Prima pagină » Economic Local » Un tânăr a deschis o pizzerie exact ca în Napoli, în centrul Iașului. Vlad Holicov, proprietar Pizza Di Napo: „Facem aluat astăzi și îl folosim peste 10-12 zile”

Un tânăr a deschis o pizzerie exact ca în Napoli, în centrul Iașului. Vlad Holicov, proprietar Pizza Di Napo: „Facem aluat astăzi și îl folosim peste 10-12 zile”

20 mart. 2025, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local

Vlad Holicov, un tânăr care provine dintr-o familie de morari, a deschis o pizzerie exact ca în Napoli, în centrul orașului Iași. Restaurantul Pizza Di Napo a înregistrat un real succes în ultimii doi ani, iar tânărul din Iași povestește că și-a îndeplinit un vis din copilărie. Interviul complet cu Vlad Holicov poate fi urmărit AICI, într-un nou episod de #PodcastBZI

Tânărul antreprenor povestește că a preluat afacerea de la fratele său, care voia să vândă pizzeria în anul 2018. Spune că nu s-a așteptat ca drumul său în viață să îl ducă aici, mai ales că avusese afaceri în cu totul alte domenii de activitate.

„Numele pizzeriei atrage atenția clienților că pot consuma o pizza napoletană autentică. Eu am preluat afacerea de la fratele meu, care a deschis-o cu un asociat. Ei au renunțat la pizzerie după ce nu s-au mai înțeles, apoi am decis să mă ocup eu de afacere. Fratele meu o scosese la vânzare de două săptămâni, când am preluat eu afacerea. Acum fac ceea ce visam să fac în copilărie. Când eram la grădiniță, visam să fiu bucătar, acum sunt pizzer. Dar la 38 de ani mă gândeam eu să fac asta, să lucrez în bucătărie? Uite că s-a întâmplat! Înainte de a prelua restaurantul, lucram în online și nu era neapărat ceva ce făceam cu pasiune. Acum, pot să spun că fac totul cu pasiune”, povestește Vlad Holicov.

Vlad Holicov, tânărul din Iași care a deschis o pizzerie ca în Napoli: „Am aruncat câteva sute de kilograme de aluat”

Pasiunea pentru morărit, moștenită de la bunicul său, l-a ajutat foarte mult în obținerea unei rețete autentice.

„La început, când testam rețeta, am aruncat câteva sute de kilograme de aluat. Nu ieșea hidratarea. La aluatul napoletan contează foarte mult dospirea, hidratarea, combinația de făină, de apă, să nu fie făina dură. Noi folosim făină napoletană, 15 la sută făină integrală. Am căutat ca mixul de făină să fie digerabil, iar atunci când băgăm în cuptor pizza, la 500 de grade, să nu intre sosul în aluat. Am încercat până am găsit cel mai bun blat de pizza, în opinia mea. A apărut toată nebunia aceasta pe piața din Iași cu pizza autentică și, de aceea, acum 2 ani, am fost la un curs, la Antonia Starita, cel care deține cea mai veche pizzerie din Napoli, din 1901, pizzeria La Starita. Mi-am autentificat aluatul și am primit diplomă de aluat autentic napoletan. Noi avem ingredientele, decorul, farfuriile, ceștile, cuptorul din Napoli. Am vrut să fie totul cât mai autentic. Am încercat să folosim roșii românești, însă găseam doar sezonier; uneori erau dulci, alteori acrișoare. Nu am găsit constanța de gust, de aceea am preferat să aducem din Napoli și roșiile”, mai spune Vlad Holicov.

O pizzerie din Iași a ajuns în topul celor mai bune restaurante din lume.

Clienții pot alege din 40 de sortimente de pizza, preparate cu ingrediente din Italia

Explică faptul că o pizza făcută corect ar trebui să aibă 3-4 ingrediente.

„De aproape un an nu mai folosim drojdie în aluat și căutăm să-l aducem și să-l facem cât mai ușor pentru organismul uman. Avem o cameră frigorifică unde ținem doar aluat. Aluatul făcut luni îl folosim joi sau vineri. Stă minimum 72 de ore la dospit. Am căutat soluții, una dintre ele a fost renunțarea la drojdie, să facem aluat astăzi și să-l folosim peste 10-12 zile. Unele persoane spun că te îngrași de la pizza. Italienii nu se îngrașă, deși mănâncă în fiecare zi pizza. Te îngrași dacă pizza nu e dospită bine, dacă are aditivi, drojdie și mai mult de 3-4 ingrediente. Dar un produs natural nu are cum să te îngrașe. Eu mănânc în fiecare zi măcar o pizza. Iar în Italia, oriunde mă duc, mai întâi mănânc o pizza. De la italieni trebuie să mă inspir pentru pizza. Regina Margherita, Capriciosa, Diavola și, pentru zona noastră, Quatro Carni, sunt cele mai căutate sortimente, din cele 40 pe care le avem în prezent. Vrem să introducem și pizza cu cărbune activ, avem pizza pentru persoanele cu intoleranță la gluten. Suntem atenți mereu la nevoile clienților”, mai spune antreprenorul din Iași.

Un tânăr din Iași administrează cu succes o fermă mixtă. Pe de altă parte, Vlad Holicov, tânărul din Iași care a deschis o pizzerie ca în Napoli, mai spune că, în viitorul apropiat, își dorește să mai deschidă și alte locații în țară.

Bugetul.ro
Cum arată noul Logan făcut de Dacia, care urmează să spargă toate barierele. Constructorul francez este optimist în legătură cu impactul noii mașini
redactia.ro
Ordinul dat de Putin ucrainenilor din teritoriile ocupate. Decizia dificilă pe care trebuie să o ia oamenii
Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
a1.ro
Cătălin Botezatu, nevoit să repete analizele din cauza cancerului. Designerul merge în Turcia special pentru asta
Playtech.ro
Bebeluș salvat în ultimul moment, în Iași. Înghețat, micuțul a fost auzit plângând
observatornews.ro
Experienţa unui turist britanic în Gara de Nord: "Mergem spre vagonul 1, dar nu ştiu care este locul meu"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Prigoană, mentorul lui Cătălin Bordea în materie de femei. Ce l-a învățat
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Moartea fratelui lui Gică Hagi a zguduit familia „Regelui”. Tragedia a fost ținută secret de către tot neamul
Playtech.ro
Prima apariție a lui Mihai Bendeac la Antena 1, după ce actorul a revenit la trustul Intact. În ce emisiune îl vor putea urmări românii
Dailybusiness.ro
Românii care primesc 1.500 de euro de la stat. Cererea se depune din 30 mai, iar banii vor ajunge direct în cont!
RomaniaTV
Vestea MOMENTULUI! Corina Caciuc și Reghe, în culmea fericirii. Anamaria Prodan va fi furioasă!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Este ştirea momentului în ROMÂNIA. Verdictul final, în mai puţin de o oră
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV
Comentarii
  • Italienii mananca la ei acasa, italieneste. Perfect normal. La romani acasa insa, e rusine sa mananci romaneste. E de porc daca mananci o mamaliga cu branza. Esti cool daca o arzi cu fructe de mare. Ori de pizza, asa cum mancau si stramosii daci 🙂
    Hai sictir cu pizza ta.

  • Super familie, oameni gospodari…putorile comenteaza. PLM…C.G.uleee de asta vreau democratie, sa pot manca cand vreau o pitzza buna. Mananc si romaneste, cand vreau nu cand vrei tu. Oferta trebuie sa fie diversificata, dar tu nu vrei concurenta vrei dictatura. PLM…C.G. mars in rusia imputitule.

  • Daca aluatul creste fara drojdie atunci faina conține aditivi de creștere.Mult Succes!

  • Pizza e chiar ok, da usile alea de la intrare, verzi, obosite, termopane antice, taie tuturor pofta de mancare. O spun cam toti…

  • Pandemia Coviata o facut din unele persoane niste lenesi de a-si mai prepara mancarea in casa.
    Sa manance mancare expriata si in conditii insalubre gatita din restaurante si pizzarii, cantine, etc asa cum i-a deconspirat Piedone!!
    Cate una-doua a gasit in regula dar in majoritatea dezastru. Si uite asa ne face natia de rusine care nu respecta igiena.
    Zice Dumenzeu in Noul Tetament : ”Mncati in casele voastre” – de ce credeti ca ne zice ca atentionare ciar Dumnezeu?!

    Mai mergi la un restaurant ori pizzerie uneori dar iete ca nu stii ce bagi in gura si inchiti.
    Povestea cineva ca a auzit un asiatic cum vorba la telefon cu un altul si zicea ca se duce la lenesi sa le duca mancarea preparata la usa.

  • @PLM da meltean prost mai esti. Ia-ti o viata mai castravete. Ia-ti si o nevasta(asta daca nu te arzi in curcubee).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`