Prima pagină » Local » Un tânăr de 20 ani din Ciurea s-a îmbătat, a furat o mașină și a condus fără permis. Polițiștii l-au „turnat” ca la carte
Un tânăr de 20 ani din Ciurea s-a îmbătat, a furat o mașină și a condus fără permis. Polițiștii l-au „turnat” ca la carte

Un tânăr de 20 ani din Ciurea s-a îmbătat, a furat o mașină și a condus fără permis. Polițiștii l-au „turnat” ca la carte

09 oct. 2024, 19:42,
Redacția BZI în Local

Un tânăr de 20 ani din Ciurea încercat să scape de polițiști după ce a fost văzut în trafic. În momentul în care a văzut autospeciala poliției, acesta a accelerat, la aproximativ 200 de metri a fost oprit, dar a încercat să fugă de organele de poliție.

Acesta nu deține permis de conducere și era beat, avea o alcoolemie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La data de 07 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea au reținut un tânăr, de 20 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și furt.
Din cercetări a rezultat că la data de 05.10.2024, polițiștii, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în comuna Ciurea, au observat un autoturism care la vederea autospecialei de poliție a accelerat, la aproximativ 200 de metri fiind oprit, ocazie cu care conducătorul autoturismului ar fi încercat să fugă de organele de poliție, fiind interceptat în scurt timp de către aceștia.
Totodată, acesta ar fi luat autoturismul din fața imobilului surorii sale, fără acordul acesteia.
Polițiștii au identificat șoferul, respectiv un tânăr, de 20 de ani.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere.
Totodată, întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat prelevarea de probe biologice.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 07.10.2024 a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.
La data de 08 octombrie 2024, urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași cu propuneri legale”, transmit reprezentanții IPJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`