Prima pagină » Local » Un tânăr din Iași a încercat să scape de heroină zicând că vrea să-și facă nevoile! El și amicul său, pedepsiți pentru trafic de droguri de mare risc!
Un tânăr din Iași a încercat să scape de heroină zicând că vrea să-și facă nevoile! El și amicul său, pedepsiți pentru trafic de droguri de mare risc!

Un tânăr din Iași a încercat să scape de heroină zicând că vrea să-și facă nevoile! El și amicul său, pedepsiți pentru trafic de droguri de mare risc!

09 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Doi indivizi din Iași au fost pedepsiți de judecători. Ionuț Zaporojanu și Claudiu Costel Lungu au fost condamnați cu executare, pentru trafic de droguri de mare risc și deținere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu. Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism i-au acuzat pe cei doi ieșeni că au făcut trafic cu heroină

Pedeapsă cu executare pentru doi ieșeni acuzați că au făcut trafic cu heroină! Cei doi, Ionuț Zaporojanu și Claudiu Costel Lungu, au fost prinși din întâmplare, la un control de rutină, în plină pandemie cu COVID-19.
Conform anchetatorilor, la scurt timp după ce au fost opriți pe stradă, unul dintre cei doi tineri a spus că vrea să își facă nevoile, încercând să scape, astfel, de heroina pe care o avea asupra sa. Numai că oamenii legii au fost vigilenți și au sesizat gestul tânărului. Astfel, cei doi ieșeni au fost săltați, audiați, reținuți, iar, mai apoi, trimiși în judecată și condamnați la prima instanță.

Ionuț Zaporojanu și Claudiu Costel Lungu, pedepsiți pentru trafic de droguri

Așadar, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Ionuț Zaporojanu la pedeapsa rezultantă de 3 ani și 6 luni de închisoare, pentru trafic de droguri de mare risc și deținere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu. La rândul său, Claudiu Costel Lungu a primit o pedeapsă rezultantă de 2 ani și 8 luni de închisoare, pentru aceleași acuzații.

„Instanța confiscă de la inculpați cantitatea de pulbere care conține heroină”, au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul celor doi ieșeni a început pe 27 iulie 2020. Asta, după ce tinerii au fost prinși de oamenii legii pe 6 mai 2020.

A încercat să scape de heroină zicând că vrea să-și facă nevoile!

Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au precizat că cei doi tineri au fost prinși la un control de rutină efectuat de jandarmi la intrarea în Iași. Așadar, oamenii legii au tras pe dreapta un autoturism în care se aflau cei doi tineri. Pe aceștia din urmă i-au apucat emoțiile, iar unul dintre ei a cerut chiar voie să meargă să se ușureze.
În timp ce se îndepărta de mașină, tânărul ar fi aruncat un pachețel, însă a fost observat de către unul dintre jandarmi, care s-a grăbit să îl ridice. În interior, jandarmul a descoperit droguri și a chemat Poliția, care i-a luat la întrebări pe cei doi. Oamenii legii i-au dus pe Ionuț Zaporojanu și Claudiu Costel Lungu la audieri.

Încătușați din cauza câtorva grame de heroină

La scurt timp, cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, sub acuzațiile de trafic de droguri de mare risc și deținere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu. Anchetatorii au constatat că suspecții aveau asupra lor câteva grame de pulbere ce conținea heroină. A doua zi, procurorii DIICOT Iași au propus arestarea preventivă a celor doi indivizi.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT Iași. Dispune arestarea preventivă a inculpaților Ionuț Zaporojanu și Claudiu Costel Lungu, pentru o perioadă de 30 de zile”, au menționat atunci judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

De altfel, măsura arestării a fost menținută de magistrații ieșeni în cazul celor doi tineri. Acum, rămâne de văzut dacă tinerii vor contesta sentința primei instanțe. În eventualitatea în care o vor face, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași vor decide ce se va întâmpla în continuare cu Ionuț Zaporojanu și Claudiu Costel Lungu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`