Prima pagină » Local » Un tânăr din Iași, arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost acuzat că a vrut să facă moarte de om! A pus mâna pe un cuțit și nu s-a mai gândit la ceea ce face (Exclusiv)
Un tânăr din Iași, arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost acuzat că a vrut să facă moarte de om! A pus mâna pe un cuțit și nu s-a mai gândit la ceea ce face (Exclusiv)

Un tânăr din Iași, arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost acuzat că a vrut să facă moarte de om! A pus mâna pe un cuțit și nu s-a mai gândit la ceea ce face (Exclusiv)

12 aug. 2021, 15:53,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ a ajuns după gratii, fiind suspectat că a vrut să facă moarte de om. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, formulată de anchetatori pe numele lui Mihai Florin Costea. Oamenii legii spun că, în urmă cu câteva zile, ieșeanul a fost implicat într-un conflict spontan, care a luat amploare foarte repede

Un tânăr ieșean a ajuns după gratii zilele trecute. Asta, după ce acesta a fost implicat într-un conflict spontan, care a luat amploare foarte repede. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis cererea făcută de anchetatori pe numele lui Mihai Florin Costea.

„Instața admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Dispune arestarea preventiva a inculpatului Mihai Florin Costea, în prezent aflat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Iași, cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Mihai Florin Costea”, au precizat ieri magistrații ieșeni. De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Mihai Florin Costea, acuzat că a vrut să facă moarte de om

Anchetatorii ieșeni au mai afirmat că Mihai Florin Costea (23 de ani) a intrat în vizorul lor în urmă cu câteva zile. Așadar, procurorii susțin că ieșeanul a fost implicat într-un conflict spontan, care a luat amploare foarte repede.

„În fapt, s-a reținut că, pe data de 6 august 2021, în intervalul orar 21:30 – 22:30, în timp ce se afla în satul Buda, comuna Lespezi, din județul Iași, în curtea locuinței familiei în care este situat și un bar administrat de tatăl persoanei vătămate C.I.M., pe fondul unui conflict spontan care a degenerat în acte de agresiune fizică, inculpatul M.F.C. și persoana vătămată C.I.M., îmbrâncindu-se reciproc, inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată cu un cuțit în zona abdomenului”, a declarat joi, 12 august 2021, Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Victima, transportată în stare gravă la spital după agresiune

Oamenii legii mai spun că, după incident, victima a fost preluată de un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Iași și transportată la spital, pentru primirea de îngrijiri medicale.

„În urma loviturii aplicate, victima a suferit leziuni traumatice, respectiv o plagă penetrantă abdominală cu hemoperitoneu, leziuni pentru a căror vindecare sunt necesare circa 16 – 18 zile de îngrijiri medicale și care i-au pus viața în primejdie. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o durată de 30 de zile. Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, așa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. Acum, rămâne de văzut dacă tânărul de 23 de ani, acuzat că a atacat cu un cuțit, va contesta sau nu decizia primei instanțe în ceea ce privește arestarea preventivă. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca magistrații din cadrul Curții de Apel Iași să decidă ce se va întâmpla în continuare cu individul suspectat de tentativă de omor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *