Prima pagină » Local » Un tânăr din Iași a fost jefuit în stil olandez după ce a vrut să facă o achiziție de marijuana – EXCLUSIV
Un tânăr din Iași a fost jefuit în stil olandez după ce a vrut să facă o achiziție de marijuana - EXCLUSIV

Un tânăr din Iași a fost jefuit în stil olandez după ce a vrut să facă o achiziție de marijuana – EXCLUSIV

12 oct. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Un tânăr din Iași a fost jefuit în stil olandez de patru șmecherași după ce a vrut să facă o achiziție de marijuana

Patru tineri au acționat ca într-un film de acțiune și au jefuit un bărbat. Totul a pornit de la niște anunțuri în care indivizii susțineau, sub alt nume, că vând produse cu marijuana. Marian Cosmin Lazăr, Mihai Cătălin Baciu, Constantin Cristian Baciu și Nicu Ovidiu Ivanoaia au ajuns în atenția anchetatorilor încă din 2020.

Un tânăr din Iași a fost jefuit în stil olandez după ce a vrut să facă o achiziție de marijuana

Victima a făcut mai multe verificări pe rețeaua de socializare Facebook pentru a identifica o posibilitate de a-și cumpăra niște țigări cu marijuana, motiv pentru care s-a înscris într-un grup privat, denumit „Legalizați iarba”, pentru că știa că doar acolo ar putea găsi persoane care ar comercializa astfel de produse. În timpul căutărilor, acesta a găsit un anunț având ca obiect vânzarea unor țigări la un preț negociabil, postat de utilizatorul cu numele de profil „Blinders”.

Cei doi au discutat și au programat o întâlnire. În momentul în care a ajuns în locul stabilit, persoana vătămată dorea să știe câte grame de marijuana poate primi în schimbul a 100 de euro, dar nu s-au înțeles. „Comerciantul” l-a invitat pe acesta într-un apartament pentru a putea continua negocierile. Spre final, când să plece, a primit o bătaie soră cu moartea chiar pe scara blocului și a fost tâlhărit de geacă, mașină și țigări, fiindcă tinerii susțineau că s-au inspirat din filmul „Jaf în stil olandez”, pe care l-au vizionat împreună.

„La data de 28.12.2020, în jurul orei 00:30, înarmat cu un box metalic, împreună cu inculpaţii şi cu inculpatul minor, în timp ce se aflau în scara blocului, i-a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu pumnii și picioarele la nivelul capului și corpului, timp în care inculpatul a deposedat victima de geaca pe care o purta și în care avea cheia autoturismului personal și un pachet de țigări”, au transmis anchetatorii.

Ce pedeapsă au primit tâlharii

Cei patru au fost trimiși în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată și au fost condamnați la 2 ani de închisoare cu executare.

„În baza disp.art.396 aln. 1 şi aln. 2 Cod Procedură Penală condamnă inculpatul fără antecedente penale la 2(doi)ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, prev. şi ped.de art.233 rap.la art.234 aln. 1 lit.a şi d Cod penal, cu aplicarea art.77 aln.1 lit.a şi lit.d Cod penal”, au mai adăugat oamenii legii.

Iată că patru tineri cu aere de șmecheri au ajuns după gratii, pentru că au jefuit în stil olandez un alt bărbat.

Comentarii
  • Fumatul i-a daunat grav sanatatii…. Cred ca se lasa de fumat 😀

  • R E A L I T A T E A

    O Românie educată ! O Românie ca afară! Droguri, jafuri, prostituție, videochat, mafie politică și imobiliară.

  • Mircea Silvestru - traficant de droguri de incredere

    ii recomand acestui tanar sa apeleze la un traficat de droguri de incredere. mai exact la Mircea Silvestru
    ii las si aici cateva date de contact
    adresa: George Cosbuc 70
    numar de telefon de contact: 0749322076
    firma: COLIBRI STUDIOS SRL CUI: 36649492
    masini folosite la livrari de droguri:
    IS 15 KDR
    VOLKSWAGEN VW PASSAT
    sasiu: WVWZZZ3CZ7P056224

    IS 49 HAI
    VOLKSWAGEN VW PASSAT HIGHLINE 2.0 TDI DSG 4MOT
    sasiu: WVWZZZ3CZGE164449

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *