Prima pagină » Local » Un student a fost condamnat la închisoare după ce a fost prins cu droguri. În trecut a adunat o colecție impresionantă de poze indecente după ce a spart conturi de socializare de 50 de ori
Un student a fost condamnat la închisoare după ce a fost prins cu droguri. În trecut a adunat o colecție impresionantă de poze indecente după ce a spart conturi de socializare de 50 de ori

Un student a fost condamnat la închisoare după ce a fost prins cu droguri. În trecut a adunat o colecție impresionantă de poze indecente după ce a spart conturi de socializare de 50 de ori

18 aug. 2020, 02:00,
Dragos Savin în Local

Un student care a consumat droguri și a adunat o colecție impresionantă de fotografii indecente a fost condamnat la închisoare. Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Casian, sub acuzația de trafic de droguri, iar magistrații de la Tribunalul Iași l-au condamnat recent la închisoare

Studentul a fost condamnat la 1 an și 10 zile de închisoare după ce a fost prins cu droguri și a adunat o colecție de poze indecente după ce a intrat ilegal pe conturile de socializare ale unei tinere..

„Condamnă pe inculpatul Casian Gheorghe, pentru savârșirea infracțiunii de «deținere, fără drept, de droguri de risc și de mare risc pentru consum propriu», la pedeapsa de 4 (patru) luni închisoare. Revocă suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei anterioare de 11 (unsprezece) luni închisoare – aplicată inculpatului prin sentința penală a Tribunalului Iași pentru săvârșirea infracțiunii de «acces ilegal la un sistem informatic», în formă continuată, (50 de acte materiale, comise în perioada 10.04-15.04.2017) și dispune executarea acestei pedepse. Aplică inculpatului pedeapsa cu închisoare cea mai grea, respectiv pedeapsa de 11 (unsprezece) luni închisoare, la care adaugă un spor de 1 (una) lună si 10 (zece) zile închisoare. În final, inculpatul Casian Gheorghe urmând să execute pedeapsa principală rezultantă de 1 (unu) an și 10 (zece) zile închisoare”, au decis magistrații.

Casian Gheorghe a fost condamnat după ce a adunat o colecție de poze indecente de la o studentă

În anul 2018, judecătorii de la Tribunalul Iași au finalizat un dosar în care inculpatul a intrat în posesia unor imagini extrem de indecente cu o studentă de la Universitatea „Gh. Asachi”, dar nu i-a cerut nimic în schimb acesteia. Cel puțin nu a fost dovedită și vreo infracțiune de șantaj. Astfel, Casian Gheorghe a fost condamnat la 11 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei doar pentru infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic. Între el și victima sa Andreea era o relație mai veche, nu a fost o pură întâmplare ceea ce s-a petrecut. Mai exact, acesta a intrat în repetate rânduri pe e-mail și pe contul de Facebook al studentei, iar de acolo a salvat mai multe poze indecente și conversații pe care le-a avut studenta cu alți bărbați.

Metodele folosite de Casian Gheorghe pentru a sparge contul de e-mail și cel de Facebook nu sunt unele foarte sofisticate, specifice hackerilor. Practic, a reușit să modifice sau să recupereze parolele de acces la cele două site-uri urmând procedurile specifice. Aceste proceduri pot fi urmate de oricine, fără a întâmpina prea mari dificultăți. De exemplu, parola de acces sau un anumit cod de acces poate fi trimis de yahoo.com sau de Facebook.com pe un telefon mobil despre care se crede că este al utilizatorului, când în realitate este al unei alte persoane.

A intrat de 25 ori pe Facebook-ul victimei și de 25 de ori pe e-mail-ul acesteia

Cert este că acest tânăr a reușit să spargă parolele de acces de la e-mail și de la Facebook nu mai puțin de 50 de ori, de câte 25 ori fiecare. Acest lucru s-a întâmplat într-o perioadă foarte scurtă de timp, între 10-15 aprilie 2017. În momentul în care a aflat toate aceste lucruri, Andreea nu a stat prea mult pe gânduri și a mers direct la poliție. A depus plângere, iar dosarul a ajuns imediat în supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași și a fost finalizat într-un termen destul de scurt.

A fost simplu de aflat IP-ul calculatorului care a accesat în mod ilegal contul de Facebook și de e-mail și așa s-a ajuns destul de repede direct la adresa la care locuia Casian Gheorghe. Polițiștii i-au făcut percheziție în casă și i-au găsit inclusiv laptopul folosit în comiterea infracțiunii. Acel calculator i-a fost confiscat de oamenii legii, însă prin decizia dată vinerea trecută, judecătorii au dispus ca acel laptop să-i fie restituit atunci când sentința va rămâne definitivă. De asemenea, pe lângă pedeapsa de 11 luni cu suspendarea executării, judecătorii l-au obligat pe Casian Gheorghe să execute 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Municipiului Roman sau la Primăria Horia, acolo unde acesta are domiciliul în buletin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`