Prima pagină » Local » Un tânăr de 19 ani a rămas fără mâna stângă după ce a încercat să desfacă un obuz cu bormașina. A ajuns de urgență la Spitalul Sf. Spiridon din Iași – EXCLUSIV, UPDATE
Un tânăr de 19 ani a rămas fără mâna stângă după ce a încercat să desfacă un obuz cu bormașina. A ajuns de urgență la Spitalul Sf. Spiridon din Iași - EXCLUSIV, UPDATE

Un tânăr de 19 ani a rămas fără mâna stângă după ce a încercat să desfacă un obuz cu bormașina. A ajuns de urgență la Spitalul Sf. Spiridon din Iași – EXCLUSIV, UPDATE

16 nov. 2021, 10:44,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

În urmă cu puțin timp s-a produs un incident în județul Iași. Un tânăr a fost transportat de urgență la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, după ce s-a jucat cu un proiectil vechi.

A. D., în vârstă de 19 ani, avea un obuz în magazie de mai mult timp, iar astăzi, 16 noiembrie 2021, s-a decis să îl desfacă cu ajutorul unei bormaşini cu care l-a găurit. Din nefericire, acesta i-a explodat în mână.

Inițial, băiatul a declarat că i-a explodat telefonul mobil în mână.

„Solicitare la un tânăr de 19 ani, din satul Petriş, comună Dolheşti, iniţial declarând explozia telefonului în mână, cu sângerare, motiv pentru care a fost dirijat SAJ C2. Ulterior, la momentul ajungerii echipajului SAJ C2 la caz, declara că, în timp ce găurea un cartuş cu bormaşina, a explodat. Pacientul era stabil hemodinamic, conştient, cu traumatism mâna, coapsa şi abdomen. Se dirijează la UPU Spital Sf. Spiridon”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Un adolescent a ajuns la UPU Iași, după ce a încercat să desfacă un proiectil

S-a efectuat un apel la numărul unic de urgenţă 112. Tânărul, domiciliat în satul Petriş, comuna Dolheşti, judeţul Iaşi, a fost preluat de un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi de tip C2, după ce a desfăcut un proiectil.

La sosirea echipajului medical acesta sângera, dar era conştient şi stabil hemodinamic. A fost diagnosticat cu traumatism la mână, abdomen şi abdomen.

Din păcate şi-a pierdut mâna stângă şi posibil să piardă şi ochiul drept, potrivit declaraţiei prof. dr. Diana Cimpoeșu.

„A suferit un şoc hemoragic/ traumatic. Au fost înregistrate plăgi penetrante/ cu retenţie corpi străini (alice) regiunea facială (ochi drept), torace, abdomen (hemoperitoneu), coapsa dreaptă. A suferit o amputaţie mâna stângă. I s-au efectuat consulturi specifice, Computer Tomograf. Îl internam la secţia de Chirurgie. Va fi operat de chirurgie generală, plastică, oftalmologie şi ortopedie. Și-a pierdut mâna stângă şi posibil să piardă şi ochiul drept. De fapt era un obuz pe care îl avea demult în magazie şi să gândit să-l desfacă”, a mai spus medicul ieşean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *