Prima pagină » National » Un tânăr de 28 de ani a fost atacat de o ursoaică în timp ce îşi căuta un animal rătăcit
Un tânăr de 28 de ani a fost atacat de o ursoaică în timp ce îşi căuta un animal rătăcit

Un tânăr de 28 de ani a fost atacat de o ursoaică în timp ce îşi căuta un animal rătăcit

03 sept. 2024, 22:20, 1 ,
în National

Un tânăr din localitatea Ieud a fost atacat de o ursoaică, în zona „Piciorul Piercii” (900 metri altitudine), în timp ce îşi căuta un animal rătăcit din gospodăria sa, a informat, marţi seara, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont – Maramureş, Dan Benga.

„Apelul venit prin 112 de la un aparţinător a solicitat ajutor de urgenţă pentru un tânăr din Ieud, aflat în pădure care căutându-şi un animal rătăcit ar fi fost surprins de o ursoaică cu pui şi care ulterior l-a atacat, rănindu-l, a spus Dan Benga, citat de Agerpres.

Tânărul nu a suferit răni care să-i pună viața în pericol

Potrivit acestuia, tânărul de 28 de ani nu a suferit răni care să-i pună viața în pericol.

„I-a fost acordat primul ajutor de către echipele de salvatori şi va fi coborât până în locul în care autospeciala SMURD a avut acces, de unde va fi preluat şi transportat la unitatea medicală pentru investigaţii şi tratament”, a spus Dan Benga.

Conform sursei citate, la căutarea şi recuperarea tânărului atacat de ursoaică au participat o echipă a Salvamont Maramureş, echipajul SMURD din oraşul Bogdan Vodă, cu un echipaj al Poliţiei Naţionale, precum şi localnici alertaţi de familia tânărului.

Un urs a fost văzut în Porumbacu de Sus, județul Sibiu

Reamintim faptul că autorităţile au emis un mesaj RO-ALERT, luni seara, pentru locuitorii din Porumbacu de Sus, unde a fost semnalată prezenţa unui urs, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Andreea Ştefan, transmite Agerpres.

„În această seară, pe numărul unic de urgenţă 112 a fost semnalată prezenţa unui urs pe raza localităţii Porumbacu de Sus. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD pentru a asigura măsurile din competenţele ISU Sibiu. De asemenea, a fost transmis mesaj RO-ALERT pentru locuitorii de pe raza localităţii cu privire la prezenţa animalului în localitate”, a precizat Andreea Ştefan.

Potrivit ISU Sibiu, un urs a fost văzut tot în Porumbacu de Sus atât vineri, cât şi sâmbătă, fiind transmise populaţiei mesaje de avertizare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`