Prima pagină » Local » Un tânăr din Republica Moldova, șofer fără acte în regulă! Polițiștii ieșeni l-au prins folosind un permis ucrainean fals!

Un tânăr din Republica Moldova, șofer fără acte în regulă! Polițiștii ieșeni l-au prins folosind un permis ucrainean fals!

10 mai 2022, 00:00,
Violina GORCINSCHI în Local

Un cetățean moldovean a încercat să îi păcălească pe agenții de la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni folosindu-se de un permis ucrainean fals. Acesta conducea un autoturism înmatriculat în Lituania, însă acum a devenit „pieton” și este cercetat sub bănuiala comiterii mai multor fapte penale.

Zilele trecute, polițiștii de frontieră ieșeni au prins un individ din Republica Moldova folosind un permis ucrainean fals. Bărbatul în vârstă de 24 de ani încerca să intre în România pe la Punctul de Frontieră de la Sculeni, însă oamenii legii au descoperit că avea carnetul de conducere contrafăcut.

La o verificare mai amănunțită, s-a dovedit că moldoveanul nu a fost niciodată înregistrat ca șofer. Acum este suspectat de comiterea mai multor infracțiuni.

un document ucrainean

Documentul contrafăcut imita însemnele autorităților ucrainene

Un cetățean din Republica Moldova s-a folosit de un permis ucrainean fals

 

Vama Sculeni

Bărbatul este acum cercetat pentru comiterea a 3 infracțiuni

Astfel, în jurul orei 21:50, un bărbat în vârstă de 24 de ani din Republica Moldova s-a prezentat la Vama Sculeni conducând o mașină înmatriculată în Lituania. Acesta a prezentat personalului de la vamă carnetul de conducere, însă, după mai multe verificări, s-a constatat că este fals.

„La controlul de frontieră, pe lângă documentele de călătorie, tânărul a prezentat și un permis de conducere cu însemnele autorităților din Ucraina, document care, în urma verificărilor specifice, s-a dovedit că nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată, colegii noștri au stabilit faptul că bărbatul nu a obținut niciodată dreptul de a conduce”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, comisar șef de poliție Denis Mihaela Lazăr.

Acum, bărbatul este cercetat pentru uz de fals, fals material în înscrisuri și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

 3 indivizi si un agent de la politia de frontiera

Trei cetățeni moldoveni au vrut să îi păcălească pe oamenii legii cu buletine românești false

Trei bărbați veniți din Republica Moldova, suspectați că au prezentat buletine românești false la vamă

 un politist langa o masina

Efectuând controale, agenţii de la Sculeni continuă să găsească nereguli la șoferii care vor să intre în România

Cu câteva zile înainte, 3 cetățeni moldoveni au intrat în vizorul polițiștilor ieșeni după ce au fost prinși cu buletine românești false. Indivizii încercau să intre în România pe la Punctul de Frontieră Sculeni, însă nu au reușit să îi ducă de nas pe oamenii legii.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unor controale amănunțite, ocazie cu care au descoperit asupra celor trei bărbați câte o carte de identitate cu însemnele autorităților române. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, colegii noștri au efectuat verificări specifice, ocazie cu care s-a stabilit faptul că acestea nu îndeplinesc condițiile de formă și de fond ale unora autentice, fiind false”, a declarat purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iași, Denis Mihaela Lazăr.

În final, au recunoscut faptul că au cumpărat actele false de la un alt moldovean, pentru suma de 750 de euro. Bărbații aveau vârste cuprinse între 23 și 47 de ani și intenționau să intre în țară pentru a-și găsi de muncă. Acum, sunt suspectați de infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale. Recent, polițiștii ieșeni au surprins un individ din Republica Moldova încercând să treacă granița cu un permis ucrainean fals.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *