Prima pagină » Titlurile zilei » Un tânăr din Iași a lansat niște carduri care au creat o adevărată isterie în rândul clienților. „Și-au dat acordul că datele lor sunt folosite” – FOTO/VIDEO

Un tânăr din Iași a lansat niște carduri care au creat o adevărată isterie în rândul clienților. „Și-au dat acordul că datele lor sunt folosite” – FOTO/VIDEO

06 mart. 2023, 02:00, 4 ,
Raluca COSTIN în Titlurile zilei

Cătălin Popa, un tânăr din Iași, a lansat pe piață niște carduri care conțin toate informațiile despre o persoană, respectiv adresa de e-mail sau numărul de telefon. Cardurile iTag sunt deja căutate de clienți, iar antreprenorul din Iași spune că sunt foarte utile. Un card costă în jur de 100 de lei

Cătălin Popa, în vârstă de 36 de ani, este un tânăr din Iași care a lansat de curând niște carduri ce conțin toate informațiile despre o persoană, precum adresa de e-mail, numărul de telefon, numele persoanei, pagina de socializare. Ideea de a face aceste carduri i-a venit acum 3 ani.

„În pandemie, dacă îmi aduc aminte corect, mă gândeam la tot felul de idei de business contactless, pentru că era problema să nu dai din mână în mână banii, să porți mască, să te speli pe mâini. Mi-a venit ideea combinat cu site-ul Linktree, care afișa câteva pagini de social media. Am combinat cele două idei și am făcut un experiment cu niște carduri NFC (n.r. – near field contact) care au un cip și pe care telefonul nostru îl citește.

Așa au apărut cardurile. Pagina persoanei cu cardul conține toate informațiile, respectiv număr de telefon, paginile de social media. Are buton de download pentru a descărca și a salva, în telefon, contactul, cu tot cu poze, cu link-uri de social media. Deci apropii cardul de telefon și descarcă toate informațiile, un fel de CV, cu datele despre acea persoană, pe telefonul tău”, explică antreprenorul.

Un tânăr din Iași a lansat o afacere de succes

Antreprenorul spune că ideea sa are succes și se așteaptă ca numărul beneficiarilor să crească.

„Am lucrat destul de mult la acest proiect. Am mai făcut niște probe, trebuia să mai fac niște modificări. Au intervenit niște modificări legislative între timp și trebuie să mai adaug, în subsol, link-uri, dar în mare parte e funcțional. Se poate testa, se pot comanda cardurile.

Pe viitor cred că o să fac un fel de abonament anual, adică să nu fie o plată unică a cardului, în suma de 100 de lei, ci să fie o sumă anuală, undeva la 19 euro, pentru mentenanța site-ului, pentru că va deveni, probabil, foarte aglomerat. Atunci trebuie mai multe resurse pentru a menține site-ul funcțional, cât mai eficient.

Iar apoi, pe termen și mai lung, vreau să-i înscriu pe clienți cu carte de vizită personală, pe site-ul iTag. Și-au dat acordul că datele lor sunt folosite de site-ul nostru, adică pot fi folosite pentru promovare în site-ul nostru.

O să putem căuta, de exemplu, frizer sau mecanic sau pentru alte servicii de genul. Asta vreau să le pun în site, la un moment dat, când o să avem câțiva zeci sau zeci de mii de utilizatori. O să poți căuta, în site, un mecanic sau un frizer”, mai spune Cătălin Popa.

Doi tineri din Iași au deschis o afacere inedită.

Cătălin Popa: „M-am specializat pe zona de site-uri”

Tânărul din Iași are experiență în antreprenoriat și spune că și-a dorit să se dezvolte, de aceea a urmat mai multe cursuri.

„Dacă derulez în ultimii 10-20 de ani, am avut, la un moment dat, niște experiențe personale de impact care m-au făcut să văd lucrurile diferit. Am început să fac Facultatea de Comunicare și Relații Publice, cursuri de dezvoltare personală, de web design, m-am specializat pe zona de site-uri și am început să scriu proiecte pentru diverși clienți, am făcut și cursuri de consultanță în dezvoltare personală, să ajut echipa cu care lucrez, problemele și, totodată, să reușesc să comunic mai eficient cu ei.

Astea m-au dus la în paralel cu firma de organizări de evenimente pe care am deschis-o în 2013. Am făcut petreceri în Iași, am fost DJ, apoi pe cont propriu din 2017 încoace”, mai povestește antreprenorul.

A apărut un nou tip de afacere în Iași.

Cătălin Popa, un tânăr din Iași, care a lansat o afacere de succes, mai spune că nu se oprește aici și că vrea să dezvolte business-ul.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`