Prima pagină » Local » Un tânăr a fost prins la furat într-un cunoscut supermarket din Iași. Hainele de fiță și aurul de la gât l-au dat de gol – FOTO
Un tânăr a fost prins la furat într-un cunoscut supermarket din Iași. Hainele de fiță și aurul de la gât l-au dat de gol – FOTO

Un tânăr a fost prins la furat într-un cunoscut supermarket din Iași. Hainele de fiță și aurul de la gât l-au dat de gol – FOTO

17 oct. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Un tânăr în vârstă de 28 de ani a fost prins la furat într-un cunoscut supermarket din Iași. Acesta era îmbrăcat în niște haine de fiță și avea câteva grame de aur la gât, pentru a nu da de bănuit, însă a ajuns pe mâna anchetatorilor

Petru V. este un tânăr din județul Iași, cu un cazier bogat în infracțiuni. În urmă cu un an, acesta a fost prins la furat de sticle de băuturi alcoolice într-un cunoscut supermarket și a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Un tânăr a fost prins la furat într-un cunoscut supermarket din Iași

În data de 17.05.2022, în jurul orei 17:00, Petru V. a intrat în incinta magazinului cu un rucsac în spate. S-a uitat printre rafturi și fără nicio reținere a început să sustragă diferite sticle de băuturi alcoolice, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.000 de lei. Individul nu a ținut cont de camerele de supraveghere și a văzut că în data menționată nu a fost reținut de niciun responsabil al magazinului, astfel că a ales să se aprovizioneze și în ziua următoare.

„La data de 17.05.2022, în jurul orei 17:00, inculpatul s-a deplasat la magazin cu scopul de a sustrage bunuri. În interior a mers la raionul cu băuturi alcoolice, de unde a luat mai multe produse pe care le-a introdus într-un rucsac. În continuare, acesta a ieșit din magazin fără a le achita la casa de marcat, la scurt timp fiind oprit de către un agent de securitate al magazinului.

Inculpatul l-a însoțit pe agentul de securitate într-o încăpere amplasată în spatele magazinului, unde a scos din rucsac produsele sustrase din incinta unității mai sus menționate, fiind găsite asupra acestuia mai multe bunuri, valoarea totală a acestora fiind de 983,20 lei. Produsele găsite asupra inculpatului au fost predate personalului magazinului, astfel, prejudiciul a fost recuperat în totalitate”, au declarat oamenii legii.

Ce pedeapsă a primit inculpatul

Petru a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și a fost condamnat la 3 ani și o lună de închisoare în regim de detenție. Ba mai mult, s-a constatat că acesta nu este la primul contact cu legea penală, fiind de multiple ori condamnat anterior atât de autoritățile naționale, cât şi de cele din străinătate pentru comiterea unor infracțiuni contra patrimoniului.

„Curtea apreciază că stabilirea pedepsei de 3 (trei) ani și o lună închisoare şi amânarea aplicării acesteia, în condiţiile prevăzute de art. 83 din Codul penal, pe durata unei perioade de 2 ani, ce constituie termen de supraveghere pentru inculpat, conform art. 84 alin. 1 din Codul penal şi cu respectarea unui set de măsuri, în condiţiile art. 85 alin. 1 din Codul penal, este proporţională cu natura, gravitatea, modalitatea de săvârşire a faptei, rezultatul produs, dar şi cu pericolul social relativ scăzut al persoanei inculpatului”, au mai spus anchetatorii în legătură cu tânărul care a fost prins la furat într-un cunoscut supermarket din Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *