rucsacului numitului A.Ș.D. a fost găsit un pliculeţ din staniol în care se afla substanţă vegetală de culoare verde-oliv sub formă de muguri, susceptibilă a fi canabis. Cu privire la această substanţă, numitul A.Ș.D. a afirmat că a luat-o pentru consum propriu de la o persoană aflată în trecere în zona Gării de Nord din laşi, substanţă pe care a procurat-o în ziua de 29 iunie 2021, în jurul orei 11:00”, au spus oamenii legii.

Un plic din aluminiu, descoperit în apropiere

Oamenii legii au adăugat că celelalte persoane care erau prezente au spus că nu ştiau că tânărul avea droguri şi nici nu au consumat.

„Totodată, la aproximativ 2 m de aceştia, se afla un plic din aluminiu care conţinea o substanţă vegetală de culoare verde-oliv asemănătoare celei menţionate anterior, dar care era în cantitate mai mică. Cu privire la aceasta, persoanele prezente au declarat că nu le aparţine. În urma constatării tehnico-ştiinţifice dispusă în cauză de către procuror, s-a concluzionat că probele înaintate în cauza privind pe numitul A.Ș.D. sunt constituite din canabis”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Și, totuși, aceștia au decis să nu îl trimită în judecată pe tânăr. La audieri, Alin Ștefan Diaconu a declarat că este consumator ocazional de canabis, iar drogurile găsite asupra sa i-au fost oferite cu titlu gratuit de un bărbat, care s-a oferit să îi mai dea şi pe viitor.

Acum, tânărul ieșean prins cu droguri a scăpat de dosarul penal.

Comentarii
  • Asta este marea porcărie la noi, neaplicarea legii! Lipsa puterii exemplului! L ai prins cu droguri, inchide-l cel puțin 3 ani de zile, în asa fel ca altuia să ii fie frică să pună mâna pe droguri! Dar la noi este o porcăială continuă. Nu se aplică legea, din contra, justiția e pavaza infractorilor.

  • Eu asta văd

    Bine ca permisele de conducere repede le mai luați și din orice motiv, amenzi pe societăți dați din orice motiv și degeaba, iar traficanții de droguri repede mai beneficiază de clemență! Sa va fie rușine! Trăiți pe și din banii noștri ai societății!

  • Deci ati arestat un om ca avea o tigara de canabis pentru consum propriu insa marii traficanti din Iasi ii lasati in pace? Ce justitie de c…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *