Prima pagină » Eveniment-Social » Un specialist, universitar și profesionist pe segmentul Psihologiei respectiv al Ştiinţelor în Educație a relatat despre realităţile învăţământului superior, munca alături de studenţi, dar şi despre activităţile şi proiectele Centrului de Învățare, Școala Junior, Educație și Pedagogie, în Platoul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Un specialist, universitar și profesionist pe segmentul Psihologiei respectiv al Ştiinţelor în Educație a relatat despre realităţile învăţământului superior, munca alături de studenţi, dar şi despre activităţile şi proiectele Centrului de Învățare, Școala Junior, Educație și Pedagogie, în Platoul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

07 feb. 2020, 16:37,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Vineri, 7 februarie 2020, de la ora 15.00, în lumina reflectoarelor BZI LIVE a fost programată o ediţie – dialog de impact, utilă, interesantă despre un domeniu de interes și importantă pentru toți românii! Un specialist, universitar și profesionist pe segmentul Psihologiei respectiv al Ştiinţelor în Educație a fost invitat special! Este vorba de lect. univ. dr. Bogdan Constantin Neculau din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi. Acesta este și coordonatorul Centrului de Învățare de la Cuza, director al Departamentului de Învățământ Preuniversitar din cadrul celei mai vechi instituţii moderne de învăţământ superior a României. De asemenea, universitarul președintele Comisiei pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic și sectorul privat al Senatului de la Universitatea Cuza. În plus, domnia sa are în coordonare și promovare Școala Junior de la UAIC.

Dezbatere proaspătă pe subiecte de maxima actualitate și interes public!

În acest context, ediţia BZI LIVE ce l-a avut ca invitat pe profesorul Neculau a fost o dezbatere proaspătă pe subiecte de maxima actualitate și interes public. Despre activităţile și proiectele Centrului de Învățare, Școala Junior, Educație și Pedagogie, realităţi ale învățământului superior, munca alături de studenți au fost repere ale emisiunii. Un alt moment prezentat a ţinut de activitatea Departamentului de Învățământ Preuniversitar respectiv a Comisiei pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic și sectorul privat al Senatului de la Universitatea Cuza.

Ce este Centrul de Învățare

Este înființat în anul 2018, printr-un proiect competitiv privind Învățământul Secundar (ROŞE) al Ministerului Educației Naționale (Schema de Granturi pentru Universități – Centre de învăţare (SGCU-CI), cu fonduri de la Banca Mondială) şi va funcţiona efectiv din primul semestru al anului universitar 2018-2019. S-a creat un spațiu special dedicat asigurării unor condiții optime de studiu individual şi asistat, cu precădere pentru studenții aflați în risc de abandon sau de nepromovare, principalul scop fiind continuarea studiilor şi îmbunătățirea performanței educaționale.

Despre Şcoală Junior

Şcoala Junior funcţionează ca departament în cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Prima şcoală cu clasele I-IV din România, ce funcţionează în cadrul unei universităţi, a fost inaugurată la 17 septembrie 2007. Dotată modern şi adecvat, Şcoala Junior asigură educaţia unui număr de 90 de elevi, repartizaţi în cincu clase. Cele patru clase sunt îndrumate de cadre didactice cu rezultate remarcabile, în cadrul unui interval orar cuprins între orele 8.00 – 16.00. Se cuprinde astfel în program şi efectuarea asistată a temelor după servirea mesei la restaurantul Universităţii. Zilnic, în intervalul orar 16.00 – 17.30, elevii sunt cooptaţi în diverse cluburi menite să ajute la recreere după activităţile de peste zi, dar şi să îmbogăţească nivelul cultural al fiecăruia prin activităţi care îmbină în mod fericit utilul cu plăcutul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
25 iulie 2024
25 iulie 2024