Un tânăr de 20 de ani s-a filmat în timp ce conducea cu 200 km/oră. Cum au reacționat polițiștii

13 aug. 2021, 14:03
Bianca Rebegea, în National

Un tânăr de 20 de ani, din Maramureș, s-a filmat în timp ce conducea cu 200 km/oră bolidul său de lux. El a gonit pe drumul național 18 între Sighetu Marmației și Berbești.

Imaginile care îl înfățișează pe tânăr la volanul mașinii au fost postate chiar de el, pe contul de socializare. Acestea au fost văzute chiar și de Poliția Rutieră, care l-a chemat la sediul din Sighetu Marmației, pentru audieri.

Tânărului i-au fost aduse la cunoștință prevederele OUG 195 privind circulația pe drumurile publice și i s-au prezentat tragediile cutremurătoare petrecute pe șoselele din Maramureș în ultima vreme.

Când i s-au adus acuzațiile, șoferul a precizat polițiștilor că filmarea este ceva mai veche, însă nu a negat niciun moment că el ar fi condus cu acea viteză amețitoare (200 km/oră) pe un drum național într-o zonă în care limita de viteză era de doar 50 km/oră.

În acest caz, polițiștii sunt ”legați de mâini și de picioare”, deoarece legislația română în vigoare nu îl poate sancționa în niciun fel. Contravenția sau infracțiunea trebuie să fie constatată de agentul de poliție.

Un tânăr din Iași a decedat, după ce a condus cu viteză excesivă

Un autoturism, care circula cu viteză foarte mare, mergea dinspre Iași spre Târgu Frumos. La un moment dat, a ricoșat peste un gard în curtea unei case. Șoferul, Daniel P., a fost proiectat în afara mașinii.

La fața locului a fost trimisă ambulanța C2 de la Târgu Frumos dar, din nefericire, pacientul avea leziuni incompatibile cu viața, așa cum a precizat și apelantul, care a văzut toată scena. Tânărul, în vârstă de 23 de ani, care se afla singur în mașină, a suferit un traumatism cranio-cerebral sever, cu lipsă de substanță cerebrală. A fost identificat de familie, după hainele pe care le purta.

„La data de 11 august ac, în jurul orei 04.00, polițiștii rutieri au fost sesizați despre un accident rutier soldat cu victime omenești, care a avut loc pe raza satului Sârca.

Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că un tânăr din comuna Bălțați, în timp ce ar fi condus un auto pe DE 583, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și ar fi intrat în coliziune cu un gard din beton, decedând. În urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Șoferul se afla singur în autoturism. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Viteza excesivă, principalul factor generator de accidente în România

Poliția Română vine o serie de recomandări, pentru a ajunge în siguranță la destinație:

„- Interesați-vă înainte să porniți la drum cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgeți.

– Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

– Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

– Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.”, a transmis Poliția Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *