Prima pagină » Titlurile zilei » Un tânăr din Iași trăia în condiții mizerabile de mai bine de 8 ani, alături de 10 frați! După ce au stat într-un bordei, au primit o locuință trainică, la cheie, de 36.000 de euro. „Nu am visat vreodată să stau într-o casă așa de frumoasă în care să am și căldură” – FOTO

Un tânăr din Iași trăia în condiții mizerabile de mai bine de 8 ani, alături de 10 frați! După ce au stat într-un bordei, au primit o locuință trainică, la cheie, de 36.000 de euro. „Nu am visat vreodată să stau într-o casă așa de frumoasă în care să am și căldură” – FOTO

25 dec. 2021, 02:00,
George Popa, în Titlurile zilei

Tânărul de 17 ani din Iași care vindea legume pentru a-și întreține familia a primit de Crăciun un cadou la care nici nu a îndrăznit să viseze, o casă nouă. Acum, George, împreună cu părinții săi și cei 10 frați mai mari, are o locuință călduroasă de sărbători

George, tânărul de 17 ani care vindea legume în piață, a primit în dar de Crăciun o locuință nouă pentru el și familia lui. Acum, familia Ștefaniu nu mai este nevoită să stea în casa veche din chirpici și fără acoperiș. George a spus că nici nu a îndrăznit vreodată să se gândească că el și familia sa numeroasă vor avea o casă atât trainică și de frumoasă.

„Mă simt foarte bine în noua casă, este foarte frumoasă. Nu am visat niciodată să am așa ceva. Mă gândeam că dacă am să am posibilitate în viitor, am să fac o asemenea casă, dar niciodată nu m-am gândit că cineva va face o asemenea casă pentru mine și familia mea. Frățiorii mei sunt și ei foarte bucuroși că de acum încolo avem o casă atât de frumoasă. Vreau să mulțumesc tuturor oamenilor și voluntarilor care ne-au ajutat și au muncit la casă”, a declarat George, mezinul familiei din satul Cornești, comuna Miroslava.

Reamintim faptul că băiatul a început să vândă legume în Iași de la vârsta de 9 ani. Făcea asta pentru a pune ceva pe masă fraților săi mai mari. Acesta cumpăra legumele mai ieftin de la piețari și încerca să le vândă mai scump pentru a face profit.

Nici măcar mamei băiatului nu i-a venit să creadă când a văzut noua casă

Mama celor 11 copii din comuna Cornești nu s-a gândit vreodată că va locui într-o casă în care să aibă și căldură. Femeia a povestit cu lacrimi în ochi despre cât de greu îi era în fosta casă și despre cât de bine îi este acum.

„Am 11 copii și nu am visat vreodată să stau într-o casă așa de frumoasă în care să am și căldură. Niciodată nu am avut căldură în casă până acum. Fosta noastră casă din chirpici nu avea nici măcar acoperiș. Jumătate din acoperișul de la fosta casă a zburat în timpul unei furtuni mai puternice. Am vrut să îl reparăm, dar nu am avut destui bani. Acum, datorită asociației din care face parte George și a oamenilor cu sufletul mare, avem un loc cald de sărbători și nu numai. George este cel mai mic copil al meu, are 17 ani și lui îi mulțumesc pentru că a reușit să ne ajute cum a putut și că datorită lui au ajuns oamenii ăștia la noi și ne-au făcut o asemenea bucurie de Crăciun”, a declarat cu lacrimi în ochi Anca Ștefaniu, mama lui George.

Dintre cei 11 copii ai ei, doar 6 mai locuiesc împreună cu ea în noua casă, restul fiind plecați pentru a-și clădi un trai mai bun.

Construcția casei a durat o lună și a costat mai bine de 35.000 de euro

Noua casă a lui George a fost construită cu ajutorul unei asociații la care băiatul este voluntar. În cadrul acestei asociații, George îi ajută pe copiii nevoiași din diferite centre din Iași.

„M-am cunoscut cu Ciprian în timpul unor excursii la care am participat. Prima dată m-am întâlnit cu domnul Ciprian în tabără la Dragalina, însă nu m-am apropiat foarte mult de el atunci. Cel mai tare m-am apropiat de domnul Ciprian într-o excursie la mare, atunci când i-am povestit mai multe despre mine și despre familia mea. Domnul Ciprian este un om foarte bun, care ne-a ajutat să construim această casă”, a povestit George.

Ciprian Mihalcea, managerul Asociației Grupul Zâmbetul Nostru, împreună cu mai mulți sponsori, s-a implicat activ în construcția noii case a lui George.

„Am aflat din presă despre cazul lui George, care este și voluntarul nostru, și am ajuns la concluzia că trebuie să îl ajutăm cumva. Astăzi, 23 decembrie (n.r.- ieri), am reușit să finalizăm casa lui George. Cu ajutorul lui Sorin Constantinescu, care a investit toată suma de bani necesară pentru această casă, și a unor sponsori, care au donat diferite materiale, am reușit să finalizăm construcția în 30 de zile. Toată investiția a fost în jur de 36.000 de euro cu tot cu manoperă”, a declarat Ciprian Mihalcea, managerul Asociației Grupul Zâmbetul Nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *