Prima pagină » Actualitate » Un subofițer pompier din cadrul Detașamentului Satu Mare a fost rănit, după ce a căzut de la o înălțime de circa opt metri
Un subofițer pompier din cadrul Detașamentului Satu Mare a fost rănit, după ce a căzut de la o înălțime de circa opt metri

Un subofițer pompier din cadrul Detașamentului Satu Mare a fost rănit, după ce a căzut de la o înălțime de circa opt metri

20 feb. 2023, 20:31,
BZI.ro, în Actualitate

Un subofițer pompier din cadrul Detașamentului Satu Mare a fost rănit sâmbătă seara, după ce a căzut de la o înălțime de circa opt metri.

Acesta s-a urcat pe o scară, în timpul intervenției la un incendiu de amploare pe strada Lunca Sighet, din municipiul Satu Mare, și a căzut

Starea subofițerului este bună, acesta fiind în afara oricărui pericol, având doar fisuri la două dintre vertebre. Urmează să se solicite și opinia unui medic specialist dintr-un centru universitar.

S-a încercat transferarea victimei la un spital specializat din Cluj-Napoca sau Bistrița-Năsăud, dar din motive încă neclare pacientul a rămas la Spitalul Județean Satu Mare.

Reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare susțin că starea colegului lor este mai bună, iar mâine ar putea fi externat. Poziție care nu este confirmată/susținută de către surse medicale.

Subofițer pompier se afla la o misiune de stingere a unui incendiu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească pe strada Lunca Sighet (zona Titulescu), din municipiul Satu Mare, sâmbătă, în jurul orelor 22:00.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la un atelier mecanic, la centrala termică pe combustibil solid și la depozitul aferent centralei, unde se afla o cantitate însemnată de material lemnos.

După mai bine de 3 ore incendiul a fost lichidat înaintea propagării acestuia la construcțiile din vecinătate. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost jar sau scântei purtate de vânt, locul focarului fiind centrala termică.

Pagubele materiale înregistrate în urma evenimentului constau în arderea integrală a acoperișului a celor trei anexe gospodăreşti pe o suprafață de 100 metri pătrați cu bunurile depozitate respectiv utilaje mecanice, 5 metri cub de lemn și acoperișul casei din vecinătate pe o suprafață de 2 metri pătrați.

Pentru intervenție au fost dislocate următoarele forțe: 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă cu 21 subofițeri, 1 APIC, 3 ofițeri, un echipaj de prim ajutor cu 3 subofițeri și o ambulanță SAJ cu asistent și medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *