Prima pagină » Titlurile zilei » Un suflet chinuit, rătăcit sub apele Prutului. Puștiul care a murit înecat la Gorban era luat în plasament. O familie l-a scos de la casa de copii
Un suflet chinuit, rătăcit sub apele Prutului. Puștiul care a murit înecat la Gorban era luat în plasament. O familie l-a scos de la casa de copii

Un suflet chinuit, rătăcit sub apele Prutului. Puștiul care a murit înecat la Gorban era luat în plasament. O familie l-a scos de la casa de copii

09 iul. 2024, 02:00, 6 ,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Radu Bălan, puștiul care a murit înecat la Gorban era în plasament la o familie din zonă. Duminică, le-a cerut voie asistenților maternali să meargă până la magazin, dar a ajuns sub ape. Polițiștii din Iași au deschis o anchetă în acest caz și trebuie să stabilească ce s-a întâmplat

Radu avea 17 ani și s-a stins duminică, sub apele Prutului, la Gorban. Puștiul era luat în plasament de către o familie din zonă. Duminică, le-a cerut voie asistenților maternali să meargă până la un magazin din apropiere, pentru a-și cumpăra câteva lucruri. Pe drum s-ar fi întâlnit cu mai mulți copii din zonă. După o discuție scurtă, Radu a fost de acord să meargă la scăldat în Prut, deși nu știa foarte bine să înoate, dar s-a aventurat în apele râului. După câteva minute, a dispărut. Ceilalți copii cu care era au dat imediat alarma. După un apel la numărul unic de urgențe 112, mai multe echipaje de prim ajutor au plecat spre Gorban.

Puștiul care a murit înecat la Gorban nu a putut fi salvat, deși autoritățile au intervenit prompt

Pentru ca șansele ca adolescentul să fie găsit în viață să fie mai mari, până și elicopterul SMURD a survolat zona. După câteva ore de căutări, scafandrii au scos trupul adolescentului la mal. Din păcate, medicii nu au putut să facă nimic în afară de a constata decesul. Ulterior, polițiștii criminaliști au examinat cadavrul. Din primele cercetări efectuate nu au fost observate urme care ar putea duce ancheta într-o altă direcție. Adolescentul a murit, se pare, înecat. Oamenii legii au de clarificat asta, însă va mai dura o perioadă.

Dosar penal după moartea adolescentului

Polițiștii din Iași au deschis o anchetă în acest caz.

„La data de 07 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Răducăneni au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un tânăr a intrat în râul Prut, pe raza comunei Gorban și nu a mai ieșit la suprafață. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că este vorba despre un tânăr de 17 ani, din comuna Gorban, care se afla împreună cu alți trei tineri în zona unui râu de pe raza comunei Gorban, iar la un moment dat a intrat în apă și nu a mai ieșit la suprafață. La fața locului, s-au deplasat reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, persoana în cauză fiind extrasă din apă, decedată. Cadavrul a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Iași, în vederea efectuării necropsiei. În cauză cercetările continuă pentru stabilirea cauzelor și împrejurările producerii evenimentului”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Trebuie precizat faptul că apele Prutului sunt foarte periculoase. Nu de puține ori, ieșeni de diferite vârste și-au găsit sfârșitul, vrând să se răcorească vara. Puștiul care a murit înecat la Gorban va fi îngropat creștinește de DGASPC Iași.

Comentarii
  • prin lege nu aveti voie sa dati numele minorilor implicati in orice tragedie/eveniment
    daca va calca SRI sunteti miau miau

  • Luat in plasament pentru bani dar ingropat crestineste de catre DGASPC…

  • Luat în plasament pentru pus la muncă, doar nu vă gândiți că îi ofereau condiții fara să muncească în gospodăria celor ce l a luat în plasament.

    • Știți dvs situația? L ați văzut? Il cunoașteți?

    • Nu îl știe și nici nu îl cunoaște dar are voie să debiteze tot felul de prostii care îi trec prin minte. Nu avem ce le face, sunt mulți ca el.

  • Lam cunoscut pe acest tinerel era un copil bun părinți adoptivi lau crescut de la 2 sapatamani în ziua de azi nu mai poți tine copii sub frâu datorita legilor aberante el sa îndreptat la magazin si a aterizat la Prut find înfierbântat sa aruncat în apa și a încercat sa meargă la apa mai mare acolo sia găsit sfârșitul pentru ca adâncimea apei era de circa 10m pe alocuri păcat ca avea toată viata înainte acest tinerel nu am decât sa urez familiei condoleanțe și tot respectul de cum lau crescut de bine!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`