Prima pagină » International » Un studiu arată că vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 provoacă anticorpi și neutralizează noile tulpini din Marea Britanie și Africa de Sud
Un studiu arată că vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 provoacă anticorpi și neutralizează noile tulpini din Marea Britanie și Africa de Sud

Un studiu arată că vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 provoacă anticorpi și neutralizează noile tulpini din Marea Britanie și Africa de Sud

08 ian. 2021, 14:57,
George Cristian, în International

Pfizer Inc. și BioNTech SE au anunțat astăzi, 8 ianuarie 2021, rezultatele unui studiu în vitro efectuat de Pfizer și Universitatea din Texas Medical Branch (UTMB). Rezultatele sunt optimiste şi arată faptul că vaccinul este eficient atât pentru tulpina din Marea Britanie dar şi pentru Africa de SUA.

Studiul a fost făcut după ce s-a arătat o îngrijorare a celor două noi tulpini apărute în lume. Mulţi dintre cercetători s-au arătat îngrijoraţi de faptul că vaccinul ar putea fi ineficient în lupta împotriva acestor mutaţii.

Vaccinul Pfizer este funcţional şi pentru noile tulpini din Marea Britanie și Africa de Sud

Conform studiilor s-a constatat faptul că vaccinul îşi face efectul şi pentru cele două noi tulpini de COVID-19 apărute în lume. Au fost raportate variante cu răspândire rapidă a SARS-CoV-2, inițial în Regatul Unit și Africa de Sud. Aceste variante au mutații multiple în vârful lor sau glicoproteinele S, care sunt ținte cheie ale anticorpilor neutralizatori de viruși. Deși acești doi viruși cu răspândire rapidă sunt diferiți, aceștia împărtășesc mutația N501Y, care este localizată în locul de legare a receptorului proteinei spike și are ca rezultat legarea proteinei spike a virusului mai strâns de receptorul său. S-a demonstrat că infectează șoarecii mai eficient.

Pentru a determina dacă serurile persoanelor care au primit vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 ar putea neutraliza SARS-CoV-2 cu mutația N501Y, a fost generat un virus cu această substituție în laboratorul UTMB. Serurile a 20 de participanți din studiul de fază 3 raportat anterior au neutralizat virusul cu mutația,dar au neutralizat virusul fără mutație.

În timp ce virusul testat în acest experiment nu a inclus setul complet de mutații vârf găsite pe tulpinile cu răspândire rapidă în Marea Britanie sau Africa de Sud, neutralizarea virusului cu mutația N501Y de către serul uman provocat de vaccinul Pfizer-BioNTech este în concordanță cu conservarea neutralizarea unui panou de 15 pseudovirusuri care poartă vârfuri cu alte mutații găsite în tulpinile SARS-CoV-2 circulante. Acest lucru indică faptul că mutația cheie N501Y, care se găsește în variantele emergente din Marea Britanie și Africa de Sud, nu creează rezistență la răspunsurile imune induse de vaccinul Pfizer-BioNTech.

Vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 a fost autorizat pentru utilizare pe scară largă

Vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 nu a fost aprobat sau licențiat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), dar a fost autorizat pentru utilizare de urgență de către FDA în baza unei autorizații de utilizare de urgență (EUA) pentru prevenirea bolii Coronavirus 2019 (COVID- 19) pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 16 ani și peşte. Utilizarea de urgență a acestui produs este autorizată numai pe durata declarației că există circumstanțe care justifică autorizarea utilizării de urgență a produsului medical în conformitate cu secțiunea 564 (b) (1) din FD&C Act, cu excepția cazului în care declarația este încetată sau autorizația revocată mai devreme . Vă rugăm să consultați fișa informativă privind autorizarea utilizării de urgență (EUA) pentru furnizorii de servicii medicale care administrează vaccinul (furnizori de vaccinare), inclusiv informații complete privind prescrierea EUA disponibile la www.cvdvaccine.com .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *