Prima pagină » Actualitate » Un tânăr a murit după ce ar fi fost bătut de polițiști! Tatăl tânărului: „Vin cinci milițieni violenți și ți-l omoară!“
Un tânăr a murit după ce ar fi fost bătut de polițiști! Tatăl tânărului: „Vin cinci milițieni violenți și ți-l omoară!“

Un tânăr a murit după ce ar fi fost bătut de polițiști! Tatăl tânărului: „Vin cinci milițieni violenți și ți-l omoară!“

29 sept. 2023, 09:27, 1 ,
în Actualitate

Un tânăr drogat a murit după ce ar fi fost bătut de polițiști. Poliţiştii din Bucureşti sunt acuzaţi că ar fi bătut un tânăr de 30 de ani, care a murit în urma loviturilor. Agenţii au intervenit pentru că bărbatul făcea scandal noaptea pe străzi şi era incoerent. Tatăl victimei spune că fiul său a fost pus la pământ şi izbit până a intrat în comă. Poliţia Capitalei susţine însă că rănile grave şi le-a provocat singur. Procurorii au deschis un dosar penal în acest caz.

Un tânăr drogat a murit după ce ar fi fost bătut de polițiști

Camerele de supraveghere din Sectorul 5 al Capitalei au surprins ultimele cadre cu bărbatul în viață. În imaginile ajunse pe masa procurorilor, bărbatul merge haotic pe stradă, semi-dezbrăcat, în miez de noapte. O femeie a văzut scena și i-a anunțat pe polițiști.

Polițiștii care au venit ar fi fost violenţi, susţine tatăl băiatului. L-ar fi lovit de mai multe ori la cap şi pe picioare. A fost dus la spital într-un final, în comă de gradul cinci. După 8 zile, tânărul a decedat.

Ion Giosu, tatăl tânărului mort, a declarat că fiul său a murit din cauza loviturilor primite de la polițiști.

„Simt furie pentru că cineva mi-a omorât copilul. Ai speranțe pentru el, faci tot ce poți pentru el. Impui sacrificii tuturor. Vin cinci milițieni violenți și ți-l omoară. Ei nu știu decât să dea. Fiul meu a avut rugămintea către ei și le-a cerut să nu mai dea în el. A spus «nu da»“, a declarat tatăl tânărului bătut.

Polițiștii au susținut că în momentul în care au ajuns la fața locului, bărbatul era recalcitrant și avea deja răni și că s-ar fi dat singur cu capul de asfalt.

Tânărul s-ar fi drogat cu cocaină, metamfetamină, dar și canabis

Deoarece bărbatul prezenta urme de autovătămare, anterior ajungerii echipajelor de ordine publică la fața locului, polițiștii au solicitat un echipaj de prim-ajutor, care a transportat bărbatul la spital, pentru îngrijiri medicale suplimentare.

„Declarațiile sunt contradictorii. Nu ar fi putut să își producă singur asemenea leziuni. Se vede foarte clar că evită foarte mult să explice și modul în care l-au găsit, starea lui, sunt lucruri pe care ei le ezită“, a menționat Carmen Stoean, avocata familiei.

După decesul tânărului, a fost declanșată o anchetă la nivelul Parchetului Sectorului 5, preluată mai apoi de procurorii Parchetului Capitalei. Polițiștii care au intervenit la caz nu sunt, în prezent, acuzați de nimic, dosarul penal fiind deschis in rem. Au fost, însă, audiați în calitate de părți vătămate, după ce ar fi fost răniți de tânăr.

În timpul procedurii de imobilizare, unul dintre polițiști ar fi suferit vătămări corporale, cauzate de către bărbatul în cauză, în vârstă de 30 de ani. Familia tânărului mort a angajat un medic legist care să se ocupe de necropsie.

Autopsia va arăta daca rănile de pe trupul bărbatului sunt sau nu recente, dar si ce obiecte le-ar fi putut provoca. În plus, rezultatele toxicologice vor arăta dacă bărbatul era drogat și cu ce substanțe. Din primele informații, acesta ar fi consumat cocaină, metamfetamină, dar și canabis.

„Cu două luni în urmă, raportat la data evenimentului, nu a mai consumat deloc. Prietenii lui spun că îl știau drept consumator, dar că acesta încerca să își stăpânească viciul“, a adăugat Carmen Stoean, după ce un tânăr a murit după ce ar fi fost bătut de polițiști.

Comentarii
  • E chiar minciuna gogomanata si acuzatie nefondata la adresa politiei. Nu tin cu mincinosii. Are si politia greselile ei, dar sa minta ”cineva” ca acel tanar a fost batut de politisti aplicandu-i lovituri cauzatoare de moarte e aberant si calomnios. Se vedea din filmarea difuzata de televiziuni cum acel tanar se trantea in viteza de capota unei masini – clar era drogat, iar aici se fac vinovati parintii ca nu au anuntat imediat organele de politie cand au observat un comportament neobisnuit, la inceput de consumul substantelor halucinogene. De ce ca parinte sa ascunzi asemenea gravitate, avand atatea exeple negative de la televizor, presa, internet ca au murit astfel de tineri consumatori de droguri. Pacat de viata lui ca avea un viitor in fatza, nu sa-si distruga propria viatza. Parintii sa nu se scuture pe maini gata fara sa-si asume vina danad vina musai pe politie ca asa le este unor cetateni in caracter sa desconsidere si sa huleasca, de parte ei insisi sunt cei mai corecti si drepti. Politia sa fie bine platita, sa fie instruia pentru a depista pe unde intra drogurile in tzara si cine sunt consumatorii. Cetatenii care observa comportamente dezechilibrate sa anunte politia. S-a ajuns sa intre droguri in tara noastra sa ne omare adolescentii, tinerii care sunt cei mai usor de pacalit. Sa se taie pensiile speciale si salariile exorbitante si sa fie investite in cursuri, aparaturi digitale si echipamente pentru politie. Vrem o structura bine organizata si competenta trebuie sa si investim, altfel se duce de tot de rapa si copii vor ajunge la randul lor vai de ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *