Prima pagină » Local » Un tânăr de 24 de ani, la volanul unui BMW Seria 7, a izbit un adolescent pe o trecere pentru pietoni în Bucium. A accelerat în loc să frâneze?

Un tânăr de 24 de ani, la volanul unui BMW Seria 7, a izbit un adolescent pe o trecere pentru pietoni în Bucium. A accelerat în loc să frâneze?

08 dec. 2020, 02:00,
Dragos Savin în Local

Accident ce ar fi putut avea urmări grave la Iași. Un tânăr de 24 de ani aflat la volanul unui BMW Seria 7 a lovit pe trecerea de pietoni un adolescent. În urma impactului, adolescentul a fost rănit. Polițiștii au deschis un dosar penal pe numele șoferului, iar acum acesta trebuie să dea explicații în fața legii

Accident rutier ce ar fi putut avea urmări extrem de grave la Iași. Un tânăr în vârstă de 24 de ani care conducea un autoturism marca BMW seria 7 a lovit un adolescent pe o trecere de pietoni în zona Bucium. Duminică seara, în jurul orei 18:00, tânărul conducea autoturismul BMW în zona LIDL, iar din cauze până acum neelucidate a surprins și accidentat un adolescent de 18 ani care s-a angajat regulamentar în traversarea străzii. În urma impactului, adolescentul a fost rănit. Martorii au sunat imediat la numărul unic de urgențe 112 și au cerut ajutor. La fața locului au ajuns un echipaj medical și polițiștii rutieri. În timp ce oamenii legii efectuau verificări, la locul incidentului s-a iscat un scandal. Tânărul care a condus BMW-ul a fost acuzat că a circulat cu viteză și că în dreptul trecerii pentru pietoni ar fi accelerat în loc să frâneze.

Pe numele tânărului șofer a fost deschis un dosar penal

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal.

„Polițiștii au fost sesizați despre faptul că în zona Bucium s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenești. Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că un tânăr de 24 de ani, în timp ce conducea un autoturism, a surprins și accidentat un tânăr de 18 ani care s-a angajat regulamentar în traversarea străzii. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

În ziua în care s-a petrecut accidentul, mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale

Polițiștii Secției nr. 6 Rurală Pașcani au depistat pe raza comunei Heleșteni un bărbat, de 41 ani, care ar fi condus un auto fiind sub influența alcoolului. Astfel, în urma testării alcoolscopice, a rezultat valoare de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Și polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răducăneni au depistat un bărbat, de 59 ani, care ar fi condus un auto fiind sub influența alcoolului. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Și polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Hârlău au depistat pe raza comunei Deleni un bărbat, de 36 ani, care ar fi condus un auto fiind sub influența alcoolului. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *