Prima pagină » Economic Local » Un tânăr a deschis o pizzerie exact ca în Napoli, în centrul Iașului. Vlad Holicov, proprietar Pizza Di Napo: „Facem aluat astăzi și îl folosim peste 10-12 zile”

Un tânăr a deschis o pizzerie exact ca în Napoli, în centrul Iașului. Vlad Holicov, proprietar Pizza Di Napo: „Facem aluat astăzi și îl folosim peste 10-12 zile”

20 mart. 2025, 02:00, 7 ,
Raluca COSTIN în Economic Local

Vlad Holicov, un tânăr care provine dintr-o familie de morari, a deschis o pizzerie exact ca în Napoli, în centrul orașului Iași. Restaurantul Pizza Di Napo a înregistrat un real succes în ultimii doi ani, iar tânărul din Iași povestește că și-a îndeplinit un vis din copilărie. Interviul complet cu Vlad Holicov poate fi urmărit AICI, într-un nou episod de #PodcastBZI

Tânărul antreprenor povestește că a preluat afacerea de la fratele său, care voia să vândă pizzeria în anul 2018. Spune că nu s-a așteptat ca drumul său în viață să îl ducă aici, mai ales că avusese afaceri în cu totul alte domenii de activitate.

„Numele pizzeriei atrage atenția clienților că pot consuma o pizza napoletană autentică. Eu am preluat afacerea de la fratele meu, care a deschis-o cu un asociat. Ei au renunțat la pizzerie după ce nu s-au mai înțeles, apoi am decis să mă ocup eu de afacere. Fratele meu o scosese la vânzare de două săptămâni, când am preluat eu afacerea. Acum fac ceea ce visam să fac în copilărie. Când eram la grădiniță, visam să fiu bucătar, acum sunt pizzer. Dar la 38 de ani mă gândeam eu să fac asta, să lucrez în bucătărie? Uite că s-a întâmplat! Înainte de a prelua restaurantul, lucram în online și nu era neapărat ceva ce făceam cu pasiune. Acum, pot să spun că fac totul cu pasiune”, povestește Vlad Holicov.

Vlad Holicov, tânărul din Iași care a deschis o pizzerie ca în Napoli: „Am aruncat câteva sute de kilograme de aluat”

Pasiunea pentru morărit, moștenită de la bunicul său, l-a ajutat foarte mult în obținerea unei rețete autentice.

„La început, când testam rețeta, am aruncat câteva sute de kilograme de aluat. Nu ieșea hidratarea. La aluatul napoletan contează foarte mult dospirea, hidratarea, combinația de făină, de apă, să nu fie făina dură. Noi folosim făină napoletană, 15 la sută făină integrală. Am căutat ca mixul de făină să fie digerabil, iar atunci când băgăm în cuptor pizza, la 500 de grade, să nu intre sosul în aluat. Am încercat până am găsit cel mai bun blat de pizza, în opinia mea. A apărut toată nebunia aceasta pe piața din Iași cu pizza autentică și, de aceea, acum 2 ani, am fost la un curs, la Antonia Starita, cel care deține cea mai veche pizzerie din Napoli, din 1901, pizzeria La Starita. Mi-am autentificat aluatul și am primit diplomă de aluat autentic napoletan. Noi avem ingredientele, decorul, farfuriile, ceștile, cuptorul din Napoli. Am vrut să fie totul cât mai autentic. Am încercat să folosim roșii românești, însă găseam doar sezonier; uneori erau dulci, alteori acrișoare. Nu am găsit constanța de gust, de aceea am preferat să aducem din Napoli și roșiile”, mai spune Vlad Holicov.

O pizzerie din Iași a ajuns în topul celor mai bune restaurante din lume.

Clienții pot alege din 40 de sortimente de pizza, preparate cu ingrediente din Italia

Explică faptul că o pizza făcută corect ar trebui să aibă 3-4 ingrediente.

„De aproape un an nu mai folosim drojdie în aluat și căutăm să-l aducem și să-l facem cât mai ușor pentru organismul uman. Avem o cameră frigorifică unde ținem doar aluat. Aluatul făcut luni îl folosim joi sau vineri. Stă minimum 72 de ore la dospit. Am căutat soluții, una dintre ele a fost renunțarea la drojdie, să facem aluat astăzi și să-l folosim peste 10-12 zile. Unele persoane spun că te îngrași de la pizza. Italienii nu se îngrașă, deși mănâncă în fiecare zi pizza. Te îngrași dacă pizza nu e dospită bine, dacă are aditivi, drojdie și mai mult de 3-4 ingrediente. Dar un produs natural nu are cum să te îngrașe. Eu mănânc în fiecare zi măcar o pizza. Iar în Italia, oriunde mă duc, mai întâi mănânc o pizza. De la italieni trebuie să mă inspir pentru pizza. Regina Margherita, Capriciosa, Diavola și, pentru zona noastră, Quatro Carni, sunt cele mai căutate sortimente, din cele 40 pe care le avem în prezent. Vrem să introducem și pizza cu cărbune activ, avem pizza pentru persoanele cu intoleranță la gluten. Suntem atenți mereu la nevoile clienților”, mai spune antreprenorul din Iași.

Un tânăr din Iași administrează cu succes o fermă mixtă. Pe de altă parte, Vlad Holicov, tânărul din Iași care a deschis o pizzerie ca în Napoli, mai spune că, în viitorul apropiat, își dorește să mai deschidă și alte locații în țară.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Ce șanse are Mihaela Rădulescu să moștenească averea uriașă lui Felix Baumgartner 
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Ada Galeș a fost diagnosticată cu cancer la 34 de ani. Actrița urmează să fie operată pentru a patra oară. Ce mesaj a transmis
Playtech.ro
Blestemul Mihaelei! Primul soţ al vedetei a murit tot la 56 de ani. Cine a fost Bogdan Rădulescu
observatornews.ro
Cu cât se va scumpi un apartament care acum costă 109.000 €, când se va aplica noul TVA de la 1 august
Playsport.ro
Funcția secretă pe care WhatsApp o folosește deja: îți citește mesajele și...
Evz.ro
Cât costă o tunsoare la frizerul lui Nicușor Dan și ce servicii include pachetul complet
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Cătălin Drulă, noul primar al Bucureștiului. Succesorul lui Nicușor Dan a fost deja decis
Playtech.ro
Amenzi de peste 5.000 de lei dacă faci această greşeală în curte vara. Legea pe care românii o ignoră
Dailybusiness.ro
Ce a putut să găsească Piedone la câteva restaurante de pe litoral. ANPC le-a suspendat activitatea pe loc: „A înflorit salcâmul în bucătărie”
RomaniaTV
Incendiu violent la mall, peste 60 de persoane au murit. Imagini terribile de la locul tragediei FOTO şi VIDEO
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
VIDEO: Mihaela Rădulescu a filmat săritura iubitului cu parapanta: Ăsta este Felix Baumgartner!
redactia.ro
De ce a murit, de fapt, Felix Baumgartner
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei
Comentarii
  • Italienii mananca la ei acasa, italieneste. Perfect normal. La romani acasa insa, e rusine sa mananci romaneste. E de porc daca mananci o mamaliga cu branza. Esti cool daca o arzi cu fructe de mare. Ori de pizza, asa cum mancau si stramosii daci 🙂
    Hai sictir cu pizza ta.

  • Super familie, oameni gospodari…putorile comenteaza. PLM…C.G.uleee de asta vreau democratie, sa pot manca cand vreau o pitzza buna. Mananc si romaneste, cand vreau nu cand vrei tu. Oferta trebuie sa fie diversificata, dar tu nu vrei concurenta vrei dictatura. PLM…C.G. mars in rusia imputitule.

  • Daca aluatul creste fara drojdie atunci faina conține aditivi de creștere.Mult Succes!

  • Pizza e chiar ok, da usile alea de la intrare, verzi, obosite, termopane antice, taie tuturor pofta de mancare. O spun cam toti…

  • Pandemia Coviata o facut din unele persoane niste lenesi de a-si mai prepara mancarea in casa.
    Sa manance mancare expriata si in conditii insalubre gatita din restaurante si pizzarii, cantine, etc asa cum i-a deconspirat Piedone!!
    Cate una-doua a gasit in regula dar in majoritatea dezastru. Si uite asa ne face natia de rusine care nu respecta igiena.
    Zice Dumenzeu in Noul Tetament : ”Mncati in casele voastre” – de ce credeti ca ne zice ca atentionare ciar Dumnezeu?!

    Mai mergi la un restaurant ori pizzerie uneori dar iete ca nu stii ce bagi in gura si inchiti.
    Povestea cineva ca a auzit un asiatic cum vorba la telefon cu un altul si zicea ca se duce la lenesi sa le duca mancarea preparata la usa.

  • @PLM da meltean prost mai esti. Ia-ti o viata mai castravete. Ia-ti si o nevasta(asta daca nu te arzi in curcubee).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 iulie 2025
21 iulie 2025
Articole similare
După 21 de ani, primăria schimbă radical regulile din centrul Iașului! Iată de când intră în vigoare noile modificări și ce nu le mai este permis oamenilor să facă
02:00
După 21 de ani, primăria schimbă radical regulile din centrul Iașului! Iată de când intră în vigoare noile modificări și ce nu le mai este permis oamenilor să facă
Ce ai face cu 200.000 de euro? Un tânăr i-a folosit pentru a scoate pe piață produse unice. „Vrem să fim primii”
02:00
FOTOVIDEO Ce ai face cu 200.000 de euro? Un tânăr i-a folosit pentru a scoate pe piață produse unice. „Vrem să fim primii”
Așa se cheltuie banii publici! Sute de contracte, „livrate” către trei personaje-cheie agreate de partidele politice. Toate au fost semnate fără licitație
02:00
FOTO Așa se cheltuie banii publici! Sute de contracte, „livrate” către trei personaje-cheie agreate de partidele politice. Toate au fost semnate fără licitație
La 40 de ani, Ionuț Sandu s-a decis să-și schimbe cu totul parcursul profesional! S-a înscris la UMF Iași, iar acum este șef de promoție la Balneofiziokinetoterapie și Recuperare Medicală: „Facultatea a fost o renaștere profesională și personală”
02:00
La 40 de ani, Ionuț Sandu s-a decis să-și schimbe cu totul parcursul profesional! S-a înscris la UMF Iași, iar acum este șef de promoție la Balneofiziokinetoterapie și Recuperare Medicală: „Facultatea a fost o renaștere profesională și personală”
Fermieri, verificați conturile! Noi plăți au fost făcute de APIA pentru beneficiarii din Iași
02:00
Fermieri, verificați conturile! Noi plăți au fost făcute de APIA pentru beneficiarii din Iași
Spitalul „Sf. Spiridon” Iași face angajări! Se caută mai mulți brancardieri și îngrijitoare
02:00
Spitalul „Sf. Spiridon” Iași face angajări! Se caută mai mulți brancardieri și îngrijitoare
Fonduri europene pentru brutării, producători de lactate, fabrici de bere și alte afaceri. Suma disponibilă: 165 de milioane de euro
02:00
Fonduri europene pentru brutării, producători de lactate, fabrici de bere și alte afaceri. Suma disponibilă: 165 de milioane de euro
Aceasta este vila din Iași unde copiii primarului Mihai Chirica își petrec vacanța de vară. Casa ce depășește 1 milion de euro atrage toate privirile: „Vom petrece în curte”
02:00
FOTO Aceasta este vila din Iași unde copiii primarului Mihai Chirica își petrec vacanța de vară. Casa ce depășește 1 milion de euro atrage toate privirile: „Vom petrece în curte”
Unul o iubește, altul o trosnește. Dragoste la primărie
02:00
Unul o iubește, altul o trosnește. Dragoste la primărie
O tânără de 22 de ani, la volanul unui BMW, a distrus tot în cale, în Galata. Nu era beată, dar o problemă tot a avut
02:00
FOTOVIDEO O tânără de 22 de ani, la volanul unui BMW, a distrus tot în cale, în Galata. Nu era beată, dar o problemă tot a avut